Odpoveď na príspevok od toky1:
@islk Trochu je to tým, že máme poschodový dom a … @toky1 pre prehlad zasielam teplotu v neobyvanom podrovi u mna...max 28st cez den.(zateplenie stresnej konstrukcie 30cm vata)...a pod ZB doskou je interier, ktory bol ako som spominal do 25st.Odpoveď na príspevok od islk:
@rkorba Pouzivas dost extremne slova, ked sa za… @islk Extremne slova? Iba pomenuvam veci spravnymi slovami. No podel sa s tvojimi hodnotami TC ako ti to dnes kurilo, necyklovalo ... Ja mam prerobenu 5kW klimu @supiik co je tvoj spodny vykon a takto pekne mi dnes vykurovala pri spotrebe 500W cely den okrem nabehu a jedneho ranneho defrostu. Vykurovacia voda 32C do akumulacnej 300l nadoby s hadom do podlahovky. Ked to mas "odsledovane" a mas prehlad, tak sa nemas coho obavat 😁Odpoveď na príspevok od rkorba:
@islk Extremne slova? Iba pomenuvam veci spravnym… @rkorba dnes kúrilo parádne cez južné okná , vykúrilo na +24 ,ešte teraz kúrenie nezaplo a to je už ráno prízemný mráz a najteplejšie len +10stOdpoveď na príspevok od duzu:
@rkorba dnes kúrilo parádne cez južné okná , vykú… @duzu ani ja nemusim kurit, ale je rozdiel mat 20C dlazbu alebo 25C a s tym spojeny teplotny komfort v celom dome (v garazi mam 24). A v spojeni s elektrikou zdarma to je hlupost nevyuzit!Odpoveď na príspevok od rkorba:
@duzu ani ja nemusim kurit, ale je rozdiel mat 20… @rkorba zdarma dnes nič nie je ani tvoja el., musel si investovať a vykurovať garáž? a pre koho ked tam celý deň auto nemám, ak by som mal el. auto tiež ho nebudem môcť nabíjať doma, @budix 30 m2 na garáž? pre jedno auto veľa a dve tam nedáš, mám len 20 tiež veľa i na regály, na kurenie ide teplo i zo všetkých el. spotrebičov, takže merať niečo zvlášť je k ničomuOdpoveď na príspevok od rkorba:
@islk Extremne slova? Iba pomenuvam veci spravnym… @rkorba Kurenie zaplo 1x vykurilo na pozadovanu teplotu za 3-4 hodky a v pohode cely den off. Pak zaplo zase koli TUV. Asi ta sklamem snad sa ti bude dobre spat, ale nic ako cyklovanie sa nedialo. Prax je vela x odlisna od reality...:-) p.s. vykurilo pri idealnych podmienok voci tebe...Odpoveď na príspevok od islk:
@rkorba Kurenie zaplo 1x vykurilo na pozadovanu… @islk Nechapes technickym veciam a mylis si pojmy s dojmami. To ze si zapnes TC na vykurovanie 1x denne nie je to iste ako cyklovanie kompresora TC. @duzu vacsina ludi ma garaz na bordel minimum na parkovanie a ja ako plnohodnotnu sucast domu s podlahovym vykurovanim, klimou... Ano nic zadarmo nie je, ale ked sa ti vrati investovane, tak i FV produkuje cisty zisk ;-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@islk Nechapes technickym veciam a mylis si pojmy… @rkorba Za rok mam cca 2500x start kompresora, co si myslim ze by mohlo byt menej, ano v tom mas pravdu :-)Odpoveď na príspevok od islk:
@rkorba Za rok mam cca 2500x start kompresora, … @islk a to je ta predimenzovanost TC bohuzial. Ja mam za rok 700 startov vratane letneho chladenia.Odpoveď na príspevok od islk:
@rkorba Za rok mam cca 2500x start kompresora, … @islk Keď zapne raz za deň, vykúri a zvyšok dňa je vypnuté, prečo máš potom 2500 štartov?Odpoveď na príspevok od ralf364:
@islk Keď zapne raz za deň, vykúri a zvyšok dňa j… @ralf364 on má ten dlhý rok. Čínsky rok draka, ten má veľa článkov....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@ralf364 on má ten dlhý rok. Čínsky rok draka, te… rok je každý nie len ten čínsky ten má len pomenovanie a kompresorová chladnička má koľko štartov za rok?a vadí to niektorej? akurát tam má výkon úmerný veľkosti a chladi na približne rovnakú teplotu aj vonkajšia teplota v miestnosti je približne rovnaká , ale kompresor pre vykurovanie má väčší rozptyl , kúri i ked je vonku -15 ,či +15Odpoveď na príspevok od duzu:
rok je každý nie len ten čínsky ten má len pomeno… @duzu no kolko ma tych startov chladnicka, ked si zacal mudrovat? :-)Odpoveď na príspevok od ralf364:
@islk Keď zapne raz za deň, vykúri a zvyšok dňa j… @ralf364 ved som pisal preco. Ked odide kompresor za 10-15r, pak vlozim ten spravny je to otazka investice ktora ma az tak chvala bohu netrapi :)