Odpoveď na príspevok od stella13:
Dobry den. V novostavbe mam problemovy kondenzacn… @stella13 Nebal by som si pozriet navod na pouzivanie kotla a ako sa dava dole predny kryt, aby som videl "creva" kotla a pozeral sa za zdrojom kvapkania. Potom sem umiestnit foto a vyroja sa tu desiatky odbornikov, co budu vediet co kvapka. Lebo kvapkat moze aj kondenzat z kotla. Pokles tlaku moze byt sposobeny netesnostou v sustave, teda treba pozriet aj rozdelovace podlahovky... Nechce sa mi verit, ze by technik od kotla nevidel unik pri kontrole ...Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@stella13 Nebal by som si pozriet navod na pouzi… @schiedel_maros_plsko som zena, dat dole kryt je uz nad moje sily..a vobec nie som technicky typ. Kotlari maju teraz kopec roboty. Jeden mi povedal, ze to treba riesit v lete, uzavretim podlahovky na tie 2 tyzdne a sledovanim, ci aj tak klesa tlak. Natlakovat presne na 1,5 baru a hadice od kondenzu presmerovat do kybla. Stopnut hodinu, zmerat kolko vody vyslo a potom to iste s vypnutym kotlom. A ze viac vody nesmie byt...ale moc nerozumiem tomu, ci som tomu dobre pochopila, ci nepovedal ze ziadna voda...no kazdopadne som dala tie hadice do kybla a kondenz vyteka uplne potichu. Zvuk kvapkania je pocut ked kotol prestane pracovat. A vtedy uz kondenz nevyteka.Odpoveď na príspevok od stella13:
@schiedel_maros_plsko som zena, dat dole kryt je… To s tymi hadicami do kybla mi poradil zase druhy.Odpoveď na príspevok od mgx:
@stella13 napiste presne aky typ kotla mate (odfo… @mgx Viessman vitodens 111. Je to pri BA.Odpoveď na príspevok od stella13:
Dobry den. V novostavbe mam problemovy kondenzacn… @stella13 Po 6 rokoch prevádzky podlahového kúrenia mi tiež začal klesať tlak. Z 2 barov do týždňa to bol 1 bar a potom do týždňa až na nulu. Bál som sa, že sa niekde poškodil had v podlahe. PRezretím systému som zistil, že začali tiecť ventily na rozdeľovači. Keď sa dala dole termostatická hlavica, bolo vidno, ako z nich pomaly kvapká - cez tú osku vytekala voda. Vadné boli asi 4 ventily. Dal som ich dole, rozobral. Tam sú také malé gumové tesnenia (cca 6 mm priemer) - tak tie tesnenia boli strvdnuté a polorozpadnuté. Cez Aliexpress som kúpil nové tesnenia a pre istotu aj niekoľko nových náhradných ventilov (kus stál cca 4 €). Niektoré som zrepasoval, niektoré vymenil Odvtedy tlak drží. Takže pozri v rozvodnej skrinke, či niektoré ventily netečú, alebo či niekde nie je uvoľnený niektorý spoj. Ak nie, tak uzatvor celý rozvod, vypni kotol a natlakuj systém. Ak aj tak pustí tlak, tak problém bude niekde medzi rozdeľovačom a kotlom (alebo v kotli). Ak tlak bude držať, tak voda uniká niekde za rozdeľovačom. Treba len hľadať systémom pokus - omyl, kde voda uniká. Samé sa to neopraví.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@stella13 Po 6 rokoch prevádzky podlahového kúren… @chrobak7 mne to robi uplne od novoty, od uvedenia do prevadzky. Su to uz 4 roky. Rozvodnu skrinu kontroloval. Aj expanznu nadobu a poistny ventil. No dakujem za rady. Skusim este zohnat niekoho ineho.Odpoveď na príspevok od mgx:
@stella13 tych kotlov je asi 10 typov a dedin pri… @mgx neviem odkial ste vy - vychod, stred..., preto som to tak lokalizovala. Kotol je wiessman vitodens 111-w neviem kolko je takych typov.Odpoveď na príspevok od mgx:
@stella13 riesite veci, ktore riesit nemate. stit… @mgx správne si pochopil, pani hľadá radu a samozrejme zadarmo, však na to sem písala. Keby chcela technika tak by to tak formulovala. Ty si asi zacítil vidinu kseftu, ale smola. Tak pekne porad pani typ kotla už máš.Odpoveď na príspevok od st89:
@mgx správne si pochopil, pani hľadá radu a samoz… @st89 @mgx Asi to vyzera, ze dopustat vodu ma bavi, ale nie je to tak ;) ano, mam toho uz plne zuby. Kotlar nevidi problem, ten co uvadzal kotol do prevadzky nikdy tel.nedvihol, tak som volala firme co cisti podlahove kurenia a ten ze treba zistit, ci to neni problem kotla. Takze zacarovany kruh.Odpoveď na príspevok od stella13:
@st89 @mgx Asi to vyzera, ze dopustat vodu ma bav… @stella13 ja co som počul tak ze v rámci údržby treba robiť preplach podlahového kúrenia každých 5 rokov. Aby podlahovka fungovala správneOdpoveď na príspevok od mgx:
@stella13 prva vec skontrolovat expanznu nadrz a … @mgx Ale veď každý kotol má aj vlastný poistný ventil, či nie?Odpoveď na príspevok od stella13:
@chrobak7 mne to robi uplne od novoty, od uvedeni… @stella13 Ak si vydržala takto fungovať 4 roky, vydrž ešte ďalšie 4 a potom už ku 8 - 10 ročnému kotlu Ti nik nepríde,.... a každý jeden servisák bude odporúčať kúpiť nový. (nie je to sarkazmus, ale realita)Odpoveď na príspevok od mgx:
@stella13 riesite veci, ktore riesit nemate. stit… @mgx hlavne si tu zaloz PRO konto ked sa tu ponukas ako nejaka . . . . .Odpoveď na príspevok od emilia25:
A inac tiez mi tu na streche radili ako unika vod… @emilia25 Jaj Milka ale odvzdusnovanie nie je vseliek. Na podlahovke ma automaticke odvzdusnovaky a odvzdusnuje sa to same...Odpoveď na príspevok od mgx:
@yuri66 povedal som, nemam zaujem, ale ak chces, … @mgx mne to nemusis pisat, to si mal napisat pani co tu ziada o pomoc