Nastavenie rozdelovaca - podlahove kurenie

Dobry den, Prosim poradite mi ako ma byt nastavene kurenie, resp. co znamenaju tie hodnoty a kedy je kurenie zapnute a kedy uzatvorene? Neviem, ktory rozdelovac ako otocit. Dakujem za info. Petra
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pvicenikova:

Dobry den, Prosim poradite mi ako ma byt nastaven…
@pvicenikova Nebolo by lepšie nechať to nastaviť niekomu, kto sa v tom vyzná? Kto ti to inštaloval? Bolo by asi na dlho, vysvetliť celé fungovanie podlahového kúrenia a nastavenie tých ventilov (tie dole) a prietokomerov (tie hore). Z obrázku vidno, že kúrenie nemáš riadené termostatmi, takže nastavovať sa budú jedine tie prietokomery. Ak nemáš vôbec predstavu, ako funguje ten rozdeľovač, tak si pozri najprv toto video: https://www.youtube.com/watch?v=irmSa... a potom, ak si trúfneš nastaviť tie prietokomery, tak tu máš návod, ako to urobiť: https://www.youtube.com/watch?v=8MGKl.... Ale daj pozor, lebo keď úplne vyskrutkuješ niektorý z prietokomerov, tak ti začne z rozdeľovača striekať voda, čo je v systéme kúrenia. Takže pozri si tiež, kde máš odstavné ventily.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@pvicenikova Nebolo by lepšie nechať to nastaviť …
@chrobak7 ahoj, dakujem za videa. Rada by som to vsetko nechala nastavit odbornikovi, len ho najst... Ja som kupila dom a boli mi odovzdane kluce, nic viac. Je to pre mna nove a citim, ze to kurenie nie je dobre.
Odpovedať
Aký účel bude mať to nastavenie? Nekúri to niekde vôbec, alebo slabo, alebo silno? Tým vetvám, ktoré hrejú slabo, treba na prietokomeri trochu pridať, tým čo hrejú veľa, trochu ubrať - tak veľmi jednoducho povedané...
Odpovedať
Zas taka raketova veda to neni. Zapni kurenie pootvor tie biele ventile s uvidis co urobia tie horne Ak sa pohnu dole az sa stratia tak je dobre. Vsetky okruhy idu naplno. Ak by bolo strasne teplo niekde tak jemne zatvor ten vrchny aby plavak bol dajme tomu na polke ukazovatela. Ale ja mam doma vsetky okruhy naplno.
Odpovedať

@chrobak7 ahoj, dakujem za videa. Rada by som to …
@pvicenikova ved nápis čo sa ti na tom kúrení nezdá, možno na to prídeme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas2589:

Zas taka raketova veda to neni. Zapni kurenie poo…
@lukas2589 si si isty, ze je tvoja rada s prietokom 5l/min na kazdom okruhu univerzalna? To by ma zaujimalo co ta k tomu doviedlo... Lebo napr. ja mam prietok 1l/min - 1,5 a teplotny spad 3°C ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nicearty:

@pvicenikova ved nápis čo sa ti na tom kúrení nez…
@nicearty podlahy su studene a kazdy mi vravi aby som si to naregulovala na kazdu izbu, len sa v tom nevyznam a nechcem to pokazit.
Odpovedať

@nicearty podlahy su studene a kazdy mi vravi aby…
@pvicenikova Tak v tom prípade najprv pootváraj tie spodné čiapočky. Môžeš ich kľudne úplne dať dole, pod nimi je ventil, ktorý sa naplno otvorí. Počkaj deň a skontroluj izby, či začali kúriť. Ak nie, tak treba dať dole tie červené plastové krytky a pomaly otvárať (otáčať proti smeru hodinových ručičiek) tú trubku s pružinou vnútri. Treba to robiť vtedy, keď ide kúrenie (kotol kúri a čerpadlo tlačí vodu). Mali by tie ukazovatele na pružine klesnúť - to značí, že je tam cirkulácia vody. Ak vieš, ktorá vetva patrí ktorej izbe, tak naprv otváraj tie, ktoré sú vo väčších izbách. Ak to spravíš, daj vedieť, môžem potom pokračovať podľa výsledku.
Odpovedať

@nicearty podlahy su studene a kazdy mi vravi aby…
@pvicenikova a je tam zima všade alebo v niektorých miestnostiach? Lebo to že je studená podlaha nemusí byť problém, ak je všade požadovaná teplota.
Odpovedať

Dobry den, Prosim poradite mi ako ma byt nastaven…
@pvicenikova Keď sa ti zdajú podlahy studené, ono to možno aj bude pravda. Bývala si niekedy v dome kde je podlahové kúrenie? Aký máš zdroj tepla? Plynový kotol, tepelné čerpadlo, elektrokotol? Vieš zistiť ako teplá voda ti ide do podlahy? Potom ďalej, keď sa ti pustí kúrenie, aké máš prietoky v tých prietokomeroch? Ukazujú ti nejakú hodnotu? Tie čiarky sú litre za minútu. Máš na všetkých prietokomeroch rovnakú hodnotu alebo rozdielnu? Možno máš len priškrtené prietoky. Postupoval by som tak, že tie dolné biele štuplíky by som úplne povolil, tým otvoríš prietoky naplno. Over potom aké prietoky sú na prietokomeroch, či sa zvýšili keď si odšrobovala štuplíky. Ak hej, tak by som potom sledoval teploty v miestnostiach, či ti niekde neprekuruje, tak tie vetvy potom priškrť tým štuplíkom prietok. Ak sa ti bude stále zdať že slabo kúri a prietoky budú dostatočné, tak potom bude problém v tom, že je nízka teplota v systéme a bude treba nastaviť vyššiu. Ale upozorňujem že podlahové kúrenie je o tom, že sa kúri nízkou teplotou, nie teplotou ako ide do radiátorov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?