Protherm Tiger 18/25 KKZ 42 vs Immergas Zeus Superior 26 ErP + Avansa 2007

Zdravim, som zatial lajik co sa tyka plynovych kotlov ale uz cosi mam nacitane no bez osobnej skusenosti. Chceme kupit dom 3 podlazny spolu cca 330m2. Je zatepleny, plastove okna aj strecha je zateplena. Postaveny rok 2000. A je z kvadrov. Rozmyslam nad tymi dvoma kotlami. Pretoze sa mi páči to ze nemaju velky zasobnik na TUV pretoze doma aquaparky nerobime. Sme 4 clenna rodina. Dozvedel som sa ze je dobre aby spodny vykon bol co najmensi a Immergas ma 4,7-24kW a Protherm 4,9-18,1kW. Co sa tyka cyklovania. Tie s mensim spodnym vykonom su uz moc drahe a neviem ci by sa ta pociatocna investicia vobec vratila. Skuste mi poradit ktory z nich a prečo. Nepotrebujem pocut ze ten a ten je kazivy. Podla mna vsetky su na tom cca rovnako. Alebo skuste poradit aj uplne ine a preco. Dakujem
Odpovedať
@novoid určite sa zamerať na servis v okolí.. to tvrdím každému... a čo sa týka či so zásobníkom alebo bez aj tak by som asi skôr šiel zvlášť so zásobníkom.. v dome budú určite 2 kúpeľne.. aby to stíhalo, lebo keď sa dakto bude kúpať tak to nebude kúriť.. buďte si toho vedomý... pri toľko m2 aj keď je dom zateplený nebude vadiť takýto spodný výkon.. tam je problém skôr pri novostavbách a pri podlahovke.... ja mám doma zostavu gepard condens a ten 120 litrový zásobník
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?