Kúrenie podlahovkou pred realizáciou plávajúcej podlahy

Dobrý deň, Chcem sa spýtať na Váš názor. Podlahové kurenie spolu s cementovým poterom máme spravené od 23. Februára. Momentálne ideme zapájať tepelné čerpadlo a začať vykurovať. Výrobca podlahy odporúčal pred pokládkou kúriť aspoň 4 týždne. Chcem sa spýtať, keď máme poter tak dlho, je naozaj nutne dodržať presne 4 týždne? Alebo si myslite že by sme mohli pokladku realizovať skôr? Ide o laminátovú podlahu.. ďakujem za postrehy. :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michaela_1234:

Dobrý deň, Chcem sa spýtať na Váš názor. Podlaho…
@michaela_1234 Nechajte si odmerať zvyškovú vlhkosť v poteri. A budete vedieť. Silno predpokladám, že poter je úplne suchý a môžete pokladať laminátku. Pred položením ale zakúrte, aby sa objavilo prípadné "slzenie", ak by náhodou bola niekde vada. Keď je tá možnosť už...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@michaela_1234 Nechajte si odmerať zvyškovú vlhko…
@blacksr ďakujem za odpoveď. Samozrejme, kúriť chceme ešte pred položením a určite dodržíme nejaký ten časový rozostup ale 4 týždne mi príde naozaj veľa keďže poter máme už skoro pól roka. :) skúsime to s tým meraním.
Odpovedať

@blacksr ďakujem za odpoveď. Samozrejme, kúriť ch…
@michaela_1234 Vobec by som nevahal s pokladkou ani nic nemeral.
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela_1234 hrubka poteru? do 5cm to bude urcite suche, skoda merat, nad 5cm by som prekuril (mozete pouzit aj zrychleny nabehovy diagram). Uz som to tu 10x daval, skuste pohladat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@michaela_1234 Nechajte si odmerať zvyškovú vlhko…
@blacksr zdravím, a keď máme poter 3 mesiace, ako dlho treba kúriť v tej podlahovke, aby sme mohli položiť laminát? Tu zvyskovu vlhkosť si mám dať komu premerat? Použivali sme aj odvlhčovač a bolo to už ok
Odpovedať

Dobrý deň, Chcem sa spýtať na Váš názor. Podlaho…
@michaela_1234 ahoj. Idete dávať aj nivelačku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@blacksr zdravím, a keď máme poter 3 mesiace, ako…
@tabitka337 Podlahari mávajú dotykový vlhkomer.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@michaela_1234 ahoj. Idete dávať aj nivelačku?
@tabitka337 ahoj, nie nie. Budeme dávať len podložku pod laminát.
Odpovedať

@tabitka337 ahoj, nie nie. Budeme dávať len podlo…
@michaela_1234 Tak hlavne nedávajte tú obyčajnú penu, tá nie je vhodná na podlahovku. Potrebujete špeciálnu tenšiu podložku. Inak anhydrit a cement sú úplne iné materiály, prebiehajú iné chemické procesy pri tuhnutí. Betón (cement) má plnú únosnosř po 4 týždňoch, anhydrit musí schnúť až do sucha, čo trvá niekedy aj 4 mesiace. Vôbec by som sa nebál položiť na poter laminát, to je plávajúca podlaha - nie je spojená s podkladom, aby to mohlo robiť problémy. Dlažba potrebuje suchší podklad, aby neodskákala, ale od februára je to na cemente už bezpečné aj bez merania.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?