Tepelné čerpadlo

Ahojte, potreboval by som poradiť s výberom tč vzduch-voda. Poprípade by mi pomohli Vaše skúsenosti s tč značky STIEBEL ELTRON. Ide o novostavbu RD, vykurovanie bude cez podlahovku, plocha vykurovanej plochy cca 150 m2, zároveň bude slúžiť aj na ohrev teplej vody. Mám celkom zaujímavú ponuku na STIEBEL ELTRON HPA O 8 plus flex set so zásobníkom TUV 180 l, a zároveň je dosť blízko servisný a montážny technik. Máte s touto značkou skúsenosti? Mám ešte ponuku na Samsung ehs climatehub split 9,0 kW, so zásobníkom 280 l TUV. ďakujem pekne za Vaše rady Ďakujem za
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od m_martin:

Ahojte, potreboval by som poradiť s výberom tč …
@m_martin Aká je tepelná strata domu? Prečo práve 9 kW?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@m_martin Aká je tepelná strata domu? Prečo práve…
@blacksr Podľa projektu, ktorý spracoval projektant, tak podla toho mi nacenili a nakonfigurovali čerpadlo. Len otázka je že či to projektant dobre spočítal v časti vykurovanie. Materiál tehla 300 +200 polystyrén. 40 cm izolácie v stropnej konštrukcii bude a v podlahe bude 15 cm polystyrénu. ak to všetko zrátam 14060 W.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od m_martin:

@blacksr Podľa projektu, ktorý spracoval projekta…
@m_martin Určite nie. Dom 150 m2 s takými izolaciami bude mať v mraze -12°C stratu do 5 kW. Po väčšinu zimy je 0°C. Vtedy bude strata možno 3 kW. Hrubý odhad. Odporúčam reklamovať výpočet. Keby to bolo pre plynový kotol, tak OK, dajte kotol s rozsahom 2-10 alebo 3-16 kW. Ale tepelné čerpadlo nemôže byť násobne predimenzované.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@m_martin Určite nie. Dom 150 m2 s takými izolaci…
@blacksr no veď práve, nezdá sa mi aby mala novostavba takú stratu. a ktým tč, máte nejaké odporúčania, ak neriešime ich výkon.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od m_martin:

@blacksr no veď práve, nezdá sa mi aby mala novos…
@m_martin Obe značky sú fajn. Blízkosť servisu a cena náhradných dielov sú dôležité. Prípadne aj akú záruku poskytujú a na čo. (ale záruku viete prikúpiť na zdroje tepla až na 10 rokov cez poistku domu)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam napriklad tepelko od Wolfu a co sa kvality a funkcnosti tyka, tak za mna bezchybna prevadzka. takisto mam so zasobnikom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@m_martin Obe značky sú fajn. Blízkosť servisu a …
@blacksr zo zákona je dané ze distribútor/výrobca drží 10rokov náhradné diely..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od imiket:

@blacksr zo zákona je dané ze distribútor/výrobca…
@imiket A to bol teraz čo? Výkrik do tmy alebo? 😅 Však to je stará téma, nechápem, prečo by mal niekto potrebu sa k tomu ešte vyjadrovať dodatočne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?