Podlahové kúrenie plyn koľko platíte mesačne?

Prosím ak má niekto podlahové kúrenie na plynový kotol kolko platíte mesačne za plyn? My staviame bungalov murovaný úžitková plocha 120m2 - a neplánujeme mať žiadne radiátory. DAKUKEM
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... na stvrtej strane mas podrobne spotreby od dvoch ludi...ked pohladas tejto stranke tak najdes aj viac takychto informacii
Odpovedať
@realistanr dakujem
Odpovedať
kazdy dom inak, na ten tvoj to mas v projekte.
Odpovedať
@petra7825 toto je najhoršia možná otázka a akákoľvek odpoveď ti je na nič, každý dom je iný, zateplenie, lokalita, užívatelia, orientácia, ... Treba si to dať pre vas konkretny dom vypočítať alebo ideálne postup opačný ... Projektantovi poviete kam sa chcete dostať a on to navrhne.
Odpovedať
@kriloter Aký má súvis orientácia užívateľov s platbami za plyn??? :-D
Odpovedať
@petra7825 Taký dom pri plyne medzi 30eur až 80 eur záleží či budete kúriť na 20,5 stupňa alebo na 22 stupňov. Záleží od kvality prevedenia domu a zateplenia , orientácie.
Odpovedať
@jakino hadaj 😀
Odpovedať
@leilak1 jemine..to by som zamrzla pri tych teplotach:-( @petra7825 my platime byt 150m2 75euro... kurim na 26 stupnov, v spalnach na 20
Odpovedať
fuj 26 stupnov ... ci swingers? 😀
Odpovedať
No my momentalne byvame v byte na prizemi a platlime 40Eur/62m2 ale nemame podlahove ale radiator a nemame boiler ale pritokovy kotol takze zohrivame aj vodu tak som som zvedava kolko to bude v dome. Kurime tak na 23 c a v noci asi 21.
Odpovedať
@petra7825 Medzi podlahovým kúrením a kúrením radiátormi nie je žiadny rozdiel v spotrebe plynu. Spotrebu plynu v konkrétnom dome ovplyvňuje len typ a stav kotla, vnútorná a vonkajšia teplota, zateplenie domu, veľkosť a orientácia presklení, vetranie, varenie a spotreba teplej vody. Doplňte ma, ak som niečo zabudol.
Odpovedať
@kriloter neznasam chodit doma naobliekana... to je vsetko...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jakino ale samozrejme, ze je :) jednak kuris na vysiu teplotu (pretoze je nizsia povrchova teplota) a jednak kondenzacny kotol pri radiatoroch pracuje mene v kondenzacnom rezime, teda nizsia ucinost :)
Odpovedať
@majkoj Musím torchu oponovať. Máme projekt na radiátorové kúrenie kde bude spád pri -12 len 45/35. Teda max teplota bude 45 čo ide aj do podlahy. Pri takej 0 to nebude toľko ani zdaleka.
Odpovedať
@roadrunner tam ide o nizke TS ci mega velke radiatory pri takom spade?
Odpovedať
@gashtaan TS cca 2,6 a cez 60 kWh/m2, čo nieje ani NED (ide o rekonštrukciu, nie novostavbu, kolaudácia odpadá), a radiátory sú prispôsobené tomu. Nezdajú sa mi také mega keď porovnám cca 10-15 ročné "novostavby" a tam ide do nich 50 celý deň...
Odpovedať
@majkoj Máš pravdu, na to som zabudol :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@roadrunner nuz pockajme si na realitu, vypocitanych projektov som uz videl mnoho :). Strata 2,6kW a pri tom 60kWh/m2/rok ? To je tak malinky dom, alebo sa pan projektant prepocital ? Priblizne taku stratu mam ja pri 137m2 (uzitkova 110m2) pri 35kWh/m2m/rok. Ak by to aj tak bolo, verzia z podlahovkou by potrebovala este mensiu doprednu teplotu, takze stale bude kotol ucinejsi .
Odpovedať
Profilova fotka
@roadrunner TS sa skladá z dvoch zložiek, strata plášťom, to môže byť Váš údaj a stratou vetraním, tá je okolo 2kW/ h, tá sa dá ovplyvniť len rekuperáciou, ale 2,6 celkovo, to by bol super výsledok, to by po započítaní ziskov bola spotreba cca 3000kWh/rok, to je cca 300m3 plynu, toľko miniem na varenie kávy
Odpovedať
@jan45 bud pijete enormne mnozstva kavy alebo prevadzkujete kaviaren :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan platí prvá časť , ale bolo to len prirovnanie, používam kávovar
Odpovedať
@majkoj @jan45 Plocha je 85 m2, a MPT na vykurovanie je 67,5 (písal som cez 60, pozrel som to presne a je to teda skoro 70). Áno, do podlahy by bol ešte o niečo menší spád, teda v zásade by to vyšlo lepšie. Straty prechodom 74,8 Straty vetraním 11,5 zisky spolu 18,8
Odpovedať
Profilova fotka
@roadrunner tie straty maju ake jednotky ?
Odpovedať
@majkoj kWh/m2
Odpovedať
@roadrunner Nam ide aj v tychto mrazoch do podlahovky max. 28 stupnov tepla voda, takze je kondenzacny kotol stale ucinnejsi ako pri teplotnom spade 45/35.
Odpovedať
Profilova fotka
@roadrunner to nie strata, ale merna potreba energie, strata je v kW a tym 2,6 kW neverim, ale ked budem mat cas skusim prepocitat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 plocha 172 m2 celková aj s garážou, kde je malý radiátor, do podlahy ide voda cca 30°C. Prvý rok mesačné zálohy na plyn 60€, tento rok 46€. Plynom aj varíme. Termostat nastavený na 23-24°C, ako sa cítime... Dom 300 porfix, zateplenie múrov 100 mm a atika 150 mm polystyrén. Veľa francúzskych okien, veľké terasové okno 4m široké..
Odpovedať
plocha 134m2. podlahove kurenie. tehla 25cm. steny zateplenie 16cm. podlaha 12cm. strop 40cm. termostat nastaveny na 21.5°C nonstop (ci aj kotol stale zapnuty neviem, bo nie sme cely den doma). v obyvacke si prikurujeme krbom. prve merania som zacal 8.12.na hodnote 141m3 a 1.1.2017 som mal spalene 249m3 co je rozdiel 108m3 :-D
Odpovedať
@bromid Ak odhadnem podľa tvojej trojtýždňovej spotreby v decembri . Tak minieš asi ročne medzi 800-900m3 plynu s mesačnou platbou niekde medzi 37-41 eur. ;-) Ak budeš naďalej tak prikurovať v krbe . Podľa nového cenníka 2017 v D2 ...sa už to prikurovanie v krbe ani neoplatí, už si platíš len za romantiku.
Odpovedať
@leilak1 to kurenie v krbe je naozaj len pre romantiku (nemame ani prieduchy). este uvidim kolko spalim v januari a podla toho pojdem dat zmenit zalohove platby. (teraz mam 10€ :-D )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?