Podlahové kúrenie - spoje

Dobrý deň, pri osádzaní podlahovej zásukvy sa nám stala nepríjemnsoť a to, že sme zarezali do rúrky podlahové kúrenia. Rúrka je 5 vrstvová, neprerezali sme ju celú, "len" ten vrchný plast. Rozmýšľali sme, že by sme poškodené miesto zaliali len dvojzložkovým epoxidom, ale samozrejme sa ešte budeme radiť s kúrenárom. Spojou sa trochu bojím, keďže sa ľudia vždy spoju snažia vyhnúť, ide o slabé miesto. Zaujímala by ma preto vaša skúsenosť, či máte niekto takýto spoj v podlahovke a drží vám niekoľko rokov, poprípade či to radšej nerobiť a spraviť len takúto nejakú povrchovú opravu. Ďakuejm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenka112233:

Dobrý deň, pri osádzaní podlahovej zásukvy sa ná…
@lenka112233 na tych 5 vrstiev sa nespoliehaj, to je taky marketing... 2 vrstvy su totiz lepidlo medzi vrstvami, ktore ani nevidno... Je to zaliate a treba sekat? V tom pripade by som spravil pokus s ostatkom rurky -> zarezat rovnako, natlakovat co vydrzi vs. co vydrzi rurka bez zarezu... Inak ma aj hlinikovu vrstvu (aj ked to uz malokto asi dava do podlahy), ci len plast?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@lenka112233 na tych 5 vrstiev sa nespoliehaj, to…
@minoo vyzerá to takto. Má hliníkovú vrstvu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@lenka112233 na tych 5 vrstiev sa nespoliehaj, to…
@minoo pex-al-pex uz malokto dava do podlahy? 😲
Odpovedať

@lenka112233 toto je poriadne narezane... urcite je to slabsie miesto nez spoje, ktorym sa tak snazis vyhnut.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@minoo pex-al-pex uz malokto dava do podlahy? 😲
@gashtaan myslim, ze uz len diy podla dakych starych navodov... Profik (tzn. ten co sa tym zivi, nie ten co je v tom najlepsi) sa nebude ondit s ohybanim tvrdej rurky...
Odpovedať

@lenka112233 aj podla mna je to vela porezane...
Odpovedať
Toto určite neriskovať a opraviť. Kľudne aj so spojkami. Vie sa presne, kde to je, takže keby niečo, nájde sa problém ľahko. Spoje potom obaľte aspoň fóliou, nech môžu trošku dilatovať...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Toto určite neriskovať a opraviť. Kľudne aj so sp…
@dedo758 Dobre, ďakujem za radu. Ja som priateľovi ako sa to stalo hneď povedala, že to bude treba asi vysekať a zaspojkovať, on sa spoju bráni. Kúrenie máme od spoločnosti Oventrop a keď bol u nás technik od nich, tak nás upozorňoval na spoje, že nie je vhdoné ich tam dávať, lebo môžu byť netesné. Ale asi nemáme bohužial inú možnosť.
Odpovedať

@dedo758 Dobre, ďakujem za radu. Ja som priateľov…
@lenka112233 neda sa posunut kastlik nad dane miesto? Budes mat hned aj servisny otvor keby sa nieco stane so spojkami....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@lenka112233 neda sa posunut kastlik nad dane mie…
@cukrik25 myslím si, že by to šlo. Dobrý nápad, ďakujem.
Odpovedať

@cukrik25 myslím si, že by to šlo. Dobrý nápad, ď…
@lenka112233 Správne urobený lisovaný spoj vás s pravdepodobnosťou blížiacou sa istote prežije. Poruchy sú v drvivej väčšine spojené s nesprávnym prevedením - zle odhrotena rurka poskodi O-kruzok, zabudne sa zalisovať alebo sa použijú nesprávne čeľuste.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Toto určite neriskovať a opraviť. Kľudne aj so sp…
@dedo758 Mám v sprche dva lisované spoje, ktoré som ničím neobalil a došlo mi to, až keď som spravil poter 😀 Je to tak už cca 6-8 rokov a pohoda. Mám náhradnú dlaždicu, vyčkávam 😀 Podľa mňa to nemá šancu v tom poteri dilatovať. Ale tiež by som to poistil 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Dobrý deň, pri osádzaní podlahovej zásukvy sa ná…
@lenka112233 mna by zaujimalo, podla coho ste usudili, ze na tom mieste mozete rezat, vrtat..?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?