Tepelne cerpadlo - vyber znacky

V poslednych dnoch sa celkom venujem vyberu Tepelneho cerpadla a trocha mi neberie hlava, preco su tie jednotky tak drahe. Mozno do toho len dokonale nevidim ale ta technologia, co v TC je podla mna niekolkonasobne predrazena. Ako bonus su tu firmy (IME, Univenta ...), ktore nakupia x cerpadiel z Azie za 3-4000€ a predavaju ich za 12 000€. Ja chapem, ze je za tym servis a nejake odladenie systemu ale servis za 8000?! JE naozaj taky problem spolahlivo namontovat a spustit a nastavit monoblok aby to stalo za tie peniaze alebo sa tu umelo zdvihli ceny vdaka dotaciam ?
Odpovedať
neviem vysvetlit dovod bez toho, aby som sa vyhol nejakym konspiraciam. Kazdopadne ja som kupil monoblok u nasich severnych susedov za prijemnych 1615 euro s dopravou. A ak sa mi po 5 rokoch pokazi, tak ho s kludnym svedomim odnesiem na zberny dvor a kupim druhe take iste.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kkristian:

neviem vysvetlit dovod bez toho, aby som sa vyhol…
@kkristian aký model ? Kde si kupoval ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

@kkristian aký model ? Kde si kupoval ?
@purplesticks Poliaci idú dosť v tých Kaisai.
Odpovedať
ano, Kaisai 6kw. Inac prezlecena Midea. Kupovane cez allegro.pl. Zatial este na ceste, zapajat ho budem sam.
Odpovedať
tym padom sa ale clovek odstrihne od dotacie, ci sa mylim ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od drsova:

tym padom sa ale clovek odstrihne od dotacie, ci …
@drsova A prečo? Kaisai patrí do zoznamu oprávnených zariadení... Len bude problém nájsť oprávnenú firmu, lebo ceny tých čerpadiel sú hodne nízke, oni by mali hodne malú maržu a teda by museli extrémne predražiť inštaláciu... Keďže na Slovensku to funguje štýlom - zarobiť na predanom (predraženom) čerpadlo a ešte si naúčtovať vysoké ceny za prácu a ďalší materiál. Ale je fajn pocit, že inštalácia tepelného čerpadla, so zásobníkom TÚV stoji 13 000€, z toho sa odráta dotácia napríklad 3 000€ a zákazník skáče od radosti, že zaplatil iba tých 10 000€. Že tu dotáciu mu aj tak vytiahnu z vrecka (lebo na dotácie sa nové € netlačia v tlačiarni), je vec druhá...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@drsova A prečo? Kaisai patrí do zoznamu oprávne…
@frantisekca cize ak to spravne chapem, tak mozem kupit akekolvek cerpadlo zo zoznamu, hoc aj z ineho statu, pokial je na zozname? Staci ak to namontuje niekto, kto je registrovany ako opravnena osoba?
Odpovedať

@frantisekca cize ak to spravne chapem, tak mozem…
@drsova Zle to chápeš... Nenájdeš oprávnenú firmu, čo ti tvoje čerpadlo zapojí aby si mohla dostať dotáciu, lebo tým by sa tá firma pripravila o veľké peniaze (nebola by marža z predaja čerpadla) a vzhľadom na situaciu a vyťaženosť tých firiem, tak ťa vysmejú s takou požiadavkou a pošlú (veď vieš kam)... Áno, kúpiť môžeš hoc čo... Takže je bežné, že keď ti firma dá cenovu ponuku a ty si nájdeš, že tie veci z nej sa dajú kúpiť omnoho lacnejšie než za aké ceny ich majú oni, k tomu premrštenú cenu za prácu a spotrebný materiál, tak môžeš súhlasiť a potom zrejme splníš podmienky pre dotáciu....
Odpovedať

tym padom sa ale clovek odstrihne od dotacie, ci …
@drsova pri tej sume je mi nejaka dotacia ukradnuta...dopojenie ma vyjde v materiali na dalsich cca 500.
Odpovedať

@drsova A prečo? Kaisai patrí do zoznamu oprávne…
@frantisekca ono nejde ani o to, ze tych 3000 ti vytiahnu z tvojho vrecka (co jasne ze vytiahnu a obaja chapeme ako) ale o to, ze ta firma rata s tou dotaciou v cene a umyselne maju nadstrelenu cenu tak, ze keby dotacie neboli, stalo by to v zmysle tvojho prikladu 10.000 uz v zakladnej cene a nie az po odratani dotacie. Trh s TČ je na slovensku totalne pokriveny a velka cast firiem nevedia co od dobroty pytat skryvame to za to, ze predavame to tu ako novu prelomovu raketovu technologiu a pritom v zahranici to poznaju uz niekolko desiatok rokov.
Odpovedať

@purplesticks Poliaci idú dosť v tých Kaisai.
@frantisekca ale veď tepelko KAISAI 6kW monoblok stojí 1300€. Veď to je až podozrivo nízka cena. @kkristian máš k tomu nejaké referencie ? Akože za tú cenu...Montáž zvládne aj šikovný vodár.
Odpovedať

@frantisekca ale veď tepelko KAISAI 6kW monoblok …
@purplesticks asi pozeras ine allegro lebo ja som ho nasiel za 1450 + 160 postovne, ale stale dobra cena ked to bude par rokov fungovat
Odpovedať
Článok sa načítava...

@frantisekca ale veď tepelko KAISAI 6kW monoblok …
@purplesticks sice vodar niesom,ale podla mna to zvladnem aj sam,podla montazneho manualu ziadna raketova fyzika. Nazivo som ho nevidel,ale bezne sa predava aj na slovensku,len pod inymi znackami za 3 nasobnu cenu.
Odpovedať

V poslednych dnoch sa celkom venujem vyberu Tepel…
@drsova kupil som sprsun monoblok 12kw za 3000eur a zatial spokojnost napojil ho vodar a spustil som si ho sam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kkristian:

@purplesticks sice vodar niesom,ale podla mna to …
@kkristian daj potom spätnú väzbu keď ti príde a ho spustíš
Odpovedať

@kkristian daj potom spätnú väzbu keď ti príde a …
@purplesticks Na YTB je toho plno. Fungujú aj vo veľkých mrazoch. Možno nemajú špičkové parametre, ale cenovo sú zas tá spodná hladina. Životnosť si asi ešte nik nedovolí hodnotiť. Tých pár rokov je krátka doba. Avšak určite lepšie, než TC LG, ktoré maximálne ošidili...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miro107:

@drsova kupil som sprsun monoblok 12kw za 3000eur…
@miro107 https://www.super-predajca.sk/tepelne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@miro107 https://www.super-predajca.sk/tepelne-ce…
@cukrik25 pohode este ze som ho stade aj kupoval ale za inu cenu no co poviem... Ked som ho riesil nikde som ho pod 2.5k nenasiel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?