Potrubie na klimatizacii

Dobry den, Potrebujem poradit s potrubim od klimatizacie. V stene mam priemer 12mm a 6mm trubky. Pozeram si klimatizaciu od samaungu a tam je 12,70mm a 6,35mm a take trubky aj predavaju. Da sa s tym nieco robit? Bude mi to pasovat? Pomohlo by tam taku koncovku medenu dovarit s tym, ze by to nerobilo galibu? Dakujem z rady.
Odpovedať
Ahoj, bude to pasovat, priemery trubiek su dimenzovane v palcoch (coloch) a ked sa to prepocita na milimetre, vyjde tych 6,35/12,7 a casto sa to prezentuje ako 6/12mm.
Odpovedať
@americano lebo predavaju presne v jednej predajni 12mm a aj 12,7mm preto som si neni isty
Odpovedať
@kaarci Spojenie rúrok pri klimatizácii je na tzv. pertlovaný spoj a tam tých pár desatín milimetra nehrá rolu…
Odpovedať
@kaarci Dve znacky, dva prepocty, nevzdelany personal, rovnaka rurka.
Odpovedať
@kejsix ok to mi odlahlo lebo samsung ma 12,7 a 6,35 a silncair 12 a 6. A asi by som si dal ten samsung.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, omotavate klima potrubie, ktore je von, okrem prilozenej pvc pasky bez lepidla, aj niecim inym? Mam hlinikovu pasku doma, mozem ju pouzit? Ci je nevhodna? Diky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Ahojte, omotavate klima potrubie, ktore je von, o…
@minoo okrem izolacie podobnej mirelonu mi klimatizer na trubky nedaval nic.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Ahojte, omotavate klima potrubie, ktore je von, o…
@minoo dobre to tepelne zaizoluj a vsetko ostatne je ochrana proti UV ziareniu, aby casom nezvetralo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@minoo dobre to tepelne zaizoluj a vsetko ostatne…
@rkorba no rurky boli zateplene, este som kombo rurky, kondenz, kabel omotal takou hrubou pvc paskou a to co slo von aj alu paskou, daky 1,5m mam vonku z 5-tich... Inak ta AUX klimuje pekne, fakt je celkom ticha... akurat neviem ako sa zbavit toho pipania po stlaceni gombikov, zatial som nic nevygooglil...
Odpovedať
Klimatizéri použili predizolované potrubie a ja som si vonkajšie vedenie omotal ešte hrubou hliníkovou páskou pre zvýšenie ochrany proti UV žiareniu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím. Nebudem zakladať novú tému. Použijem tútó. Mam starú ešte bez invertora klímu Alaska 6kw. Táto má potrubia 16mm a 10mm. Avšak nové klími v tomoto výkone maju potrubia 12mm a 6mm. Je možne použit toto staré potrubie na novú klímu? Ma s tím niekto reálnu skúsenosť? Čo som sa bavil s dvoma rôznimi luďmi, čo montujú klími nemaju na to jednoznačný názor a skúsenosť s takím prípadom. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dom666 bezne sa to nerobi, musel by to byt velmi specificky pripad. Stare rurky by si musel preplachnut, vyvakuovat, montovat 4ks redukcie alebo pertlovat, na stare rurky zaruku nemas.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od mgx:

@dom666 bezne sa to nerobi, musel by to byt velmi…
S tim vsetkim ratam. Tak isto, ze bude treba viac chladiva. Ale bude to normalne fungovat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dom666:

S tim vsetkim ratam. Tak isto, ze bude treba viac…
@dom666 Ak tam nie je nejaka extra dlha trasa, tak by to mohlo fungovat. Samozrejme za predpokladu, ze sa urobia kroky popisane vyssie, t.j. preplach potrubia a doplnenie chladiva. Jediny problem, ktory by mohol byt je cirkulacia oleja v potrubi. Takato zmena znamena, ze chladivo bude prudit polovicnou rychlostou a to nemusi stacit na strhavanie oleja s5 do kompresora. V reale by to mohlo znizit zivostnost kompresora, ale rovnako tak to moze bez problemov sluzit dlhe roky. Na toto ti ale nikto jednoznacnu odpoved neda, lebo to nie je nieco, co sa bezne realizuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?