Odpoveď na príspevok od vladohe:
Mám protherm Ray 9ke a chcem znížiť výkon na … @vladohe na prípravu VV nastavíte maximálny výkon normálne cez tlačidlá. Netreba ísť do servisného menu. Na ohrev TÚV ide plným výkonom... Teplotu VV môžete nastavovať kedykoľvek. Nemá to nič spoločné s tým, či je alebo nieje pripojený termostat...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@vladohe na prípravu VV nastavíte maximálny výkon… @megdesign Na termostate MISET som v menu nastavenie výkonu nenašiel a teplotu vykurovacej vody tiež nie . No a na kotli keď bol pripojený termostat už mi nešlo nastaviť teplotu vykurovacej vody. predtým som nastavil na 29 a pri zapojenom termostate išla až na 37. tak som radšej odpojil termostat a zajtra asi oslovím servisáka. Tuv neohrievam kotlom.Odpoveď na príspevok od vladohe:
@megdesign Na termostate MISET som v menu nast… @vladohe treba odpojiť ebus zbernicu, nastaviť požadované na kotli a pripojiť zbernicu nazad...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@vladohe treba odpojiť ebus zbernicu, nastaviť po… @megdesign Tak som to aj myslel , čo sa týka teploty vykurovacej vody , len to nastavenie výkonu vykurovania, v mojom prípade 2kw som v menu termostatu nenašielOdpoveď na príspevok od vladohe:
@megdesign Tak som to aj myslel , čo sa týka … @vladohe mám staršiu raju 12kW a nastavenie maximálneho výkonu na 6kW som spravil tak, že šípkami na kotli sa dostanem na ikonu výkonu, stlačim ok a šípkami navolim požadovaný max. výkon. Znova stlačim ok. Hotovo.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@vladohe mám staršiu raju 12kW a nastavenie maxim… @megdesign ja mám novšiu a tam to už nieje , teda aspoň ja som to tam nenašiel. po práci keď pôjdem na stavbu tak to ešte tam skúsim pohľadať. musí to ísť len som to asi nejako obišiel :-)Odpoveď na príspevok od vladohe:
@megdesign ja mám novšiu a tam to už nieje , t… @vladohe servisny kľúč 96 potom šípkami na 071 tam máš maximálnu teplotu vykurovaniaOdpoveď na príspevok od vladohe:
@megdesign ja mám novšiu a tam to už nieje , t… @vladohe výkon som nenašiel iba vypnutie fáz alebo z 9kw na 6kwOdpoveď na príspevok od fugas20:
@vladohe servisny kľúč 96 potom šípkami na 071 ta… @fugas20 ten prístupový kód 96 som zadal a nič. Nepustilo má to ďalejOdpoveď na príspevok od vladohe:
@fugas20 ten prístupový kód 96 som zadal a nič. N… @vladohe najskor 8s podrzat tlacidlo Mode, potom cez kod 96 a potvrdenim Mode vues menit nastavenia. Hnet prva moznost d.000 je obmedzenie vykonu. Pri Ray 9KE mizes nastavovat od 1kW po 9kW.Odpoveď na príspevok od vladohe:
@fugas20 ten prístupový kód 96 som zadal a nič. N… @vladohe Krátkym stlačením "mode" aktivovať displej. Opäť stlačiť "mode" a dlhšie podržať cca 8 sekúnd kým sa na displeji zobrazí "CodE 00". Stlačiť štyrikrát ľavé tlačidlo "-" zobrazí sa "96". Stlačiť "mode" a na displeji sa zobrazí "d.000" a aktuálne nastavený maximálny výkon kotla v kW. Pravými tlačidlami "+" alebo "-" nastaviť požadovanú hodnotu. Dlhším stlačením "mode" ukončiť servisný režim.Odpoveď na príspevok od alexnetatmo:
@vladohe Krátkym stlačením "mode" aktivovať disp… @alexnetatmo mám termostat miset a neviem to na ňom takto spraviť. Asi som ľavý na toOdpoveď na príspevok od alexnetatmo:
@vladohe Krátkym stlačením "mode" aktivovať disp… @alexnetatmo už som to spravil na kotlí, teraz este teplotu vykurovacej vodyOdpoveď na príspevok od vladohe:
@alexnetatmo už som to spravil na kotlí, teraz es… @vladohe maximálnu?Odpoveď na príspevok od fugas20:
@vladohe maximálnu? @fugas20 asi som to zle formuloval 😁 chcem, aby kotol ohrieval vykurovacie vodu maximálne na 30 stupňovOdpoveď na príspevok od vladohe:
@fugas20 asi som to zle formuloval 😁 chcem, aby k… @vladohe to ide obmedzit v servisnom menu len po odpojeni termostatu zo zbernice na kotlyOdpoveď na príspevok od nicearty:
@vladohe to ide obmedzit v servisnom menu len po … @nicearty tak to aj mám nastavené bez pripojeného termostatu na 30 stupňov , ale po pripojení termostatu sa tá hodnota vôbec neakceptovala, kotol išiel na 9kw a vodu do kúrenia hrial vyššie, tak som aspoň narýchlo znížil teplotu na termostate aby vyplo ohrev. potom ako si mi poradil ako znížiť výkon , tak už pri 2kw to je ok. drží sa tesne pod 30. uvidím ako bude stíhať kúrenie, teraz momentálne ho len tak skúšam na 20 stupňov a postupne popridávam na 23. možno bude treba dvihnúť výkon kotla na 3kw. uvidíme ako sa to rozbehne. zatiaľ ešte nebývame , tak mám trošku času na skúšanie 😁Odpoveď na príspevok od nicearty:
@vladohe najskor 8s podrzat tlacidlo Mode, potom … @nicearty od 2kW....Odpoveď na príspevok od vladohe:
@fugas20 asi som to zle formuloval 😁 chcem, aby k… @vladohe odpoj ebus termostat, zahod ho susedovi..... Choď ku kotlu a nastav čo treba... Behni susedovi pre ten termostat, čo si mu tam hodil, pripoj a nenastavuj nič. Max požadovanú teplotu.