Odpoveď na príspevok od 0kubo0:
@somecheck nemám akumulačnú nádrž, kotol mám na t… @0kubo0 preto si musel menit zapalovac. a budes ho menit zase. akumulacku treba jednoznacne inak horak stale cykluje. z akumulacky potom filter trojcestny ventil (zo spatecky+spodok akumulacky) spatna klapka a cerpadlo zopinane izbovym termostatomOdpoveď na príspevok od somecheck:
Dobry den, neustale sa trapim s chybou F05: "por… @somecheck mal som rovnaky problem. ventilator zablokuj niecim nech sa neroztoci a vyfukaj vsetko dobre kompresorom. mne pomohlo. slubil som si ze takto to budem fukat vzdy po sezone a malo by byt dobreOdpoveď na príspevok od alojz_loloml_orsag:
@somecheck mal som rovnaky problem. ventilator za… @alojz_loloml_orsag Problem bol v nespravnom (nizkom) nastaveni tlaku ventilatora pri zapalovani. To je tusim nastavenie t04. Z vyrobneho nastavenie, ktore je tusim 52 som to potreboval zdvihnut na 70 a vyhodnotenie tlaku uz bolo OK. Nasledne som sa ale trapil s chybou F02 - co je vlastne zapnuty horak, ked nedostava pokyn, aby horel. Tam bol zase problem tlak ventilatora, avsak uz pri jednotlivych vykonovych stupnoch horaka. V skratke, ak som mal pri zapalovani ventilator na 70, tak na vykone 2 nemoze byt tlak nastaveny nizsie, ale vyssie, mam vyskusanych +10% a ide to dobre. A postupne s kazdym dalsim vykonom +10% tlaku ventilatora. Nasledne sa chyba F02 uz neopakovala. No tento horak je ciste peklo na nastavenie, idealne je to vsetko sa naucit sam, mat schopnost si to menit a poznat suvislosti podla typu peliet. Inak si viem predstavit, ze tam chodi servisak ako na klavir.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@0kubo0 Ahoj, máš v kotolni aj nejakú akumulačnú… @somecheck 11 ton? Ja sa zmestim do 3 ton. Sem tam prekurim drevom.dom dom 150m2 + pivnice. Kotol mam koltonOdpoveď na príspevok od somecheck:
@alojz_loloml_orsag Problem bol v nespravnom (ni… @somecheck podla mna pre niekoho je kazdy horak peklo nastavovat. problem je ze na niektore je malo alebo ziadny servisak na slovensku. ferroli nemal som sancu zohnat niekoho kto by sa normalne vyznalOdpoveď na príspevok od cucesino:
@somecheck 11 ton? Ja sa zmestim do 3 ton. Sem ta… @cucesino Po zatepleni stropov sa spotreba znizila na nejakych 5-6 ton, teplota hlavne neklesa tak rychlo. V principe za mesiac aktualne miniem 750kg peliet, co je cca 50 vriec, v case zimy.Odpoveď na príspevok od alojz_loloml_orsag:
@somecheck podla mna pre niekoho je kazdy horak p… @alojz_loloml_orsag To je jeden problem, ano. Druhy problem je ten, ze aj ked niekoho najdete, nenasiel som nikoho normalneho. Pretoze ide o zivnostnikov, ktori si robia z toho svoj biznis a Ferroli s nimi nic nema. Takze uroven toho servisu je taka, ze je onicom, odflaknute, nevysvetlene a s cielom, aby mohli prist opat znovu. Bohuzial moja skusenost, samozrejme, cest vynimkam, ak je niekto iny. Preto som stravil asi mesiac testovanim a ucenim sa tychto suvislosti a viem uz aspon zaklady fungovania a prejavy spravania nastavenia horaku.Odpoveď na príspevok od somecheck:
Prosim vas, viete tu niekto prilozit fotky popola… @somecheck ahoj popol by mal byt jemný, taký sme mali na začiatku teraz sa stáva že obsahuje aj obhorené Peletky asi nedokonalé spalovanieOdpoveď na príspevok od jariabok79:
@somecheck ahoj popol by mal byt jemný, taký sme … @jariabok79 Máte fotku?