Rozostupy rúr, dĺžka potrubia

Ahojte, asi týždeň si lámem hlavu na podlahovým kúrením. Projektant mi naprojektoval v niektorých izbách rozostupy rúr 300 mm a v obývacej izbe dĺžku hada 3x165 m. čítam fóra odbornú literatúru ale všade sa píše niečo iné. Niekde sa píše že max dĺžka hada je 120 m inde zase že 70 m. Podobe to platí aj pri rozostupe rúr. Bolo by v pohode rozostupy napr. 200 mm? Ďakujem za každu radu Ocenil by som keby sa vyjadril k tomu niketo so skúsenosťami prípadne projektant.
Odpovedať
Profilova fotka
@dsalcpretlak bud projektantovi veris, alebo neveris. ak neveris, zaplat si za novy projekt, lebo na spravnu kritiku tu chybaju dolezite veci, ktore v tomto zdrape nie su. pochybujem, ze sa tu bude niekomu chce robit re-projekt.. Ale ak sa na to len letmo kuknem, je to somarina. Uz len dlzky okruhov, rozne tepl.spady, atd.
Odpovedať
Rozostup 15 cm všade, pod dlažby 10 cm a nič nepokazíš. Kludne môžeš dať aj 20-30 cm ale čím väčšie rozostupy tak do podlahy bude musieť ísť väčšia teplota vody na vykúrenie. Naša skúsenosť doma. Dve izby aby nemali po dva okruhy tak sa urobili z jedného 120m, tretia izba sa urobila z dvoch okruhov po 70 m a je teplejši pri rovnakej vode. Čím kratší okruh tým je v izbach teplejšie.
Odpovedať
@jaros87 dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?