Odpoveď na príspevok od dlhan:
@sverdik a co sa tyka hluku alebo prudenia vzduch… @dlhan absolutne. ako jasne ked zapnes vacsi vykon tak to trosku pocujes ale nie je to nic rusive. to by si musel fakt nasilu zostat pocuvat aby si si mal co najst co ti na tom vadi 😃Odpoveď na príspevok od sverdik:
@dlhan absolutne. ako jasne ked zapnes vacsi vyko… @sverdik a cenovo ti to ako vyslo? cca. nemyslim len instalaciu, ale uplne vsetko dokopy.Odpoveď na príspevok od dlhan:
@sverdik a cenovo ti to ako vyslo? cca. nemyslim … @dlhan mozes si to tak orientacne pozriet aj tu : https://nilan.cz/cenik/ ale najlepsie by bolo keby si das spravit cenovu ponuku podla projektu domu a tvojim poziadavkam. oni ti dobre poradia. my sme tiez chceli najsprv inu rekuperaciu aku mame teraz.Odpoveď na príspevok od sverdik:
@dlhan mozes si to tak orientacne pozriet aj tu :… @sverdik diky moc, kuknem to neskor podrobnejsie. a cenovu ponuku ti aspon vedeli vypracovat rychlo? 😅 ja nerad cakam.Odpoveď na príspevok od dlhan:
@sverdik diky moc, kuknem to neskor podrobnejsie.… @dlhan cenovu ponuku ti vedia spravit do piatich dni na isto. to je celkom rychlo takze popripade by si sa vedel rozhliadnut aj inam. no my sme vzhladom na kvalitu a moznosti ostali tu 🙂Odpoveď na príspevok od dlhan:
@sverdik diky moc, kuknem to neskor podrobnejsie.… @dlhan ...potom daj vediet co to stoji :) mas uz hotovy projekt ?Odpoveď na príspevok od islk:
@stanlej mam uz 3 ponuky od firiem a som velmi … @islk tie cenové ponuky si si dával robiť ale na klasickú pasívnu rekuperáciu. ja viem že v dnešnej dobe to nie je jednoduché nájsť firmu, ktorá je fakt spoľahlivá a ktorej ide aj o to blaho zákazníka. no myslím si že niekedy stačí aj ten prvý dojem - ako sa kto a o čo zaujíma, ako ti čo kto dokáže vysvetliť aj keby si sa pýtal na banálne veci. no a potom tu je ešte vec druhá a to je v akom kontakte ostávajú so zákazníkom aj po montáži.Odpoveď na príspevok od janula_be:
@islk tie cenové ponuky si si dával robiť ale na … @janula_be Ahoj ano dal som si tu namahu nacenit par ponuk na pasivnu rekuperaciu. Chcel som hlavne zistit ake riesenia firmy ponukaju, ako su ustretove a tiez cakal ako budu reagovat na balne veci a cakal ich reakcie... :) Mozes ratat ze pro firmy maju pridanu hodnotu v after sales service na pripadne, dodatocne otazky a radi ti poradia, v kazdom pripade cim lepsie sa vies spytat tym lepsiu odpoved dostanes. Cize doporucujem si tuto technologiu trosku nastudovat aby si vedela co od nej ocakavat.Odpoveď na príspevok od islk:
@janula_be Ahoj ano dal som si tu namahu naceni… @islk zaujimalo by ma do akych firiem si si daval posielat tieto cenove ponuky. inak pokial vysla pasivna rekuperacia tolko kolko si pisal, tak to uz by som fakt nevahal a isiel rovno do tej aktinej. nemyslim si ze je tam ten cenovy rozdiel az taky velky, ale zase co mas funkcii navyse to uz sa porovnat da.Odpoveď na príspevok od stanlej:
@islk zaujimalo by ma do akych firiem si si daval… @stanlej Na CP je firma uvedena (page 33), aktivna rekuperacia bola na dalsich par tisic eur navyse. Ak ma niekto ine ponuky nech sa pochvali :)Odpoveď na príspevok od islk:
@stanlej Na CP je firma uvedena (page 33), akti… @islk neviem akosi to tam nevidim, ze by si tam pisal konkretne kam si si to daval ty nacenit, preto sa pytam. jasne ze aktivna ta vyjde viac, ale nemusis riesit napriklad klimatizaciu alebo bojler na vodu a tak isto vies usetrit aj pri kureni.Odpoveď na príspevok od stanlej:
@islk neviem akosi to tam nevidim, ze by si tam p… @stanlej Zhender bola 1.firma. Aktivna rekuperacia ak spravne chapem berie odpadovy vzduch z rekuperacie (aktualne cca 17st) z ktoreho este vytiahne teplo, ktore sa nasledne pouzije na dodatocny doohrev cerstveho ohriateho vzduch ktory vstupuje do interieru. Viem ze niekedy sa na tento doohrev pouzije TC vzdu-vzduch s vonkajsou jednotkou :) nieco ako ponuka firma BioSuntec.Odpoveď na príspevok od dlhan:
@sverdik diky moc, kuknem to neskor podrobnejsie.… @dlhan najlepsie by si mal keby si posles individualnu cenovu ponuku podla projektu domu. takto je to tazko specifikovat kedze si musis urcit aj co ty sam vsetko chces a ocakavas od tej rekuperacie.Odpoveď na príspevok od legasi:
