Negatívne skúsenosti s kúrením Fenix

Zobraz úvodný príspevok
Chcel by som poradiť ohľadom kúrenia.Na začiatok novostavba bungalov,vykurovaná plocha 90m2,tepelné straty vyrátané na 5KW.Ja by som chcel ísť do odporových káblov,poter anhydrit.Môj elektrikár ma prehovára na elektrokotol a vodnú podlahovku,že je to lepšie do budúcna pre prípadnú zmenu zdroja vykurovania.Plyn nemáme.Vraj má zlú skúsenosť z Fénix,malá účinnosť.Ak by odporučil ,tak Devi.Mám cenové ponuky na všetky možnosti,Devi,vodná podlahovka cca4500EUR,Fénix 2000eur.Preto sa pýtam tých ktorí máte dlhšiu dobu Fénix,ste spokojný s účinnosťou,spotrebou a pod.Vďaka za rady.
Odpovedať
1
2
@gkrivanek tak yo ... pozrime sa na tepelne cerpadlo ..... kvalitne znackove cerpadlo cena 6000 - 8000€ zivotnost 15 rokov ... ak mas smolu ako moj sused tak len 5,5 roka ( oprava 2500€, zaruka bola 5 rokov) neznackove cinske cerpadlo ... cena 2000€ zivotnost 10 rokov vyvoj tychto zariadeni ide dopredu velmi rychlo a cinania to kopiruju lebo si nelamu hlavu vyvojom ... za 5 rokov je super znackove tepelne cerpadlo na urovni noveho cinskeho ... ak aj vymenim cinske kazdych 5 rokov bude ma to stat 6000€ to tretie bude daleko vpredu technicky ako stara znackova sunka .... a ak mi vydrzi cinske 10 rokov ( zazraky sa deju :-) ) bude ma to stat 4000€ a po 20 rokoch budem mat 10 rocne terpadlo neporovnatelne lepsie ako 20 rocna znackova sunka ... nehovoriac o cene servisu .... je niekolko nasobne lacnejsi ako servis znackovych tepelnych cerpadiel .... pozri si najblizie ked budes na dovolenke v juznych krajinach 90% klimatizacii su neznackove stare sunky ktore drzi po hromade uz len hrdza ale aj napriek tomu idu .... mam v dome 3 neznackove klimatizacie stali ma dokopy 1200€ idu treti rok v lete aj v zime .... a urcite pojdu bez problemov este peknych par rokov .... a ked sa pokazi kupim dalsiu a nebude ma hlava boliet ze som vyhodil drahu znackovu klimu .... vsetci sa tu hrate na znacky .... ale aj tie sa pokazia a oprava stoji niekolko nasobne viac ... ... o systemovych doskach ma nepresvedcis ze su take uzasne a za tolko penazi uz vobec nie ...... a to ze montujes podlahovky vylucne so systemovymi doskami nieje ziadny argument .... sice ... zakaznik zaplati a ty zarobis .... to je jediny argument ....
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke znamy ma cinske TC vzduch voda v tej cenovej kategorii a po par rokoch je dost zhrdzavene :). Sem tam zmrzlo tak, ze sa ani vrtula netocila :). Servis k nemu uuuplna katastrofa. Ale mas pravdu zatial funguje :) Co konkretne sa pokazilo tomu susedovi ? A aku znacku mal ?
Odpovedať
@majkoj ma LG presny typ neviem a odisiel mu kompresor ...a vo firme mu povedali ze aj tak by mu neuznali reklamaciu lebo nedal u nich robit kazdy rok servisnu prehliadku za 100€ ( bolo to v zarucnych podmienkach ktore on samozrejme necital cele :-) ) kolko je to po par rokoch? to moze byt 2 ale aj 10 :-) daj konkretne cislo .... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke zhrdzavene bolo uz po prvom roku :), teraz ma 3, pojdem dakedy pozriet aktualny stav. S tym kompresorom je to tak, ak sa ti strati chladivo, odide kompresor. Z casu na cas by to chcelo skontrolovat, ako klimu v aute. Mne tvrdil technik, ze za 10 rokov nevie o odidenom kompresore. Mimochodom, ja v zarucnych podmienkach povinnu prehliadku nemam :)
Odpovedať
@majkoj samozrejme v kazdej firme je to ine ... a kazdy ti povie ze nevie o odidenom kompresore ani elektronike ani o nicom inom len to zariadenie jedneho dna z nicoho nic skapalo ..... presne ako chlap :-))))) je to z casti aj o stasti ako natrafis na vyrobok .... ja som natrafil na dobre vyrobky ... dal som klimy nainstalovat chladiarovi na dochodku za 40€ ks ( oficialne som nenasiel firmu ktora by mi nainstalovala klimu za menej ako 200€ ks a tak som to riskol zaplatil som za instalaciu 3 klim 120€ miesto 600€ a povedal si ze ked sa pokazi na totalku tak za 400€ kupim novu .... su uz po zaruke a ziadny problem s nimi nebol ....
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke chapem co chces povedat, ale toho technika poznam :). Rozpravali sme sa a ja som sa spytal, co stoji kompresor, keby nahodou odisiel. A to nebol rozhovor pred kupou, ale ked uz bolo TC po zaruke :). Nemal dovod si vymyslat.
Odpovedať
@mackoke komu ako chuti. Ja pre radost v dusi musim mat znacku a za cinu by som sa hanbil sam pred sebou. Preto mam na dvore tc viessmann a bmw. Som verny nemcom a racsej si zaplatim za kvalitu. Zakaznikom taktiez doporucujem znackove veci a vsetko funguje tak ako sa patri. Verim ze nemyslis vazne slova ktorymi porovnavas tc za 6 tis a svoju 1500€ cinu ze maju rovnake ucinnosti.regulacie kompresor atd Problem je jediny a to ten ze 80% ludi si stavia domy z pozicanych a snazia sa setrit tam kde sa len da. Co uplne chapem , ale do podivnych znaciek by som aj tak nesiel pretoze chcem mat pokoj, klud a sustredovat sa na dolezitejsie veci v zivote ako menit tc kazde 3 roky. Nech pride servisny technik kazdy rok ,nech si porobi co treba a hotovo to co treba to treba aj auto nosis do servisu na prehliadky ci nie?????!!!! Zrejme nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek pri aute ale neplatim 100€ za robotu :), tam si to nazenu na oleji ;-)
Odpovedať
@majkoj kup si bmw a budes😆
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek nebudem, tam je predsa prvych 6 rokov zadara nie ?
Odpovedať
@gkrivanek len jedna poznamka .... myslel som to tak ze vyvoj ide tak rychlo aj pri cinskych TC ze 5 rokov stare znackove TC je na urovni noveho neznackoveho cinskeho priklad znackove 2010 je na urovni cinskeho 2015 lebo cinania to cele okopirovali .....
Odpovedať
@gkrivanek a propo .... nemam cinske tepelne cerpadlo .... len som si to cele nastudoval a uvazoval som nad tym .... ale po prvej zime ked ma kurenie stalo 300€ je pre mna aj 2000€ tepelne cerpadlo nenavratna investicia .... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mackoke v tc v nic nie je. Ta cena je v podstate v regulatore. To cinske co som spominal, nevie zohrievat TUV, vie len jeden okruh, nevie chladit a nevie 100 dalsich veci ktore moje za 5k vie. Otazka je len co clovek chce.
Odpovedať
@mackoke tak ako majko pise nadomnou. Vie to velky prd. A to ze 5 rocne znackove tepelne za 5-6 tisic bude aj o 5 rokov mudrejsie nez cinske je iste tomu ver. Kopirovat kopiruju a myslis ze vsetko uspesne? Kup si skopirovany cinsky smartfon alebo tablet. Nikdy sa to originalu nevyrovna v technologii ani pri 5 rocnom starom znackovom cerpadle.
Odpovedať
@majkoj no tak ako posezonna prehliadka v mountfielde zadarmo😊
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek dobre vediet :). So smartfonom to bol saaaaakra zly priklad :)
Odpovedať
@majkoj mal som kopiu samsungu v ruke preto
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek tak to bola potom verna kopia :-D , ale skus si pozriet veci od huawei, xiaomi, oneplus... Toto bol zly priklad. TC z ciny je preto take ake je, lebo to chcu zakaznici.
Odpovedať
My mame tie kable Fenix a byvame prvu zimu a mam pocit ze si to kuri ako chce :-D napr.mame nastavene na 22 stupnov a niekedy termostat ukazuje len 21 stupnov. Ale inak sme spokojni,dom to vykuri,my vykurujeme cca 135 m2 plochy,straty mame vyratane na 30 kwh/m2/rok,za december sme prekurili asi 110€, cize ak ratam ze kurit budeme asi pol roka,tak to bude asi 55€ mesacne a investicia bola 2500€.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte prosím o radu. V dome máme odporové káble fénix, rozdelené na 6 okruhov, Dom je zatiaľ nedokončený, dorába sa strešná izolácia. Okná trojsklo, tehla 38cm. V dome sa temperuje cca na 10 stupňov a denne to zožerie cca 80kWh. Je to normálne ? Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
@daniel14 áno, je to normálne
Odpovedať
@blacksr Podobná skúsenosť ?
Odpovedať
@daniel14 našťastie nie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@leonardom pisala som vam spravu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch

