Odpoveď na príspevok od drsova:
Zdravim, je pravda, ze monoblok nie je vhodny do … @drsova Asi majú na monobloku menší zisk.Odpoveď na príspevok od drsova:
Zdravim, je pravda, ze monoblok nie je vhodny do … @drsova To je blbosť. Z akého technického parametru či obmedzenia to ich tvrdenie vychádza povedali?Odpoveď na príspevok od drsova:
Zdravim, je pravda, ze monoblok nie je vhodny do … @drsova otvor dalsie dvere a mozno najdes normalneho predajcu :-) Monoblok ma svoje uskalia, ale nie je to v kureni :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@drsova otvor dalsie dvere a mozno najdes normaln… @rkorba A v čom okrem antifeeze ochrany pri výpadku DS? Pýtam sa vážne, uvažujem monoblok pre kúrenie do podlahovky v dielni, lebo klíma mi lezie na nervy.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba A v čom okrem antifeeze ochrany pri výpad… @kejsix trafil si klincek po hlavicke. Das tam nemrzku kompatibilnu s medou a uzivas. Neviem aku cenu mas za monoblok, ale pouvazuj po @supiik rieseni (prerabka 3.5kW klimy), pricom ti odpada problem s monoblokom, bude to lacne a funkcne zaroven.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix trafil si klincek po hlavicke. Das tam ne… @rkorba Tak stale to viem udrzat aj s vodou pri vypadku ds, 50kWh v lifepo, v zime udržiavam soc 50%. Ponuku zatial nemam, uvazujem direkt kupit cinu. Ale nemam este cas na to, s dlhymi zimnymi vecermi to ale hadam pride 🙂Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejsix s monoblokom ziadny problem pre 90% slove… @mgx ma to na dielnu namiesto klimy, tak keby bola vhodna, tak ju pouzije na prerabku ;-) O SCOP by som sa nebal, lebo by to bolo len na vykurovanie takze skor COP ;-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@mgx ma to na dielnu namiesto klimy, tak keby bol… @rkorba Klimu musim mat pre znizovanie vlhkosti v lete.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Klimu musim mat pre znizovanie vlhkosti v… @kejsix tak to mas jednoduche kupis vonkajsiu jednotku,riadiaci modul, vymennik voda/chladivo, namontuje sa to ako vnutorna jednotka a uzivas tepelko vzduch/voda :-)Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Napríklad Daikin Altherma 3 M sa dá na kúrenie kú… @frantisekca 2500-3000eur? Zbezne som prebehol google, ale ceny ktore som nasiel su 2-3 nasobne....Odpoveď na príspevok od toky1:
@drsova To je blbosť. Z akého technického paramet… @toky1 v podstate islo len o to, ze do podlahovky vie monoblok poslat minimalne 35 stupnovu vodu. Co mi nepride ako relevantny dovod vylucit monoblok. Za poslednych 10 rokov sme mali jeden vypadok na celu noc+ planujem fve, takze sa zamrznutia neobavam. + je cena 11000€ za 9kw split (akumulacna nadoba, expanzna nadoba, bojler 200l, montaz a spustenie v cene) adekvatna ? Jedna sa o IME. V cene je aj 5 rocny servis.Odpoveď na príspevok od supiiik:
@frantisekca 2500-3000eur? Zbezne som prebehol go… @supiiik ? 4 kW - EDLA04EV3 6 kW - EDLA06EV3 8 kW - EDLA08EV3 Ja vidím ceny 2500-3000€. Tu si pozri špecifikáciu... https://www.google.sk/url?sa=t&source...Odpoveď na príspevok od supiiik:
@frantisekca No, tak konkretne EDLA04EV3 som si d… @supiiik Napríklad. https://allegro.sk/pouzivatel/Piofima...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Klimu musim mat pre znizovanie vlhkosti v… @kejsix neviem či si videl môj príspevok v téme vykurovanie klimatizáciou Kde ma tiež omrzelo kúrenie klímou v našom dome 110m² A hľadal som lacné riešenie ktoré má aj reálnu návratnosť A to je vonkajšia klasická klíma do tepelného výmenníka a do podlahy a @supiiik ova ovládacia jednotka ktorá to všetko riadi za tie peniaze neni ocom Ja už si takto kurim 2 týždne zatiaľ COP je +-4.5 pri 32st vodeOdpoveď na príspevok od drsova:
@toky1 v podstate islo len o to, ze do podlahovk… @drsova To s tou minimálnou teplotou 35°C je asi nedorozumenie, zvyčajne to býva 22-25 °C. Teplota 35°C býva v špecifikáciách uvádzaná ako referenčná teplota pre uvádzané hodnoty. Cena 11 000€ môže byť adekvátna. Ako a pre koho. ALE to by som za také niečo určite nedal. Už vôbec nie od novej spoločnosti, ktorá má ambície sa uchytiť na trhu. Vyššie som uviedol alternatívu za 6500€ a značka Daikin.Odpoveď na príspevok od papulaa:
@kejsix neviem či si videl môj príspevok v téme v… @papulaa dva týždne? Ja ešte ani nekúrim....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@papulaa dva týždne? Ja ešte ani nekúrim.... @megdesign dobre pre teba ale neviem čo to má spoločné s touto témou Či sa len chces pochváliť že máš dobré zateplený dom alebo bývaš v teplejsej oblasti Toto zadávateľovi moc nepomôžeOdpoveď na príspevok od drsova:
@toky1 v podstate islo len o to, ze do podlahovk… @drsova no neviem ci 35, ja na mojom monobloku viem nastavit od 17C do 70C. Monoblok ma tu vyhodu ze je to v jednej bedni, pokazi sa za 15 rokov, chytim, vyhodim a dam tam dalsi za 3K a idem dalej... vsetko je to +|- na jedno kopyto.