Odvetranie digestora

Ahojte, chcel by som sa spýtať, aké potrubie mám použiť na odvetranie digestora. Ide mi o to, že štandardné plastové potrubie má teplotnú odolnosť do 70 °C, a obávam sa, že táto odolnosť môže byť nedostatočná. Trasa bude dlhá 5 metrov, a varím na plyne, kde mám aj wok horák.
Odpovedať
Prečo tá obava? Keby mal digestor nasávať viac ako 70 stupňové výpary, to už by si musel mať z kuchyne saunu... :-)
Odpovedať
Mám to rovnako a že by sa mi plastové potrubie tavilo som zatiaľ nepostrehol. Potrubie 4 m, plyn aj s tým dvojitým horákom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Mám to rovnako a že by sa mi plastové potrubie ta…
@hasterman odvetranie digestorov sa robí hliníkovými ventilačnými flexi hadicami, ktoré sa výborne tvarujú. Predávajú sa v rôznych priemeroch. Napríklad: https://www.dalap.sk/potrubie-kruhove...
Odpovedať
Ja tuto srandu vobec nedoporucujem ak nie je nevyhnutne. Cim viac struktury tym viac mastnoty sa bude zachytavat vo vnutri. Ja som presne taku menil za plastovu hladku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Ja tuto srandu vobec nedoporucujem ak nie je nevy…
@sousedekovci89 mal som dolu digestor po 15 rokoch používania.. Zamastený jak fras. Ale iba tie tukové filtre.. Rúra bola zvnútra suchá, žiadna stekajúca mastnota. Iba taký lepkavý povlak s prachom, ale to máš aj v hladkej plastovej...Navyše tá harmoniková sa veľmi dobre tvaruje. S plastom sa bude trápiť, kým to dobre osadí...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@sousedekovci89 mal som dolu digestor po 15 rokoc…
@zicher 2 kolena 1x pol metra 1x meter rury cisty cas osadzania bez burania prestupu cez stenu bol cca 15 minut aj s prelepenim spojov paskou. Robil som to prvykrat. Nevidim na tom nic tazke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@zicher 2 kolena 1x pol metra 1x meter rury cisty…
@sousedekovci89 ja iba rovná rúra 52cm cez stenu. :-D a dal som harmoniku. Ale aj preto, lebo ked som montoval digestor, tak som ešte nemal zateplený dom.. Takže harmoniku som mal v stene nazhrnannú. Roztiahol som ju až potom, čo som po siedmich rokoch.zateplil. Takže som nemusel nič dopájať, len stačilo potiahnuť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@sousedekovci89 ja iba rovná rúra 52cm cez stenu.…
@zicher ja som vypustil ruru s presahom na zateplenie+rezerva a dodnes presahuje cez zateplenie nestiholsom ju este odrezat (nie je to priorita 😃)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?