Lokalna rekuperacia (idealne aj zachytavajuca zapach z cigariet)

Dobry den prajem, chcel by som sa spytat na skusenosti/rady aku lokalnu rekuperaciu pouzit do bytu hlavne asi obyvacia izba (55m3). Ide o to ze z tejto strany nam obcas od susedov behne do bytu smrad z cigariet a cize vetranie nie je moc efektivne jedine ze by sme chceli udit klobasky. Ale ide mi hlavne aj o to vetrat pocas zimy a v priade aj nieco usetrit na kureni. Za kazde odporucanie co idealne pouzit budem vdacny. Nechcem aby to moc udieralo do oci vyzorom hlavne vnutri a som ochotny si priplatit za slusny vykon a dizaj. Premyslam aj o naistalovani do ostatnych izieb ale hlavne obyv izba je potreba dakujem Filip
Odpovedať
Profilova fotka
@b3d0 aby bola rekuperácia funkčná, musia byť dve jednotky, jedna nasáva, druhá vypúšťa, obyčajne na opačnej strane miestnosti. To je v byte problém a keď ju dáte na jednu stenu, vždy bude nasávať. dym. Rekuperácia nemá filtre vhodné na zachytenie zápachu, vymieňa len teplo z vetraného vzduchu. Ak na vetranie nestačí vetracia štrbina, potom skôr ventilátor napojený na snímač CO2
Odpovedať
@b3d0 obávam sa že lokálna rekuperácia ti s tým veľmi nepomôže , zvyčajne je slabá a preto filter nemá žiadny alebo slabý. @jan45 predávajú aj typy ktoré sú len v jednom kuse ktorý chvíľu nasáva a chvíľu vyfukuje, čím "nabíjajú a vybíjajú" keramický výmenník, no o účinnosti si myslím svoje. Ale možno lepšie ako nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav vštky sú na tomto princípe, ale ak vysáva , musí odniekaľ ten vzduch prichádzať a to je práve cez ten "nabitý".
Odpovedať
Keď už lokalnú tak : https://www.ecotechnologies.sk/katalo...
Odpovedať
@noro_ spravna odpoved, ale daj taku rekuperaciu co nezachyti pach spaleneho svinstva od susedov!!! choroba slov. dedin, palia tu snad mrtvoli ci jaku gutu!!! o siestej vecer zatvaram privod vzduchu, lebo u nas sa neda dychat!!! vivat slovakistan, vivat krby a podobne nezmysly co v 21. st. patria na chatu do lesa, ale nie do obytnych casti a to som tuhy fajciar, ale to svinstvo spalenych nezmyslov je nedychatelne, neviem co skodi viac? cigaretovy dym, alebo spaleny odpad, presne ako napisal @ megdesign niekde v inej teme o ekologii !!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?