@dlhan najlepsie by si mal keby si posles individ… @legasi to je jasne, poposielam si kadetade. a ak typ rekuperacie mas konkretne?Odpoveď na príspevok od dlhan:
@legasi to je jasne, poposielam si kadetade. a ak… @dlhan my sme davali do domu rovno aktivnu a centralnu rekuperaciu. ta splnala vsetky moje poziadavky a kriteria.Odpoveď na príspevok od legasi:
@dlhan my sme davali do domu rovno aktivnu a cent… @legasi a staci rekuperacia na to, aby som sa dostal na A0? ako si to mal ty? daval si aj nieco dalsie?Odpoveď na príspevok od dlhan:
@legasi a staci rekuperacia na to, aby som sa dos… @dlhan Ja mám bungalov 100m2 úž. plochy s aktuálne štandardnými hrúbkami zateplenia, pasívnu rekuperáciu, TČ a krbové kachle. V čase keď som staval, mi bolo jedno, či mi vyjde A1 alebo A0, ale vyšlo mi s prehľadom A0.Odpoveď na príspevok od legasi:
@dlhan my sme davali do domu rovno aktivnu a cent… @legasi Mozes sa podelit prosim o CP aktivnej rekuperacie ? + co najviac detailov :-) DikOdpoveď na príspevok od luk0:
Ahoj @islk, aj ja oceňujem Tvoju kumšt, dielo a … @luk0 #01 - nasavanie z vonku do nevykurovaneho priestoru je zateplenou hadicou a pak je asi na 1/2 metra pouzita spiro odokryte potrubie (koli ohriatiu vzduchu...min teplota je 18st v neobyvanom podkrovi) a pak hadica pokracuje zateplena...do vymenika, celkova dlzka je cca 5m (od nasavania az po vymennik). Kondenz spiro samozrejme nastava z vonkajsej strany, je to vsak minimalne...voci tomu aky kondenz sa tvori vo vymenniku :) #02 - ticha prevazka = 02.01 pouzit co najvacsi priemer hadic, vzhladom na tlakove straty a rychlost prudenia, ja valim 120-150m3/h na 6x DN125 hadic (2x obyvacka, 1x detska, 1x detska, 2x spalna), tlmic nedaval, namiesto toho pozatacal potrubie do tzv. "hada" pred rozbocovacim boxom. 02.02 pouzitie potrubnych EC ventilatorov, nizsie rpm = nizsi hluk = nizsia spotreba 03.03 castejsia vymena filtrov cca kazde 2-3mesiace. #03 - chladenie domu a tym padom tzv. by-pass pouzitim pasivnej rekuperacie nedava ziadny zmysel (iba ak marketingovy, a ja sa bavim o plnohodnotnom by-pass nie o takom co davaju vyrobcovia...), ak si das do vypoctu tepelne straty objektu + cas od kedy je vonku uz "ochladeny vzduch" cca 20:00 - 21:00, zistis ze by si mal valit cca 500m3/h cez by-pass...co by asi uz vytvaralo pekny hluk. Pokial sa ti prehrieva dom, nezostava nic ine ako pouzitie klimatizaciu (ktora ti zaroven vie stiahnut aj vlhkost), vsetci co byvaju pod "strechou" teda nemaju nad interierom zelezobetonovy strop + izolaciu (40-50cm izolacie) budu mat a maju problem s prehrievanim. Ja cez top horucavy sa zbavujem tepla prevazne oknami a rekuperacia vali na cca na 10W a podla grafu co som zasielal tak moja max. teplota bola cez toto leto 25st. #04 odtah, ano zvysujem iba odtahovy ventilator, aby som tym nezvysoval hluk v miestnostiach kde netreba. Rychlost privadzaneho vzduchu zostava :) Good luck.Odpoveď na príspevok od ralf364:
@dlhan Ja mám bungalov 100m2 úž. plochy s aktuáln… @ralf364 TC aj kachle? nestacilo by jedno? pri aktivnej by si mozno usetril na jednej z tychto veci, nakolko si nou vies ten privadzany vzduch aj ohriat ako aj ohriat tuv.Odpoveď na príspevok od majkisper:
@ralf364 TC aj kachle? nestacilo by jedno? pri ak… @majkisper Pravdepodobne by stačilo, ale kachle som chcel.Odpoveď na príspevok od myska45:
@islk fuha, tak toto je ina parada. take domace k… @myska45 si sa mi tu stratila niekde v tej hŕbe komentárov 😃 áno ja už rekuperáciu mám. ty plánuješ, zvažuješ či ako si na tom vlastne?Odpoveď na príspevok od luk0:
@islk Ako máš poriešený kondenz v jednotke? V ob… @luk0 Kondenz vznika iba v jednej komore. :-)Odpoveď na príspevok od luk0:
Ak je niekto v situácii, že rozvody má zabudované… @luk0 dalsia do zbierky https://eshop.klimak.sk/eshop/kompakt...Odpoveď na príspevok od luk0:
Ak je niekto v situácii, že rozvody má zabudované… @luk0 a nad nilanom si nepremyslal? ako mozno nie je z tych lacnejsich, ale za to kvalitovo je niekde inde. a mas moznost aj zakupenia voucheru co ti vie usetrit dobre peniaze.Odpoveď na príspevok od jan6872:
@myska45 si sa mi tu stratila niekde v tej hŕbe k… @jan6872 zatial nemame, zvazujeme. 😃 ale uz aj muz tak kombinuje, ze by rovno aj solarne panely dal a podobne. myslite, ze je to spolu s rekuperaciou kompatibilne?