Prietokový ohrievač sa často vypína

Dobry den. V byte mame elektricky prietokovy ohrievac. Uz sa stava pravidlom, ze sa pocas sprchovania vypne a tecie studena voda. Byvame na prizemi, ohrievac je starsi, umiestneny hned vedla sprchy. Pokial si chcem zabezpecit teplu vodu musim pustit aj kohutik v umyvadle. Vtedy sa zapne a ohrieva. Voda v sprche je sice potom slabsia ale aspon je tepla... Mali sme tu aj vodara ale nevedel si rady, kedze je to elektricky spotrebic. Viete mi poradit kde je problem? Rozumiem ze zrejme klesa tlak vody a tak sa sam vypina, ale cim to je sposobene? Vyriesil by to novy ohrievac, ktory by bol mozno citlivejsi? alebo väčšia sprchova hlavica? Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabuskaska:

Dobry den. V byte mame elektricky prietokovy ohri…
@gabuskaska Neviem o aký prietokový ohrievač sa jedná, ale tipoval by som to na problém s vodným kameňom v tom ohrievači...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabuskaska:

Dobry den. V byte mame elektricky prietokovy ohri…
@gabuskaska slabý prietok vody - nezopne snímač prietoku a ten následne nezopne ohrev. Najpravdepodobnejšia príčina je zanesenie vodným kameňom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@gabuskaska Neviem o aký prietokový ohrievač sa …
@frantisekca ďakujem za názor. A keď by to bol vodný kameň v ohrievaci nevypinal by sa stále? Tu je problém vyslovene len v sprche. Keď pustím vo vani alebo v umývadle tak nemáme priblem. .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabuskaska:

@frantisekca ďakujem za názor. A keď by to bol v…
@gabuskaska Neviem aký typ prietokového ohrievača máte, lebo ich je x druhov, dokonca aj s malým zásobníkom atď. Ale ak je na špirále, výhrevnom telese, bloku, už hrubšia vrstva vodného kameňa, tak horšie odovzdáva teplo do vody. Samotnej špirále taká situácia tiež nelahodí. Ak je zhoršený prenos tepla, bývajú tam aj teplotné (vratné) poistky, ktoré kontrolujú teplotu špirály (teda, skôr výhrevného bloku). Tie taktiež môžu pri tom menšom prietoku vypínať ohrev. Takže ak máte varnú kanvicu napr. 2 litre a v nej pozorujete usádzanie vodného kameňa, tak si predstavte, koľko sa ho môže usadiť v tom prietokovom ohrievači, keď není čistený. Ak sa situácia časom zhoršuje, tak není o čom. Predpokladám, že sa nebavíme o novej inštalácii vzhľadom na opis.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabuskaska:

@frantisekca ďakujem za názor. A keď by to bol v…
@gabuskaska pozri sitka na oboch koncoch hadice ku sprche. Vyskrutkuj hlavicu sprchy a na noc ponor do octu aj so sitkami. Reakciu môžeš urýchliť zohriatím octu v rýchlovarnej kanvici.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?