TC vzduch - voda, vutorna jednotka - zastena

Dobry den, mam vnutornu jednotku umiestnenu vo vyklenku vo vstupnej chodbe. Vyklenok je ~ 20 cm vacsi z kazdej strany ako jednotka. Prekaza mi to esteticky, tak rozmyslam z prednej strany zamaskovat nejakou zastenou. Otazka je, ako blizko k jednotke mozem tu zastenu spravit a ci spravit aj nejaky otvor hore/dole, aby prudil vzduch. Rozmyslam aj, ze by som to aj odhlucnil nejakou protihlukovou penou, alebo niecim podobnym. Co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
V navode to byva nakreslene kolko je minimum. Namame vestecku gulu aby sme poradili.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jadro123:

Dobry den, mam vnutornu jednotku umiestnenu vo vy…
@jadro123 čiže chceš robiť predstenu, kde necháš aj nejaké otvory na prudenie vzduchu a následne to chceš hlukovo izolovať.... Zázraky totok....
Odpovedať

@jadro123 fotka by viac napovedala..
Odpovedať

@jadro123 je to somarina. Vnutorna jednotka musi byt vzdy z predu pristupna v plnom rozsahu z dovodu servisu. Takisto je tam hydraulika, filtre a teda nie je mozne ju zatvorit ako geberit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@jadro123 je to somarina. Vnutorna jednotka musi …
@neutrino ten pristup si si pomylil elektrickym rozvadzacom, ze?
Odpovedať

@jadro123 normalne tam sprav otvaracie dvierka / posuvne dvere a zabezpec cirkulaciu vzduchu. nieje to ziaden problem. klno ludi to tak ma spravene aj s plynovymi kotlami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@neutrino ten pristup si si pomylil elektrickym r…
@rapidek nie.... je ram mechanicky filter, magneticky filter, manometre... niekto ma aj obehove cerpadlo a samozrejme pri servise sa vsetko kontroluje aj vo vnutri. Elektricky rozvadzac musi mat volny priestor 80cm ale z ineho dovodu. Toto je tiez elektricke zariadenie. Ja som mal reklamaciu na daikin a prednu stranu celu potrebovali rozobrat a dokonca aj jednu bocnicu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@rapidek nie.... je ram mechanicky filter, magnet…
@neutrino ale ved prednu kapotaz mozes spravit vo forme otvaravych dvierok, posuvnych dveri a nemas aboslutne ziaden problem so servisnym priestorom. hadam sa tu nebavime o SDK obstavbe a podobnych zalezitostiach
Odpovedať
Dakujem pani za odpovede, nikde v navode som nenasiel obmedzenie na umiestnenie vnutornej jednotky, ci a kolko ma byt odsadena od steny. Je to Buderus WPLS6-13.2 RT/RTS. Samozrejme som myslel nejaku otvaraciu zastenu, inak by som sa nedostal k ovladacu HMC 310, material som este neriesil. Cize je to ok, ked dam na tu zastenu/dvere prieduchy hore a dole, alebo ani nemusia byt, alebo to radsej ani nemam robit?
Odpovedať

Dakujem pani za odpovede, nikde v navode som nena…
@jadro123 vyrobca to udava, prikladam nakres ale je to koli manipulacii pri servise. nejedna sa o bezpecnostne odstupy. kludne si sprav kryci panel, aj ja by som to robil, ak by som nemal technicku miestnost
Odpovedať

@jadro123 určite daj vetrací (vetracie) otvor (otvory) do tej zásteny dole. Toto TČ je splitové prevedenie a vnútorná jednotka je prepojená s vonkajšou chladivovým potrubím. To chladivo je výbušné. Ak ti niekde na spoji pri vnútornej jednotke dôjde k úniku a nebude priestor inštalácie odvetrávaný, tak môže dôjsť k jeho kritickej koncentrácii.
Odpovedať
Super pani, velmi pekne dakujem za odpovede :)
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od toky1:

@jadro123 určite daj vetrací (vetracie) otvor (ot…
@toky1 podla dokumentacie, by tam malo byt chladivo R-410A. Podla wikipedie by to nemalo byt vybusne "R-410A is an A1 class non-flammable substance according to ISO 817" Si si isty, ze to moze byt vybusne. Cital som, ze sa dava aj propan, ale neviem, ci to mohli dat aj do tohto cerpadla. Myslis, ze mohli dat aj ten propan? Ak je tam ten R-410A, myslis, ze treba stale niekde otvory?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@jadro123 určite daj vetrací (vetracie) otvor (ot…
@toky1 normalne vybusna je R290 - propan. R410 tiez hori, otazne je ci budu splnene podmienky
Odpovedať
Hej, asi príliš jančím, vyzerá to tak, že má chladivo R410A, ktoré by malo byť nehorľavé. Myslel som že tam je R32. Môj predchádzajúci príspevok berte ako bezpredmetný, zmýlil som sa.
Odpovedať
Otazka, je teraz, ci tam tie otvory mam dat a ak ano, kam?
Odpovedať

Otazka, je teraz, ci tam tie otvory mam dat a ak …
@jadro123 jednu mriezku hore, jednu dole, napr takuto https://www.hornbach.sk/p/vetracia-mr...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?