Tepelné čerpadlo 4kw

Dobrý deň, čo si myslíte o tepelnom čerpadle Daikin Altherma 3, 4kw.. pre novostavbu bungalovu úžitková 103m². Novostavba na severe západného Slovenska, stavba z ytongu +20cm polystyrén, podlaha zateplena 10cm podlahovým polystyrénom, strop 13cm tvrdena vata +26cm fukaný ClimatizerPlus. Celý dom podlahové kúrenie + v obývačke krb. V projekte mame 11kw tepelne cerpadlo, odovzdala som projekt, opísala stavbu a firma špecializujúca sa na TČ vypocitala že 4kw stačí. Nie je to mála? Vďaka za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od didinka32:

Dobrý deň, čo si myslíte o tepelnom čerpadle Daik…
@didinka32 v projektovej dokumentacii mas dokument energeticke hodnotenie stavby a tam mas napisane tepelne straty z ktoreho vychadzali predpokladam i klimatizery.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@didinka32 v projektovej dokumentacii mas dokumen…
@rkorba Neverím že má celkové tepelné straty menšie než 4kW. Podľa opisu stavby tipujem skôr tak cca 7kW.
Odpovedať
Profilova fotka
@didinka32 prva vec tep.strata objektu pri navrhovej teplote (-12C?), druha vec vypocet. Pre dany objem a zaroven pripravu TUV je lepsi kompromis, 7kw napr. aerotherm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@rkorba Neverím že má celkové tepelné straty men…
@frantisekca nezabudaj, ze to je vacsi byt, tam to bude postacovat. TC sa nenavrhuje na 100% pokrytie tepelnych strat objektu. Nikdy nevies ake budu poveternostne podmienky, takze na dokurenie musi byt pritomny iny nezavisly system (prinajhorsom zapnutie spiral v TC) i v pripade poruchy TC, ktora sa neodstrani zo dna na den!
Odpovedať
Ja osobne doporucujem kupovat TC s frekvencnym menicom a tym padom mate viacej pracovnych bodov a setrnejsie starty kompresora. A hlavne sa zamerat na bod bivalencie => ktory Vam povie do akej vonkajsej teploty je dane cerpadlo schopne ohriat vodu bez pridavneho elektrokotla. Ja mam BoxAir 5-12kWh, SCOP 4.75, monoblock Master Therm. A som velmi spokojny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?