Tepelne čerpadlo midea nevypina ide celu noc

dobry den. chcel by som sa opytať niekoho kto ma skusenosť s tepelnym čerpadlom Midea M-Thermal MHA-V16W/D2RN8-B. mam problem že čerpadlo ide skoro celu noc ked ide teplota pod bod mrazu. cez den ked je teplota vonku plusova tak ho vypina asi každych 40 minut a približne rovnaky čas je vypnute a potom ho znovu zapne.ale v noci ide stale nevedel by mi niekto poradiť? alebo ako ho spravne nastaviť
Odpovedať
V dome je aka teplota.
Odpovedať
22-23 a na čerpadle mam nastavene 22.
Odpovedať
Monoblock ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman2860:

dobry den. chcel by som sa opytať niekoho kto ma …
@roman2860 vypina lebo odmrazuje, alebo vypina, lebo je nahriata voda a nie je potreba tepla?
Odpovedať
Asi by som ti odporučil sa celkovo ponoriť do štúdia témy okolo tepelených čerpadiel. Čerpať môžeš na rôznych fórach, domácich aj zahraničných stránkach, FB skupinách, videách. Veľa vecí platí komplexne bez ohľadu na značku. Najlepšie bude, keď sám pochopíš ako to celé funguje, čo s čím súvisí a potom si to už budeš vedieť vyregulovať. V skratke odpoveď na tvoju otázku - ideálne je, keď kompresor čím menej vypína. Najlepšie by bolo, keby šiel v jednom kuse a prispôsoboval si výkon podľa vonkajšej teploty. Dosiahneš to najmä vyladením ekvitermickej krivky, ale aj ďalších nastavení okolo toho.
Odpovedať
nie. mam split.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@roman2860 vypina lebo odmrazuje, alebo vypina, …
@rkorba nahrata voda je ale nevypne sa
Odpovedať
podla čoho vypina tepelne čerpadlo? podla toho ked spiatočna voda sa vyrovna tej aku čerpadlo vypušťa?
Odpovedať

podla čoho vypina tepelne čerpadlo? podla toho ke…
@roman2860 mal by si tam mat nastavitelny rozdiel teplot kedy sa ti to vypne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Asi by som ti odporučil sa celkovo ponoriť do štú…
@ralf364 ked ide v kuse tak ma spotrebu okolo 40kwh vykurovacia plocha je 170 m² a mam radiatory
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@roman2860 mal by si tam mat nastavitelny rozdiel…
@rkorba ale to neviem na tom midea nastenom ovladači najsť
Odpovedať

@rkorba ale to neviem na tom midea nastenom ovlad…
@roman2860 tak pozri manual, alebo volaj instalaterskej firme, ked si nevies dat rady.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@ralf364 ked ide v kuse tak ma spotrebu okolo 40k…
@roman2860 To je dosť. Niečo je tam zle nastavené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@roman2860 To je dosť. Niečo je tam zle nastavené.
@ralf364 40 kWh je cca 3,9 m³, čo je na kurenie radiatormi pri 170 m², normalne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?