Protherm 25 kkv chyba 076

Zdravým modrostrecharov,mám taký problém,na jar na odišiel kotol,vypísal chybu 076, zistil som že je to teplotné čidlo na výmenníky tepla...a teraz otázka,všade mi odpísali že čidlo je súčasťou výmenníka,čiže sa nedá vymeniť...čo sa môže stať ak ho preklenujem( po preklenovani kotol ide) ,prípadne viem Výmenník nejak vyčistiť? Cena výmenníka je neúnosná (460€) a kotol už má 10 rokov...čiže ak to nepôjde lacnejšie,tak budem nútení kúpiť nový.dakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@willinko23 hrabes sa v VTZ, na ktore nemas ani skolenie, ani znalosti. Kupil si lacnu haraburdu, ktora ma vsetko "all-in-one" a ak nechces menit vymenik co chapem, kup si novy. Ak to preklemujes, mozes sa rano zobudit na spalenisku, alebo rovno v marnici.... Este je mozne dat druhe cidlo niekde inde (NTC by sa malo dat na podobnom kotli odmerat) ale to uz je take spanie pod gilotinou.... Prothermy neopravujem, takze nebudem radit co nemam odskusane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@willinko23 hrabes sa v VTZ, na ktore nemas ani s…
@mgx to je pravda že nemám znalosti,zvyšok nebola rada len tvoje konštatovanie,ale ďakujem ,chcel som radu od ľudí čo majú skúsenosti s týmto typom kotlov. A nie, nekúpil som ,bol v dome ,ktorý som už s týmto produktom kúpil. Preklenoval som čidlo len z toho dôvodu,aby som zistil chybu, neprevadzkoval som ho takto.
Odpovedať
Profilova fotka
@willinko23 toto je laicke forum, cakat ze sa tu najde samovrah ktory ti napise ze "je to OK" je naivne. Dnesny trend je vymena (pri plynoveciach sa ani necudujem), aj ked je casto somarina, ktoru na starom kotli stacilo vymenit pasivnu haraburdu v cene 2euro, dnes sa meni komplet komponenta v cene 200-500e, lebo vyrobca to tak navrhol. Vedel preco. Predat kotol za 900e nie je umenie, umenie je zarobit na nom dalsich 1000e, lebo predam 2x vymennik, 2x riadiacu dosku po 250e atd, kym cloveku nedojde trpezlivost a nekupi si novu haraburdu. Ak novy kotol vazi 20kg, je jasne ze polovicu komponentov tvori plast a zivotnost je do 10 rokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@willinko23 toto je laicke forum, cakat ze sa tu …
@mgx ja viem že čakať ok je hlúposť,ja čakám či niekto toto konkrétne čidlo menil a či sa to dá.nechcem prevádzkovať kotol bez teplotného čidla. Nie som samovrah,len som zistil že chyba je v tom čidle. A ak výrobca urobil vec takto ,tak iste nebudem meniť celý výmenník,kúpim nový kotol . Ale ak by to čidlo šlo vymeniť,tak iste sa mi oplatí ho vymeniť,pokiaľ bude stáť par eúr.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?