Odpoveď na príspevok od leonardom:

@jm72 Ja som bol pri stavbe 11 RD, kde sa dávali …
@leonardom viete mi povedať akú ročnú spotrebu energie ste mal? Koľko ste platil za elektrinu? Ďakujem . Akurát riešim to isté neviem sa rozhodnúť medzi káblom a vodou. Ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janci567:

@leonardom viete mi povedať akú ročnú spotrebu e…
@janci567 , ou, bez urážky, strieľte pekne od pása... Nemáte nejaký teplotechnický posudok? Tam musí byť aj vypočítaná spotreba tepla napr. na m2 Vášho bytu - domu... Ja mám izolácie 20 cm - steny, 20 cm - podlahy, 40 cm - stropy a okná v pasívnom štandarde. V dome s plochou 90 m2 žijeme dvaja dospelí a mám aj 2 ks lokálnej rekuperácie (t.j. v zime absolútne nevetráme). Mám vypočítanú spotrebu cca 40 kWh/m2/1rok. To znamená, že za rok spálime okolo 6 - 8 megaWattov (podľa toho, koľko cestujeme), čiže platíme cca 110 €/mes, ale v tom je úúúúúúúúúplne všetko: nielen kúrenie, ale aj ohrev vody, varenie, pranie, rekuperácia, svietnie, TV, PC, záhradné čerpadlá.... Cena elektriny ale pôjde určite hore. A určite aj plyn - to je teraz taká politicky nevypočítateľná vec.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janci567:

@leonardom viete mi povedať akú ročnú spotrebu e…
@janci567 ak nemas pasiv dom, na kabel sa vyprdni.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?