Rebríkový radiátor

Prosím o info, v kúpeľni máme rebríkový radiátor, ktorý slabo topí. Je napojený od minulého roku na kotol (dosť vzdialený v pivnici). Niekde som tu čítala, že sa dá do rebríkového radiatora domontovať vykurovacia tyč. Nerozumiem síce tomu, ale aspoň by som vedela či sa to dá takto vyriešiť. A prípadne či sa má vypustiť voda z celého systému, kým ešte netopíme.
Odpovedať
@majomimi čo slabo topí ten radiátor? čokoládu, alebo zmrzlinu?
Odpovedať
@majomimi máte doma radiátory alebo podlahovku? Ak podlahovku, tak kým teplota vody nepresiahne teplotu tela, nejaké extra teplo pri dotyku nebude cítiť. Do rebríkových radiátorov sa dajú dokúpiť ako voliteľné príslušenstvo elektrické vykurovacie tyče, ktoré sa pripoja do zásuvky pre silnejší ohrev.
Odpovedať
Profilova fotka
tu je jedna diskusia https://www.modrastrecha.sk/forum/kur... No ak máš klasické zapojenie že máš oba spodné vstupy obsadené asi by sa dalo aj zvrchu, ale nikde som nenašiel či to doporučujú. Samozrejme budeš kúriť len časť radiátora podľa dĺžky výhrevného telesa.
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky vyhrevne teleso sa montuje stale len zospodu, aby bolo zabezpecene ze spirala je stale vo vode.
Odpovedať
Ďakujem. Potrebovala som vedieť, či sa tá špirála dá dať do radiátora, ktorý je už namontovaný a napusteny vodou. Nejako mi to nepasovalo elektrika s vodou 🙃. Tak budem zháňať niekoho kto mi to namontuje.
Odpovedať
@tao_tao nemáme podlahovku.
Odpovedať
@mahatma76 to by som písala do inej kategórie 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
@majomimi da sa to v pohode cez spiralu, zalezi aky je tadiator podla toho su spiraly,aby ho hokazali nahriat. Ta spirala ma vidlicu do zasuvky a hotovo. Do radiatora sa naleje voda, myslim ze doporucuju destilovanu. da sa to regulovat aj bud zasuvkovym termostatom, alebo neviem ci sa daju kupit uz spiraly s termostatom
Odpovedať
@radoslav78 Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?