Nahradí tepelné čerpadlo klimatizáciu?

Dobrý deň mám dvojpodlažnú budovu kancelárie dole apartmány hore. Mám dispozičný problém s realizáciou klimatizačných jednotiek do jednotlivých apartmánov. Bude tam realizované kúrenie prízemí je podlahové Potter podkrovie radiátory. Všetko napojene ná tepelné čerpadlo. Chcem sa opýtať zimu neriešim ale nahradí mi v lete chladenie tepelným čerpadlom klimatizáciu? Nejde o vyslovene vychladenie miestosti ale o zníženie teploty. Ďakujem hlavne za osobné skúsenosti.
Odpovedať
Je to subjektívne. Chladiť to chladí, počas tropických dní a nocí keď som tým chladil tak sa v noci lepšie spalo. Hlavne je problém v lete keď sú veľké tepelné zisky cez okná. Ak zatienite okná, a nebudú otvorené, tak tým viete vychladiť preistor, ak to ide od rána do večera. Ale určite nie toľko čo s klímou. Minulý rok som nahodil aj jednu centrálnu 5,5kW klimatizáciu a to je o inom. Ale neviem ako sa to bude správať pri radiátoroch. Pri nich to už nebude podľa mňa fungovať vôbec. PS: Prečo ste pri TČ dali radiátory?? To vám kto takú hovadinu poradil?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

Je to subjektívne. Chladiť to chladí, počas tropi…
@kajo873 Rád odpoviem dole je podlahovka Ale hore to kvôli statike nie je možné je to Drevostavba. Nejden znamy ma tc napojdene na radiatory a na vykurivanie parada. Neviem ako chladenie.
Odpovedať
To akože chceš na poschodí chladiť radiátormi?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od killiani:

Dobrý deň mám dvojpodlažnú budovu kancelárie dole…
@killiani Podlahovka je mozna aj bez poteru, napr fermacell doskami, ktore su ovela lahsie ako poter
Odpovedať
Treba si pozriet systemy suchej podlahovky, kde sa nezalieva tazkym poterom. Chladenie podlahovkou stoji za prd. Jedine klima alebo uplna topka - stropne chladenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Treba si pozriet systemy suchej podlahovky, kde s…
@kejsix To mi je jasné ale čo chladenie radiátormi?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od killiani:

@kejsix To mi je jasné ale čo chladenie radiátorm…
@killiani Mala plocha. A keď dáte chladnejšiu vodu, budú rosiť. Za mňa nezmysel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?