@sento333 Dá sa to aj cez rozdelovač, ale je to zbytočné. Klasicky to treba dopustiť pod kotlom alebo niekde v kotolni kde je riešené dopúšťanie. Mám, ale jeden prípad kedy bol kotol v kúpelni a investor tam chcel minimum armatúr tak sa dopúšťanie robilo k rozdelovaču.
@sento333 ja ju doplnam tiez cez rozdelovac. Je vedla kotla, tam je vyvedeny ventil. Prepojim ho s rozdelovacom prackovou hadicou, otvorim ventil na rozdelovaci a ventilom od vody regulujem napustanie...pri tom sledujem tlak vody cez displej kotla.
@megdesign@mgx
Technik z Protherm, keď mi spúšťal el. kotol Protherm Ray, tak vodu do podlahovky púšťal cez magnetický filter, ktorý mám v systéme. Teraz čítam v manuály filtra, že ten ventil slúži na vypústenie nečistôt. Je to tak správne ? Môže sa cez ten ventil dopĺňať voda ?
@purplesticks vypustaci ventil moze sluzit aj na napustanie, spatna klapka tam nie je. Ak nie su ine moznosti, da sa to aj takto. Tento filter je urceny aj pre dozaz cistica alebo inhibitora a tam sa plnenie viac-menej predpoklada. Teoreticky by si vedel vodu doplnit aj cez vybraty magnet s o-kruzkom, ale nevedel by si natlakovat, preto sa to robi vypustnym ventilom alebo inokade ;). Alebo napis na tech.podporu dovozcu fernox_slovakia@cookson.com