Podlahové kúrenie v lete - vypnúť alebo zapnúť?

Dobrý deň, chcel by som sa informovať ohľadom podlahového kúrenia. Po dlhom vykurovacom období, ktoré bohužiaľ z dôvodu chladného počasia na Slovensku máme sme sa rozhodli v máji kúrenie vypnúť (máme ho v celom jednopodlažnom dome, 120m2). Ale je zima. V dome je priblížne 18°C a nohy studené. :-D Nezachránia to ani hrubé ponožky a sveter. Chcem sa opýtať, či niekto z vás má zapnuté celoročné podlahové vykurovanie. Máme laminátovú podlahu, v predsieni, kúpelke a kuchyni dlažbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam sice dom drzi 21,5 stale, podlahovka uz davno vypnuta. V podvecer prikurime 3-4 polenami. Je to fajn ;-) .
Odpovedať
@marekhrebik Ešte vydržať dva - tri dni a bude cez deň 25 stupňov :-D Potom treba riadne vetrať aby sa ohriali múry, naakumulovalo teplo :-p
Odpovedať
My vypiname, ale kamos nie, ma nastavenu vonk.teploty kedy sa ma kurenieautomaticky zapnut a neriesi kedy tato teplota nastane,ci v auguste, septembri alebo az v novembri.
Odpovedať
Profilova fotka
podlahovku máme od marca vypnutú,vždy večer prikúrime v krbových kachliach ,držíme na 23 stupňoch,pri 18 by som ja bola už zmrznutý cencúľ :-S
Odpovedať
pan, co nam servisuje plynovykotol povedal, ze kurenie vypinat nemame, mame nastavit teplotu na termostate na 15 stupnov a hotovo a tak to ja robim teraz mam vypnute 2 okruhy termostatickym ventilom a frci len jeden okruh ak nam je zima a tieto dni som veru par krat prikurila :) a nedavno som niekde citala, ze uz ked sa nekuri, treba vsetky termostaticke ventily otvorit na maximum, aj na radiatoroch, ze sa tak setria... - to len tak mimo temy :)
Odpovedať
mne kúrenie vypína termostat, a keď treba tak ho zapne aj v lete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marekhrebik celoročne to snáď nemá pustené nikto - hlavne keď je podlahovka a čerpadlá ktoré naháňajú do podlahovky vodu tiež niečo "zožerú" ale predsa si nebudem vypínať kúrenie keď je v dome a vonku ešte zima!!! Kúrenie treba sledovať a zhodnotiť spolu s počasím či ho človek má už natrvalo vypnúť až do jesene alebo nie.
Odpovedať
Ďakujem vám všetkym za odozvu :-) Pevne verím že sa počasie už o pár dní umúdri a konečne sa oteplí. Táto téma ma zaujala práve kvôli tomu, že chlapík, ktorý nám nastavoval kúrenie hovoril, že by sme mali nechať zapnuté kúrenie celoročne, pretože kotol má aj vonkajší teplomer a na základe neho si reguluje ohrev podľa toho, aké je vonkajšie počasie - ako písala @atlaska. Tento rok prvý krát kúrime plynom preto ešte nevieme úplne odhadnúť priemernú spotrebu :-)
Odpovedať
@marekhrebik kldne nechaj zapnute, ja nevypinam nidky na to je predsa ekvitermostat aby si to ureguloval ked je treba, vobec nemusim riesit ci mam zapnut ked sa ochladi nechavam to na automatiku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?