Caute chcem sa spýtať, budem potrebovať obehové čerpadlo na podlahové kurenie, ked mám podlahovku v komplet dome, 2 podlažný dom, dole aj hore mám rozdelovať každý na 10 okruhov. Niekto mi tvrdiť že to kotol zvládne, ked nie dá sa to čerpadlo dodatočne namontovať? a ako zistím, že to čerpadlo potrebujem? dnes som skúšal rozdelovač štelovať, ale ked prietok zavrem úplne tak ukazuje prietok 0 L /min, ale ked ho otvorím naplno tak to ukazuje len 1-2l/min.
Kotol to v ziadnom pripadne bez obehovky nezvladne ani na bungalov kdeze este na poschodovy dom. erpadlo možeš dodatočne namotovať aj pred rozdelovač do skrinky.
No pokial viem, tak jeden okruh by nemal mať viac ako 50-60m, však aj prízemie a poschodie je rozdelené na 10 okruhov. no neviem zajtra by mal dosjť kurenár a uvidím čo povie
@petosc jeden okruh moze mat max 120m ... a zalezi ci nemas cerpadlo v kotly.. ak mas kotol na plyn.. prietokomeri treba nechat otvorene a jednoznacne cerpadlo ... ak nema kotol svoje ,tak namontovat pri kotol ..najlepsie hned od kotla.. napr. Grudfos 25-60