PORUCHOVY KOD F 980, VIESSMANN - VITODENS

Dobry den, ma niekto skusenosti s kotlom VIESSMANN - VITODENS? Co to znamená ked vypisuje poruchovy kod f 980 (nebol dosiahnuty pozadovany objemovy prietok na pripravu teplej vody)? Ako ho odstranit? Pocas dna sa vyskytne tato chyba aj 5x? Doma to vzdy odstranime restartovanim kotla. Vie mi prosim niekto poradit ako to vyriesit bez toho, aby sme museli kotol za kazdym vypnut a zapnut? Za kazdu radu vopred dakujem. 😉
Odpovedať
Kedy bol robený posledný servis kotla...?
Odpovedať
Nedvavno bol u nas servisny technik, ale on vraj na kotli nevidi chybu 😞
Odpovedať
@maja1801 s najväčšou pravdepodobnosťou je upchatý doskový výmenník. Je to vitodens 222, alebo 111 ? Ak áno, je to upchaté.
Odpovedať
@miroslavmiba jedna sa o vitodens 050-W, BOHA-19.
Odpovedať
Profilova fotka
@maja1801 https://www.viessmann-community.com/t...
Odpovedať
@maja1801 tak tam nieje doskový výmenník. V tomto prípade to bude trocha komplikovanejšie 😪
Odpovedať
@miroslavmiba servisný technik nieco nedavno cistil horak alebo nieco take :/
Odpovedať
@maja1801 to je v pohode. Toto je problém v cirkulácii vody. Ešte ma napadlo že možno na bypasse je spätná klapka do ktorej sa mohla dostať nečistota ktorá ju drží otvorenú a cirkulácia ide na krátkom okruhu.
Odpovedať
@miroslavmiba nieco take spominal aj servisny technik. Vysvetlite mi prosim co znamena ten bypasse? dakujem
Odpovedať
@miroslavmiba ako ma byt ten bypasse spravne urobeny? Kurenar prepojil pri bypasse prichadzajucu a odchadzajucu vodu z radiatorov. Je to spravne riesenie pre bypasse? Dakujem
Odpovedať
@maja1801 Daj foto kotla...
Odpovedať
@maja1801 mal som na mysli originál bypass priamo v kotli. A v ňom je spätná klapka. Máte tam ešte nejaký dorábaný ? Dajte foto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miroslavmiba myslim, že je tam len originál bypass.
Odpovedať
Profilova fotka
Tato chyba sa vyskutuje casto, treba upgradovat/vymenit dosku. Verzia SW musi byt aspon 80.40.80.80 a vyssie (na starych 80.40.0.0 sa chyba vyskytuje). Asi je pravdiva teoria, ze senzor objemového prietoku je optický senzor. Meria chybne, ak je system zavzdusneny. Rozhranie vzduch - voda vedie k silným optickým odrazom a chybnym udajom, prejavuje sa napr.cyklickym pustanim cirkulacneho cerpadla a chybe ktora sa opakuje.... Odvzdusnit sa to ale musi nie na strane vykurovacieho okruhu, ale na okruhu TUV. Je tam centralna odvzdusnovacia skrutka. Diagnostikuje sa to pomerne lahko, vmenu modulacia/prietok skace prietok hore dole pri poziadavke na teplu vodu.
Odpovedať
@mgx vite mi napisat aj nejaky postup? Ci je to skor praca pre odbornika?
Odpovedať
Profilova fotka
@maja1801 zavolajte si servisaka, vo vyhradenom technickom zariadeni sa nemate co hrabat 🙂. Navyse, ak je to novy kotol je tam 5 rocna zaruka. Rieste cez servis Viessmann.
Odpovedať
Ta porucha sa neopakuje len v prípade ak vypneme teplú vodu. Akonáhle sa zapne aj teplá voda a aj kúrenie porucha f980 opäť naskočí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?