Odpoveď na príspevok od mirofza:
Dobrý deň. Vedel by mi niekto (kto sa vyzná v pro… @mirofza skúste sa opýtať v cechu kachliarov, tam majú určite skúsenosti a zárovň poznajú normy a legislatívu. https://www.cechkachliarov.sk/Odpoveď na príspevok od mgx:
@mirofza teplota topenia hliniku je cez 600c, tep… @mgx mám na obostavbe superizol v hrúbke 5 cm , dá sa to kľudne chytiť rukou, väčšina tepla ide do ostatných miestností na krátku vzdialenosť nie je potrebný ventilátor, akurát musí byť správne prepočítaný otvor pre nasávanie a výpusty na kW výkonu, na takú obostavbu je zbytočne niečo dávať,stačí omietka,viac sa dáva na akumulačné, dlažba-podlaha okolo sa viac prehrieva cez skloOdpoveď na príspevok od mgx:
@duzu ta omietka vyzera po par rokoch "kurenia" a… @mgx zabránim nakladám vložku len 1x správnou skladbou dreva a teplo od poobedia do nasledujúceho rána a po naložení všetko vyčistím,dlažbu stačí strieť, maľujem to vtedy ked i miestnosť, jasné že sa lepšie utierajú kachlice, ale ten vyhorený prach ide všade do miestností cez výfuky,nie len na obostavbuOdpoveď na príspevok od mgx:
@mirofza teplota topenia hliniku je cez 600c, tep… @mgx Aby sme sa pochopili. Nemám obavu že sa mi lišta roztopí. Ide mi skôr o to, aby nebol problém keď sa bude hlinik rozdielne "rozpínať" ako kamenný obklad a aby ten prípadne nezačal opadávať na rohoch. Už aj bez toho mám obavu či tam ten oklad bude držať. Najradšej by som ho ukotvil ako na fasáde, čo ale samozrejme nie je možné...Odpoveď na príspevok od mirofza:
@mgx Aby sme sa pochopili. Nemám obavu že sa mi l… @mirofza problem asi nebude spis bych zamyslel kdyz uz to takhle delate zda se neda listam uplne vyhnout = kamenicke rohy a boky rozlestit atd...Odpoveď na príspevok od raziel628:
@mirofza problem asi nebude spis bych zamyslel kd… @raziel628 mám už kúpený prírodný kameň a ten nemá tzv. rohovníky. Tie su iba u umelého kameňa a ten zase nevyzerá tak pekne a je aj o dosť ťažší. Skúšal som aj ručne zrezávať kamene do pravého uhla, čo nebolo až tak zlé, ale problém je že kameň sa niekedy štiepil a samozrejme čo kus to originál. Takže inú možnosť ako použiť rohovníky nemám...Odpoveď na príspevok od mirofza:
@raziel628 mám už kúpený prírodný kameň a ten nem… @mirofza kamenicky roh se da udelat i na prirodnim(driv to kamenici ani na jinem nedelali). Chce to lepsi naradi nebo ruce(bez urazky to dneska jen tak neda) pripadne pomuze technika a rizne se to vodnim paprskem