Rebríkový radiátor - škaredé pripojenie

Dobrý večer, chcem sa spýtať, dalo by sa toto ešte nejak prerobiť? Tak aby to nejak vyzeralo. Má s tým niekto prosím Vás skúsenosť? Konkrétne mám na mysli, že to napojenie je dosť dlhé a nevyzerá to dobre. Ďakujem
Odpovedať
k tomu lacnemu bielemu rebriku to pasuje akurat
Odpovedať
@kejsix debilnejši komentár si nevedel dať? Ak sa dá pekne zapojiť luxusný, drahý, tak sa musí dať aj podľa tvojej blbej poznámky lacný. Či podľa teba lacný má inú dieru ako drahý?
Odpovedať
@kejsix a drahý by si ako pripojil? 😎
Odpovedať
Trošku vylepšiť sa to dá, ale... - radiátor sa posunie cca 15 cm nižšie - v stene zostanú dve, možno až 4 diery po konzolách - červenú rúrku bude pravdepodobne aj naďalej vidieť - ventily bude treba zohnať rohové a - k nim "niečo na prepojenie" s červenou rúrkou (šikovný majster vie)...
Odpovedať
@foox tak, aby to nevyzeralo ako na tych fotkach 🙂
Odpovedať
Za toto ruky dolamat. Treba odstrihnut a nechat co najviac z cervenej rury a dufat ze sa tam bude dat pripojit rohove skrtiace srobenie a rohovy ventil na eurokonus a dva eurokonusy k tomu. Červená rurka bude bud 17alebo 16. Samozrejme posunut radiator nizsie.
Odpovedať
Už je neskoro. Posúvať radiátor, zostanú diery. Vymeniť aj obklad? Kupovať iný radiátor kôli tomu? Ja by som to videl asi tak, ze to natrieť na bielo, nech to nehrá všetkými farbami a hotovo. Po x rokoch, až by sa robila nejaká rekonštrukcia, či niečo podobné, riešiť to vtedy.
Odpovedať
Este celkom by ma zaujimal priemer tej cervenej rury. Podla mna to bude 17tka a je potom zaujimave spojenie pexky s tou cervenou rurou lebo su bez hlinika.
Odpovedať
to je teda riesenie ...za toto zaplatit ? alebo aka bola vyhovorka ? dat to nizsie, zalezi ako su drziaky, mozno by mohli ostat ako boli ... treba sa stym pohrat
Odpovedať
@peterbbb to co za debila montovalo? Cele prerobit a uplne elegantbe. Kupit kryciu rozetu, na potrubie co ide zo steny dat zverne srobenie, ventil a rovno radiator. A na to aby neostali dierky v ovklade kupit dlchsi rebrik, konzoli nechas tie co su. Ale samozrejme ak chces aby to vyzeralo takt toto riesenie stoji viac jak rebrik.
Odpovedať
Moc to prežívate. Katastrofa sa nekona.
Odpovedať
jaku mala taku dala-nestresuj a nevsimaj si
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peterbbb Tie červené hadice mi prídu ako keby tam boli nasilu dorábané. Akoby tam niekto strčil kus záhradnej hadice. Ale možno sa mi to len zdá. 😉 Ak to ale nie je problém z technického hľadiska, osobne to nevidím ako nejakú estetickú katastrofu a neprežíval by som to. Teda takto, ak by som si ja osobne nedal na to pozor kto to ako robí a našiel som to už takto hotové po zaplatení, tak by som to zakryl nejakým doma zrobeným kusom "nábytku", ktorý by som upravil do dizajnu nábytku v kúpeľni. Niečo vyrež z dreva, sklincuj či zoskrutkuj a nalakuj to. Budeš mať odkladací priestor, poličku, niečo, čo zakryje tú armatúru a navyše tam môžeš položiť nejaké rádio, ktoré si zapojíš do tej zásuvky. Alebo si nastrihaj kusy plechu a nalakuj do bielej ako je ten rebrík a pleskni to tam. Uvidíš, že si to o pár dní ani neuvedomíš.
Odpovedať
@pochabel Tie červené rúrky sú Rehau Rautherm; používajú sa na podlahové kúrenie. Zostalo, tak potiahli aj k rebríku…
Odpovedať
Je to divne urobené, keby na rúrky cez eurokonusy napojili rohové ventily a dali ten radiátor nižšie mali by podstatne menej roboty. Takto si dali vyslovene viac úplne zbytočnej práce.
Odpovedať
Ahojte ďakujem, za nápady je to nová kúpeľka preto ma to tak hnevá a preto som založil túto tému. Napadlo ma aj to riešenie s tým dlhším radiátorom, to bude asi najschodnešjie čo sa týka tých dier. Ale každopádne zase som sa poučil, že nie je majster ako majster. A to som ešte nedal foto ako nám poškodili nový obklad. Pod tým radiátorom. Ako nemám slov, ale upokojujem sa, že sa aj horšie veci dejú... Ale chcel som sa aj podeliť, že si na tých majstrov treba dávať pozor stále.
Odpovedať
@toky1 ešte sa ho spýtam prečo zvolili takýto postup, možno mi to nejak vysvetlí 🙂 ale ja osobne neviem
Odpovedať
@michal_brezansky dobrý, myslím, že 16tka
Odpovedať
Návrh na maskovanie-kúsok bielej plastovej alebo plechovej rúrky /násada na metlu/ pozdĺžne narezať a navliecť na šrobenie a tým prekryť. Prípadne tenký biely plech zakrúžiť u klampiara a takisto navliecť...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od peterbbb:

Dobrý večer, chcem sa spýtať, dalo by sa toto ešt…
@peterbbb nech ti to niekto správy z uhlíkovej ocele bude to vyzerať oveľa lepšie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomas65655:

@peterbbb nech ti to niekto správy z uhlíkovej oc…
@tomas65655 Tipujem, že po 1,5 roku to už vyriešil...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@tomas65655 Tipujem, že po 1,5 roku to už vyrieši…
@chrobak7 Myslím si, že nevyriešil, len si privykol na to, ako to mal na začiatku. Prišiel na to, že nie je to žiadna tragédia a sú aj oveľa dôležitejšie veci v dome, ktorým sa treba povenovať, a nie takej prkotine ! 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@chrobak7 Myslím si, že nevyriešil, len si privyk…
@petersd pre niekoho prkotina pre ineho prasačina. Je to od pohladu hnus a ten dodrbany obklad, vidno ze to bol majster s obmedzenym naradim taky ten "dajak zrobime nebojte sa". A potom to dajak vyzera takto odporne.
Odpovedať
ešte som to neurobil... :D a vodári, čo sľúbili, že to urobia, sa nejak nedostavili potom... A boli aj iné veci dôležitejšie čo som musel urobiť. A hej popravde, som si na to aj zvykol už trocha viac... :). Ako je to odfláknuté podľa za tým si stále stojím a hlavne vtedy som bol nasratý, lebo obkladačkár bol stopercentný a potom to takto odflákli....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterbbb:

ešte som to neurobil... :D a vodári, čo sľúbili, …
@peterbbb Koľko zobral obkladač za robotu 1 m2 a čo všetko bolo zahrnuté v tej cene ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?