MiGo Link - skúsenosti

Internetová brána Protherm MiGo Link - skúsenosti, rady, doporučenia. V rodinnom dome používam zostavu - kotol Protherm RAY 12KE - regulátor MiGo Select - brána MiGo Link - aplikácia MiGo Link pre iOS
Odpovedať
ahoj, pouzivam Protherm RAY, branu a regulator som si neni 100% isty, vid obrazok a ficim cez apku MiGo. Mam tuto zostavu na chate, 100% spokojnost. Mam to sice len 3 roky, ale odkedy mi to kurenar pomohol rozbehat na telefone, tak som na kotol nesiahol. Vsetko funguje ako ma, stabilita, uzivatelske rozhranie atd, vsetko top.
Odpovedať
@zacik Tvoj regulátor je starší produkt MiGo s vlastnou bránou a aplikáciou a už tu existuje fórum, kde sa o MiGo diskutovalo. MiGo Link je nový produkt s novou aplikáciou (Apple HomeKit kompatibilný).
Odpovedať
Takto vyzerá nová internetová brána a izbový regulátor:
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mgx @megdesign Na kotli Protherm Ray 9KE som zamenil izbový termostat Thermolink RC za MIGO Link a Select. Za doplatok 50€ mám možnosť ovládať kotol cez internet, vidím hodnotu vnútornej vlhkosti, hodnotu vonkajšej teploty cez internet, lepšie nastavovanie teplotnej krivky a zopár dalších hodnôt z kotla (aktuálna teplota vody v zásobníku, prietok čerpadla a pod.) Výkon kotla mám cez servisné menu nastavené na svoje projektované tepelné straty, 4kW. Dnes ráno som si všimol, že kotol má výkon 3kW a teplota výstupnej vody je "len" 28°C. Podľa krivky by mala byť teplota okolo 36°C (túto teplotu sa mi podarilo nájsť aj v servisnom menu, ako požadovaná teplota na výstupe nastavená teplotnou krivkou alebo termostatom) 1. pri výkone 3kW sa dokáže zohriať voda povedzme z 22°C len na 28°C ? Nie je to málo ? Čakal som, že 3kW dokážu vodu vypeckovať aj na 40°C. Objem vody v podlahovke mám 111 litrov. Prietok na čerpadle bol 7l/min. 2. zadal som tieto parametre do chatgpt a okrem iného mi vygenerovalo aj tabuľku výstupnej vody podľa výkonu kotola. Myslíte si, že je to dôverihodné ?
Odpovedať
Profilova fotka
1) pri prietoku 7l/min a deltaT=6K (22->28) je vykon podla kalkulacky 2.92213kW, co sedi s tvojim 3kW. Preco by to malo byt malo? Dolezita je TS budovy, nie teplota kotlovej vody.Ak je TS mensia ako 3kw, teplota spiatocky by stupala. 2) asi to sedi, lebo pri deltaT=18K (22->40C) a prietoku 7l/min vychadza z kalkulacky 8.766 kW
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

@mgx @megdesign Na kotli Protherm Ray 9KE som za…
@purplesticks aká bola vonkajšia teplota? Lebo podľa uvedenej krivky by malo byt približne -10°C aby bola voda 38°C.
Odpovedať

@mgx @megdesign Na kotli Protherm Ray 9KE som za…
@purplesticks @mgx odpovedal na všetko. 👍
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@purplesticks aká bola vonkajšia teplota? Lebo po…
@marsdm v tom čase mi ukazovalo v aplikáccií 2°C - dobrá poznámka, neviem prečo potom od kotla termostat vyžadoval teplotu výstupu 36°C 🤔@mgx ako píšem v príspevku vyššie, menil som termostat a to nasledovne : vypol som kotol, vytiahol bezdrôtovú jednotku z ebus a vložil nový wifi modul. Zapol kotol a sprároval termostat s wifi modulom. Je to tak ok ? Nemusel som kotol zresetovať do výrobných nastavení ? Či v kotli neostali nejaké zapísané údaje z predošlého termostatu...
Odpovedať

@marsdm v tom čase mi ukazovalo v aplikáccií 2°C …
@purplesticks neviem až takéto detaily, to skôr iní poradia. Mne napadlo ešte že či to nie je maximálna teplota nastavená, aby neišlo do podlahy viac + sa to reguluje podľa krivky ako treba. Čiže dalo to len 28°C podľa krivky a maximum by dalo 36°C aj keby je vonku -40°C. Ale to len tipujem či to tak nemôže byť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@purplesticks neviem až takéto detaily, to skôr i…
@marsdm maximálne teplota do podlahy je nastavená v riadku d.071 - to som si dal na 45°C. Podľa všetkého ten riadok d.005 ukazuje hodnotu na výstupe. Musím už len zisiť, odkiaľ sa tam dostala a prečo ju nedosahujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks MIGO ma funkciu "AUTOADAPT", ktoru treba na zaciatku podla mna vypnut. Neviem ci ma vyznam resetovat do tovarenskych hodnot, EBUS imho nikde nic neuklada a krivku a jej posun si pamata len "ovladac", ale kotol nie. Ale nie som expert na EBUS/Protherm/Vaillant, mozem sa mylit. SKus pozriet parametre D.009 D.043 D.045 D.047 a D.155 popis parametrov mas v manuale od kotla, EBUS len nacita vonkajsiu teplotu, krivku, vertikalny/horizontalny posun a dalsie premenne (poziadavky) a vypocita pozadovanu teplotu kotlovej vody (SetPoint). Podla parametrov sa da pozriet/vypocitat , ci je pozadovana teplota spravna alebo nie. Ak je, tak by som skusil pridat na vykone kotla, ci sa zacne teplota hybat. Ono zvysit teplotu moze trvat relativne dlho, necakaj odozvy v hodinach, vacsinou je dobre spravit jednu zmenu a potom to nechat 1-2 dni tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?