Návratnosť tepelného čerpadla v novostavbe 280 m2

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim, uz dlhsie riesim navratnost tepelneho cerpadla v novostavbe. V mojom pripade sa jedna o cca 280 m2 (z mojho pohladu zbytocny udaj ale z nejakeho dovodu kazdeho kurenara/ predajcu TC zaujima), s tym, ze tepelna strata vychadza 7kw (14-15 MWh za vykorovaciu sezonu). POdla cenovych ponuk, ktore sa samozrejme lisia v radoch tisicov za rovnake TC mi pre priklad panasonic aquarea vychadza navratnost na znacku panasonic (aquarea split k-generacia 10 500) vychadza bez dotacie na 6 rokov, co by bola fajn. ALE kvoli comu sa k tepelnym stratam nezapocitaju aj tepelne zisky(varenie, spotrebice, slnecne svetlo cez okna). v mojom pripade je to 5MWh. Tym by sa mi navratnost pretiahla na takmer 9 rokov. Obavam sa, ze toto by sa mohlo rovnat zivotnosti tepelneho cerpadla. Moja otazka teda je: Kde robim pri tychto zbeznych vypoctoch chybu, ked vsetci naokolo montuju TC v novostavbach ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@frantisekca Daj príklad značkového monoblokového…
@toky1 Momentálne napríklad Daikin, nedávno tú sumu podliezali TC Samsung, a aj Panasonic bol dostupný zľahka cez 3000.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@toky1 Momentálne napríklad Daikin, nedávno tú s…
@frantisekca Daj odkaz na konkrétny eshop s takouto cenou. Ja som asi strašne ľavý ale za 3 litre som nenašiel žiadne 7kW monoblokové TČ na ÚK aj TÚV z tebou spomínaných značiek ani náhodou. Dík.
Odpovedať

@frantisekca Daj odkaz na konkrétny eshop s takou…
@toky1 Monobloku je jedno či ho použiješ iba na kúrenie, alebo ohrev TÚV, kombináciu. Je to záležitosť ďalšieho vybavenia, čo k nemu dokúpiš. Písal som o TC s cenou do 3000€, nie o celom sete. EDLA06E3V3, EDLA08E3V3 sú z cenami 2200€ a 2500€. Nie, na palety ich brať nemusíš.
Odpovedať

@toky1 Monobloku je jedno či ho použiješ iba na …
@frantisekca Takú cenu som našiel len na Allegro. Tento eshop si myslel?
Odpovedať

@frantisekca Takú cenu som našiel len na Allegro.…
@toky1 Už xy vecí som z allegra objednal, aj z poľského, keď ešte na Slovensku neboli. Nikdy nebol žiaden problém a boli to aj drahšie veci, než je cenovka toho TC.
Odpovedať

@toky1 Už xy vecí som z allegra objednal, aj z p…
@frantisekca Čiže tento eshop si myslel. OK. Zo zahraničných eshopov tak všeobecne mám averziu kupovať "drahé" veci. Mám obavy z možných problémov s reklamáciami.
Odpovedať

@rkorba S týmto tak celkom nesúhlasím. Ak je to T…
@toky1 to budes mne ako uzivatelovi toho zariadenia rozpravat???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@toky1 to budes mne ako uzivatelovi toho zariaden…
@rkorba 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od standa1981:

@vebi34 500e ročne, t.j. 50% príprava TUV, 50% kú…
@standa1981 chyba ti čítanie s porozumením, o ktorom sa toľko dnes rozpráva. Ja píšem o kúrení.
Odpovedať

@vebi34 500E je blud a sebaklam, teda pokial sa j…
@rkorba tak toto je prejav úbožiaka. Chudáka, ktorý neznesie, že niekto má iný názor. Na krku hypotéka, auto na lízing a hrá frajera s deravý mi vreckami. Ja nie som zadávateľ témy, máš reagovať na tému. Vlastním 4 nehnuteľnosti, v živote sa svojou úbohovosťou k tomu ani nwpriblížiš. Naša zemianska kúria ma2hodnotu okolo 1 000 000€. Keď z tvojho domu nebudú už ani základy, lebo žiadne hádam nemá, naša zemianska kúria bude iba stúpať na hodnote. Ale pochopiť to nie je v tvojich silách. 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vebi34:

@rkorba tak toto je prejav úbožiaka. Chudáka, kto…
@vebi34 Nikto tu na teba "milionara" nie je zvedavy, lebo len tu mlzis, klames a urazas. Ja pisem podlozitelne fakty, ktore nevies vyvratit/pochopit, alebo vstrebat. Nepotrebujem sa tu s nikym hadat, lebo chudak co zobre pred Lidlom nema na slachtu 😎
Odpovedať

@vebi34 Nikto tu na teba "milionara" nie je zveda…
@rkorba prečítaj si svoju správu, ktorú si mi poslal. Len máš približnú hodnotu nehnuteľnosti, ktorú si nazval zrúcaninou. A čo sa týka šľachty, ktorú spomínaš, máme aj niekoľko rodinných erbov. 🤣
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od vebi34:

@rkorba prečítaj si svoju správu, ktorú si mi pos…
@vebi34 a syltale sme sa mi chydaci neboraci nedozvedrli technocke parametre tej budpvy, ktora si ma na kureni+tuv elektrokotlom pytat iba 500 eur. Iba to ze kym ostatni makame a derieme svoje dlane ty si uz tazko za vodou co nam je platne jak mrtvemu kabat.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?