Odpoveď na príspevok od jusi1:
Ahojte, skuste ma odborne usmernit. Prerabam cha… @jusi1 Ja si myslím, že podlahovka to vykúri dostatočne.. Prípravu na riadiátory si hore môžeš nachystať, ale ak nechceš vyregulovávať drahými zmiešavacími ventilmy, tak aby boli dostatočnej veľkosti.. No a teraz osobná skúsenosť. Mám dom, zateplený, hore podkorvie s radiátormi. Stropná skladba medzi prízemím a podkrovím je odspodu: palach, doska, vzduchová medzera medzi 18cm hranolmi, fošňa, 9cm škvárobetonu, 10 cm vzduchová medzera na hranolčekoch na ktorých je palubovka. Nie je tam žiadna kroková, ani tepelná izolácia. Dané zloženie pohodlne prepúšťa teplo zo spodu do podkrovia cez stropnú skladbu. V podkroví mám na radiátoroch termohlavice, aby som neprekuroval podkrovie, kedže teplo stúpa hore. No a poznatok, v podkroví mi reálne hlavica otvorí radiátor až ked je vonku nižšia teplota ako mínus 10°C. Dovtedy sú radiátory studené a stačí iba prestup z prízemia. Keby tam bola izolácia, tak by určite kúrili oveľa skôr. Takže podľa mňa v prípade veľkej zimy ti veľkoplošný radiátor aj s teplotou podlaovky dokáže dokúriť podkrovie, teda ak to budeš mať riešené bez stropnej izolácie. Podkrovie mám zvrchu zateplené 30cm izolačnou vatou medzi a pod krokvami.Odpoveď na príspevok od mgx:
@jusi1 multisplit klima, pripadne 2ks klimy (spod… @mgx V podkrovi pise izby v mnoznom cisle, aj keby boli len dve (to by ale asi neplanoval 5ks radiatorov), tak s jednou klimou neviem neviem...Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejsix bral som to tak, ze primarne vykurovani… @mgx No ved ano, chybaju informacie na vstupe 😀 Je to samozrejme otázka cieľa, ale ak teraz uvazuje o plyne a podlahovke, tak potom len aby bolo jasne, ze jedna-dve klimy ani nahodou niesu porovnatelne, co sa tyka komfortu. To by muselo byt naozaj malicke.Odpoveď na príspevok od jusi1:
Je to sice drevenica, ale dost velka a komplikova… @jusi1 Natiahol by som 32mm alpex rury do podkrovia z kotolne a hotovo. Sucha podlahovka je funkcna vec, aj v albumoch to tu ma par ludi. Daj si to nacenit, aby si bol v obraze.Odpoveď na príspevok od jusi1:
Tak som sa do toho dal... Zatial spodok. 2 miestn… @jusi1 rurky medzi miestnostami (dverne otvory) mali byt v chranickach kvoli dilatacii, kedze mas cementovy poterOdpoveď na príspevok od jusi1:
Hmm, tiez som sa mohol majstrov spytat :-/ Snad t… @jusi1 nejde o to, kde je spravená dilatačná škára, ale kde reálne poter dilatuje... no nič, čo už