Spustenie podlahovky

Dobrý večer, podlahové kúrenie mi robil jeden inštalatér. Pred zaliatim poteru podlahovku natlakoval s rozvodu vody, odvtedy tam je 4,5 na budikoch. Teraz mi druhý inštalatér partner protherm príde nainštalovať kotol tiger. Chcem si spraviť double check ako by mala postupovať inštalácia. Mal by systém vypustiť a znova napustiť? Ide do okruhu nejaká prímes alebo stačí voda? Robí sa nejaká skúška? Bude spúštať a nastavovať aj prietoky, dva rozvadzače, dve poschodia 120m2 vyk. plochy. Vonk. Senzor, thermolink termostat. Ďakujem už som z tých majstrov hotový....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarek42:

Dobrý večer, podlahové kúrenie mi robil jeden inš…
@jarek42 ak na budikoch drží dlhodobo tlak, načo chceš robiť "double check? V systéme podlahovky aj tak nebudeš mať viac ako 2bary. Raz za dva roky Topekor podľa návodu na fľaške. Pre istotu.
Odpovedať
Ekvitermika je v dobre zateplenej stavbe prežitok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@jarek42 ak na budikoch drží dlhodobo tlak, načo …
@megdesign myslim doublecheck zajtrajsieho postupu nie tlakovej skusky. Ok takze doporucujete aditivum topekor.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix skus rozviest ten posledny komentar, preco si myslis ze ekvitermicke riadenie AKA weathercompensation je prezitok. Ako to chces riadit? Na fixnu teplotu alebo intervalovo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@kejsix skus rozviest ten posledny komentar, prec…
@mgx Ekvitermiku som ladil niekolko tyzdnov a potom zrusil. Ten fazovy posun kvoli zatepleniu tak driftoval, ze som to nebol schopny nastavit uspokojivo. Tak som to zrusil, nastavil kotol na 4kW fix a zvysok riadi thermolink podla izbovej teploty. Funguje to tak ako ma, odvtedy s tym mam pokoj. Modulovat teplotu kotlovej vody sa ukazalo ako zbytocne. Celu zimu mam kotlovu 28-30°C podla toho, ako dlho ide kotol. Pripominam, dobre zateplena stavba.
Odpovedať

@jarek42 ak na budikoch drží dlhodobo tlak, načo …
@megdesign zaujal ma ten prípravok Topekor, akým spôsobom ho vpravíš do okruhu? Máš na to nejakú fintu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@mgx Ekvitermiku som ladil niekolko tyzdnov a pot…
@kejsix ja to mam uplne rovnako...kotlova 27 a pokoj na dusi...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@megdesign zaujal ma ten prípravok Topekor, akým …
@kajo873 Najľahšie cez magnetický filter.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@megdesign zaujal ma ten prípravok Topekor, akým …
@kajo873 najvyššie miesto mám rebrík dopojený v kúpeľni na podlahovku. Vyskrutkujem odvznusňovák, striekačkou vyberiem potrebné množstvo vody a detto striekačkou vpravím potrebné množstvo Topekor-u. Samozrejme pri vychladnutom a odstavenom systéme...
Odpovedať

@kajo873 najvyššie miesto mám rebrík dopojený v k…
@megdesign prosim Ta, ako dlho pouzivas ten topekor? Lebo ja som daval long life 100 https://eshop.empiria.sk/produkty/Inh... ktory odporuca ivar (mam ich rozdelovace a rurky) ale ten vyjde 30€/100 l oproti topekoru 5€/400 l. Co je dost velky rozdiel ked mam vyse 1000l vody... Tak prosim, mas nejaku negativnu skusenost s kurenim, odkedy ho tam mas, pripadne netradicne zafarbenie vody, usadeniny na prietokomeroch? Diky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@megdesign prosim Ta, ako dlho pouzivas ten topek…
@minoo odkedy som prvý krát napustil systém. (7 rokov dozadu) Žiadny problém som zatiaľ neevidoval.
Odpovedať

@minoo odkedy som prvý krát napustil systém. (7 r…
@megdesign tak ho najblizsie skusim aj ja. Dik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?