Nastavenie Viessmann Vitodens 200-w 1,9-19kw

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím. Pred pár dňami sa konečne dostalo srdce domčeku do môjho domu. Zvolil som viessmann vitodens 200-w 1,9-19kw. Technik keď ho inštaloval nastavoval plno vecí ktoré myslím, že by som nastavil i ja ak by som sa do toho viac šprtal a skúšal. Chcem sa, ale spýtať či ako majiteľ mám pravo vstúpiť do tých nastavení keďže ma tam pýta heslo čo by nebolo problém zistiť :-) alebo to môže len technik ktorý za to zodpovedá ? Nastavuje sa tam napr. maximálna teplota vody na výstupe a podobné veci. Teraz to mam nastavené na max. 31° a výkon kotla obmedzený na max 11kw. Je to kôli tomu, že ešte nemám zaliaty poter ktorý by sa mal zalievať štvrtok. Neskôr to je po 7 dňoch od zaliatia poteru by sa mal dať nastaviť kotol na vyschnutie poteru vraj, že je tam také nastavenie. Mne ide hlavne o to či môžem ja vstupovať do kotla, alebo ako spomínam hore musí vždy prísť technik. Dik za info.
Odpovedať
@mpfnordy Len kvoli tomu servisaka? Sak to je podstatna vec...
Odpovedať
@kejsix no ked to neviem najst v servise ako to zmenit tak nic ine neostava len sa jeho spytat.
Odpovedať
@mpfnordy Vrátil by som sa k môjmu príspevku vyššie, kde sa pýtam na minimálne teploty vykurovacej vody. Ty tu máš pre 0°C von 24°C vykur.vodu, pre -10°C máš 27 stupňovú vykurovaciu vodu. Chcem sa spýtať: Čo vykuruješ? A k tej Tvojej otázke-zaradenie alebo vyradenie ekvitermy z regulácie je v štartovacom postupe(pri prvom spúšťaní kotla), ale dá sa tým postupom prejsť aj opakovane-zmení sa len táto jedna položka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Zdravíme uz týždne máme kotol od viessmannu vitodens 050 .. zo začiatku netopil len teplu vodu topili … tak prišiel servisak nastavil to topilo 2 dni všetko pekne … a po dnu zas niečo horák sa nezapne
Odpovedať
Troska mensia otazocka. Po case som sa dostal na bod ze mam dennu spotrebu na kurenie skoro taku ako na ohrev vody. Hlavne ked je uz teplejsie. Na kurenie som spotreboval zatial od septembra cca. 473m3 plynu a na ohrev vody 133m3 plynu do teraz. Da sa nastavit ohrev vody tak aby ho napr. hrialo dlhsie pri mensom vykone teoreticky by to malo spotrebovat menej plynu. Vodu hrejem raz denne na 60°C vzdy 14:00 pomohlo by to znizit dennu spotrebu na ohrev vody ? Napr aby to hrialo na pozadovanu teplotu 4 hodiny a kotol by nesiel ako aktualne ide na asi plny vykon alebo neviem kde to najst na aky vykon je nastaveny pri ohreve vody. Dakujem.
Odpovedať
@mpfnordy "hrialo dlhsie pri mensom vykone teoreticky by to malo spotrebovat menej plynu" - na toto si ako prisiel?
Odpovedať
@gashtaan To by zaujímalo aj mňa. Jediný spôsob ako znížiť spotrebu plynu na ohrev vody je znížiť teplotu, na ktorú sa má TÚV zohriať.
Odpovedať
@gashtaan no bral som to len podla toho, ze ked znizim teplotu vody na vykurovanie tak mi bude dlhsie ohrievat vodu v podlahovke, ale spotrebuje menej plynu lebo kotol na mensom vykone by mal spotrebovat menej plynu aspon si to myslim. Ale ako pise @toky1 zrejme iny sposob ako zmensit vyslednu pozadovanu teplotu vody nieje.
Odpovedať
@mpfnordy "ked znizim teplotu vody na vykurovanie tak mi bude dlhsie ohrievat vodu v podlahovke, ale spotrebuje menej plynu" - opakujem sa, ale na toto si ako prisiel?
Odpovedať
@mpfnordy nemylis si to nahodou so znizenim teploty vykurovacej vody na taku uroven, aby kotol fungoval v kondenzacnom rezime? To samozrejme pri ohreve TUV nema ziadne prakticke vyuzitie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od 1gugu:

@dominik98 kazda zmena nastavenia krivky kym zist…
@1gugu J mam tak isto ten kotol ale ked zapne rano o 6.00 vypne 21.00 a stale reguluje ekvitermika vyhodnocuje vnutornu a vonkajšiu teplotu a nastavi teplotu vykurovacej vody.Kotol mam 10rokov a prevadzka 11000 hod mne neuvadza kolko štartov.Dom nie je zatepleny steny 50cm plocha 250m2.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?