Odpoveď na príspevok od ander1990:
Má niekto aj nejakú osobnú skúsenosť s týmito zna… @ander1990 mam len s klimou (co je vlastne TČ vzduch-vzduch) Midea, som spokojny. Klim Midea je tu na juhozapade "plna prdel" vidavam ich na kazdom kroku.Odpoveď na príspevok od tomfeh:
neviem ako iní, ale u mňa je tá prvá možnosť pome… @tomfeh Midea je neznáma značka? Ty kde žiješ? 😃Odpoveď na príspevok od ander1990:
Aké máte skúsenosti s tepelnými čerpadlami Midea,… @ander1990 Ja ti odporúčam Mideu, je to to isté ako Hyundai, ale Midea už má vlastné zastúpenie na Slovensku a podľa histórie keby niečo, tak by ani o 10 - 15 rokov alebo 20 nemal byť problém so servisom. Hyundai opatrne, predáva ho kde kto a vozí sa cez x kanálov na Slovensko z x krajín a ľudia to skúšajú, lebo veď Hyundai, ale je to asi tak Hyundai ako "lebo medveď". Ja som voľakedy dávno robill s klimatizáciami Midea a boli veľmi spoľahlivé. Inak Midea je myslím druhý najväčší výrobca klimatizácií a tepelných čerpadiel na svete, ale Hyundai to nevyrába iba kupuje v Midei. Našiel som jeden zaujímavý článok kde to vysvetľujú podrobne ako to je s Mideou a Hyundaiom. Ja už s tým roky nerobím, ale za Mideu by som voľakedy dal "ruku do ohňa". Len podľa mňa sú predražené ich tepelné čerpadlá, na to, že to je "len" Čína za to pýtajú dosť veľa peňazí čo som sa pozeral po internete, ja som pred asi desiatimi rokmi za toľko kúpil Daikin, aj keď ani s tým nie som moc spokojný, funguje, ale vonkajšia jednotka je hrdzavá a lúpe sa mi farba dolu ako keby to bola haraburda za 2000 € nie za 8000 ako to stálo naozaj. 10 ročná Midea čo si pamätám vyzerala lepšie. https://www.tepelnecerpadlo.info/sk/n...Odpoveď na príspevok od peter1245:
@ander1990 Ja ti odporúčam Mideu, je to to isté a… @peter1245 Ďakujem za raduOdpoveď na príspevok od ander1990:
@peter1245 Ďakujem za radu @ander1990 A ešte jedna kuriozita z môjho Daikinu. Od začiatku asi po niekoľkých mesiacoch od montáže mi blbol ovládač. Raz za týždeň a tak som ho našiel so zhasnutým displejom a tepelko sa vyplo. V podstate to šlo a tak prešla záruka. Pri oprave sa vybralo z krytu a hneď sa rozbehlo, asi nejaký studený spoj. Keďže nový ovládač s prácou mal stáť stovky Eur, tak som uvažoval čo ďalej. Tak som ho položil na poličku že keby niečo tak sa vymení a tak asi 8 rokov beží takto ako na foto. Vložím na miesto a blbne zas... V tom čase som nemal ani dotácie, tak počkám nejaký čas kým pobeží. Mňa inak ešte viac oslovilo z čínskych tepelných čerpadiel Gree Versati. Asi počkám na ďalšiu generáciu čo má prísť budúci rok a uvidím. Za japonské tepelné čerpadlo ani európske už dvojnásobok nedám, chystám sa na kľudný dôchodok a investícia sa mi určite nevrátila na úsporách na staršom rodinnom dome kde časť boli radiátory a musel som kúriť aj do 45°C kvôli nim.Odpoveď na príspevok od peter1245:
@ander1990 A ešte jedna kuriozita z môjho Daikinu… @peter1245 Ďakujem za skúsenosť