Spotreba na kúrení a TUV za október 2024

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, pochvalte sa aku ste mali spotrebu na kureni a TUV za mesiac oktober 2024? Dom pasiv A0+, TC monoblok BA30I MasterTherm 5-12kW, 150m2 interier + nevykurovane podkrovie 160m2, rekuperacia TUV 4ludia => 95kWh Kurenie na 23st => 105kWh Rekuperacia => 20kWh
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od toky1:

@islk Trochu je to tým, že máme poschodový dom a …
@toky1 pre prehlad zasielam teplotu v neobyvanom podrovi u mna...max 28st cez den.(zateplenie stresnej konstrukcie 30cm vata)...a pod ZB doskou je interier, ktory bol ako som spominal do 25st.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

Odpoveď na príspevok od islk:

@rkorba Pouzivas dost extremne slova, ked sa za…
@islk Extremne slova? Iba pomenuvam veci spravnymi slovami. No podel sa s tvojimi hodnotami TC ako ti to dnes kurilo, necyklovalo ... Ja mam prerobenu 5kW klimu @supiik co je tvoj spodny vykon a takto pekne mi dnes vykurovala pri spotrebe 500W cely den okrem nabehu a jedneho ranneho defrostu. Vykurovacia voda 32C do akumulacnej 300l nadoby s hadom do podlahovky. Ked to mas "odsledovane" a mas prehlad, tak sa nemas coho obavat 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@islk Extremne slova? Iba pomenuvam veci spravnym…
@rkorba dnes kúrilo parádne cez južné okná , vykúrilo na +24 ,ešte teraz kúrenie nezaplo a to je už ráno prízemný mráz a najteplejšie len +10st
Odpovedať
Profilova fotka
Nám dnes slniečko vykúrilo z ranných 22 na 25 . Poobede už žienka spustila vonkajšie žalúzie. teraz je ešte 23,8 a do rána termostat nastavený na 22 kúrenie určite nezapne. Je to paráda.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@rkorba dnes kúrilo parádne cez južné okná , vykú…
@duzu ani ja nemusim kurit, ale je rozdiel mat 20C dlazbu alebo 25C a s tym spojeny teplotny komfort v celom dome (v garazi mam 24). A v spojeni s elektrikou zdarma to je hlupost nevyuzit!
Odpovedať
Žilina 140m2+30m2 dokurovaná garáž, 20eps a rovná strecha,velké presklenia a vyššie stropy. Atlherma 3 8kw ,zonovka. Hodnoty z TČ : Kurenie 149kwh (minuly rok 50) TUV - 95kwh s obehom, 2+ 2 deti Rekupka nonstop : 34kwh Komplet celý dom na ele. smart home,vrt,indukčná atd.. niečo cez 100€ mesačne. Spokojnosť...
Odpovedať

@duzu ani ja nemusim kurit, ale je rozdiel mat 20…
@rkorba zdarma dnes nič nie je ani tvoja el., musel si investovať a vykurovať garáž? a pre koho ked tam celý deň auto nemám, ak by som mal el. auto tiež ho nebudem môcť nabíjať doma, @budix 30 m2 na garáž? pre jedno auto veľa a dve tam nedáš, mám len 20 tiež veľa i na regály, na kurenie ide teplo i zo všetkých el. spotrebičov, takže merať niečo zvlášť je k ničomu
Odpovedať

@islk Extremne slova? Iba pomenuvam veci spravnym…
@rkorba Kurenie zaplo 1x vykurilo na pozadovanu teplotu za 3-4 hodky a v pohode cely den off. Pak zaplo zase koli TUV. Asi ta sklamem snad sa ti bude dobre spat, ale nic ako cyklovanie sa nedialo. Prax je vela x odlisna od reality...:-) p.s. vykurilo pri idealnych podmienok voci tebe...
Odpovedať

@rkorba Kurenie zaplo 1x vykurilo na pozadovanu…
@islk Nechapes technickym veciam a mylis si pojmy s dojmami. To ze si zapnes TC na vykurovanie 1x denne nie je to iste ako cyklovanie kompresora TC. @duzu vacsina ludi ma garaz na bordel minimum na parkovanie a ja ako plnohodnotnu sucast domu s podlahovym vykurovanim, klimou... Ano nic zadarmo nie je, ale ked sa ti vrati investovane, tak i FV produkuje cisty zisk ;-)
Odpovedať

@islk Nechapes technickym veciam a mylis si pojmy…
@rkorba Za rok mam cca 2500x start kompresora, co si myslim ze by mohlo byt menej, ano v tom mas pravdu :-)
Odpovedať

@rkorba Za rok mam cca 2500x start kompresora, …
@islk a to je ta predimenzovanost TC bohuzial. Ja mam za rok 700 startov vratane letneho chladenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rkorba Za rok mam cca 2500x start kompresora, …
@islk Keď zapne raz za deň, vykúri a zvyšok dňa je vypnuté, prečo máš potom 2500 štartov?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@islk Keď zapne raz za deň, vykúri a zvyšok dňa j…
@ralf364 on má ten dlhý rok. Čínsky rok draka, ten má veľa článkov....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@ralf364 on má ten dlhý rok. Čínsky rok draka, te…
rok je každý nie len ten čínsky ten má len pomenovanie a kompresorová chladnička má koľko štartov za rok?a vadí to niektorej? akurát tam má výkon úmerný veľkosti a chladi na približne rovnakú teplotu aj vonkajšia teplota v miestnosti je približne rovnaká , ale kompresor pre vykurovanie má väčší rozptyl , kúri i ked je vonku -15 ,či +15
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

rok je každý nie len ten čínsky ten má len pomeno…
@duzu no kolko ma tych startov chladnicka, ked si zacal mudrovat? :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@islk Keď zapne raz za deň, vykúri a zvyšok dňa j…
@ralf364 ved som pisal preco. Ked odide kompresor za 10-15r, pak vlozim ten spravny je to otazka investice ktora ma az tak chvala bohu netrapi :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?