Plynový kotol - kontrolka v červených číslach

Dobrý deň, Nie je to byt v ktorom bývame, ale slúži prenájom, tak menej poznáme kotol (nikto tu nebýva teraz) Kontrolka je v červených hodnotách. Zajtra samozrejme volám servisnému technikovi. Kotol bol vypnutý, nepoužívaný dlhšie. Včera som ho zapla, vypustila som tlak, ako mi ukazoval minulý rok technik. Pri zapnutí to bolo v dolných hodnotách pri nule. Vypustila som do zelenej hodnoty do 2ky. Lenže odvtrdy to začalo rásť až do 4ky. Z kotla aj kvapká voda. Ide mi len o to vydržať nejako kým príde technik. Ďakujem.za omoc
Odpovedať
Profilova fotka
Znovu vypustite tlak, napustite na 1.5 a až pozakúrení doplňte na 2 ak by tlak pri zakurovaní stúpal, trochu vypustite aby sa ustálil.
Odpovedať
Profilova fotka
@pasikavamacka tlak vo vykurovacej sustave ma byt v zelenom poli, vy ho mate vysoky. Dajte fotky komplet armatur pod kotlom, pravdepodobne ste len nechali otvoreny kohut dopustania vody a tlak vam vystupil na hodnotu tlaku vodovodu. Treba dopustaci kohut IHNED zavriet a spustit tlak - ak mate radiator(y) tak napriklad cez odvzdusnovaci ventil. Kotol do vyriesenia problemu nezapinajte. Dalsie moznosti su horsie. Toto je vysledok kotlov, ktore nemali v lete servisnu prehliadku.
Odpovedať
Podla mna v expanske nie je vzduch, kotol nahrieva vodu a ta sa rozpina, stupa tlak. Prasknuty vak alebo len proste vyfucal.
Odpovedať
Profilova fotka
@mduro19 chod radsej vestit z gule :). Havaria expanzomatu vyzera uplne inak, tlak stupne len pri cinnosti kotla o 0.5, ale nie ze sa dostane na tlak vod.radu.
Odpovedať
Ďakujem za rady :) Posielam dalsie fotky Nerobila som nic, tlak teraz klesol na 3 bary, sledujem, ci bude dalej klesat
Odpovedať
Tie kotly Baxi nemajú zabudovaný trojbarový poistný ventil, že sa systém natlakuje na 4bary? Ty jo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pasikavamacka BAXI fourtech ma zospodu 2 kohuty (odfotte kotol zospodu, uvidite ich). TU je komplet navod, strana 140 https://www.baxi.sk/archiv-kotlov-bax... Uzavrite ventil napustania systemu a spustite tlak na 1.0atm. Ak to nejde ventilom A, tak odpustite vodu z radiatora. Ventil C musi byt uzavrety!
Odpovedať
Povedal by som, ze o kolko stupne tlak pri prazdnej expanzke zavisi od objemu vykurovacej vody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Povedal by som, ze o kolko stupne tlak pri prazdn…
@kejsix Presne tak. Ja uz ani nereagujem na takych "vsade bol, vsetko vie", nema to vyznam, nech si myslia ze su "uzasni" aj nadalej :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@pasikavamacka BAXI fourtech ma zospodu 2 kohuty…
@mgx dakujem krasne 🙏 nasla som vypustaci ventil a vypustila som tlak 🙏vytiekla horuca voda odtial
Odpovedať
Tak kontrolka je uz v zelenom, ale viackrat sa stalo, ze cely kotol zacal hucat+ radiatory hucali. Vyriesila som to vypnutím kotla, aby mi nevybuchol. Mozte prosim poradit k tomu hucaniu? Asi to nevesti nic dobre. Zhanam technika
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?