Kto vie odporučiť kotol podľa kvality regulácie?

Zobraz úvodný príspevok
rozhodujem sa medzi kondenzačnými kotlami - viessman, ferroli, immergaz resp. Junkers pre podlahovku, počul som veľa o regulácii ktorá je vraj rozhodujúca, ale vela mi to nehovorí. Predajcovia spomínajú skôr iné veci (horák, výmenník ...), ale v odborných fórach dávali na prvé miesto reguláciu. Kto poradí?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@m2m a ja zase Vaillant a Wolf :-)
Odpovedať
@yaninca Plus: - kompaktný tvar - ak je možné, väčšinu okien na juh - tesnosť + poctivá robota Ale to platí aj pre montované alebo hocijaké iné domy. @luciac ip @m2m To ste teraz vymenovali tie najhoršie, aby ste mali robotu, alebo tie najlepšie? (Podpichujem. ;-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no to vsetko sa snazime (alebo budeme snazit) dodrzat aj tak nam vychadza tz min. 3.. no to je asi na inu debatu, toto je o kotloch.. aj ja budem rada pocut nejaky konkretny tip na dobry kotol pre ned domy:)
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca pri takých malých výkonoch sa Vám asi skôr oplatí ísť do kola elektrického.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 hej viem ze do straty 5kw sa odporuca elektrina.. mozno to tak aj nakoniec bude.. len by som si zatial nechala otvorene viacere moznosti ..
Odpovedať
Profilova fotka
ja akurat spekulujem aky ma byt zasobnik na TUV / sme 4 osoby/ chceme kupit kotol od geminox, nerezovy zasobnik a s co najnizsim vykonom... lebo tie straty asi nebudu moc velke... plus okrem plynu budeme mat akumulacnu pec povodne sme chceli buderus ale tam ze boli nejake problemy s horakmi... este sme uvazovali nad viessmanom... ale zatial geminox vyhrava....
Odpovedať
@poliacik321 @yaninca Ono je to také klamlivé... Domy s takouto stratou majú na vykurovanie len elektrinou stále dosť vysokú potrebu tepla na vykurovanie. Plne elektrifikované domy so stratou okolo 5 kW celkom iste MUSIA mať aj kachle alebo krb, lebo tie platby za el. sú vysoké a z roka na rok to bude len viac. A kto sa upíše... tak :-( Preto tu stále ziapem, aby ľudia pridali na izoláciách = znížili nielen TS, ale aj potrebu tepla a tým pádom aj platby.
Odpovedať
@blacksr Čo sa ´myslí pod tesnosťou nízkoenergetického domu? Plášť domu má byť úplne nepriedušný, alebo? Je to pri dome s klasickým vetraním oknami vhodné, alebo to platí skôr pre PD s rekuperáciou a klimatizáciou?
Odpovedať
@poliacik321 , @m2m to sa na odborníkov podobá :-) , každý chváli a odporúča svoje a my laici si potom máme vybrať.... To je ako keď človek kupuje auto, nakoniec si vyberie aj tak podla toho ako sa mu páči ...
Odpovedať
@martin1212 Tesný dom je vždy vhodný (mám na mysli vzduchovú tesnosť). Pre NED je to žiaduce. Pre EPD je to smrteľne nutné - číselné vyjadrenie znie: pri pretlaku 50 Pa (ext vs. interiér) sa nesmie vzduch v dome vymeniť viac ako 0,6 krát (čiže max. 60% objemu domu). Inak by bola ohrozená jeho pasivita.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin1212 pozri robím montáž aj servis a mojou prioritou je aby som mal so zákazníkom ,,pokoj" to znamená aby som nemusel riešiť , že bude mať každú chvíľu nejaký problém s kotlom. Preto mu navrhnem také zariadenie , ktoré je spoľahlivé, on bude spokojný a mňa nebude ohovárať,že som mu namontoval ,,blbosť" toť vsjo :-)
Odpovedať
@poliacik321 správny prístup, keď budeš po tom školení na Ferroli kotle, daj veďieť čo mám namontovať, keď mi blacksr vypočítala tepelné straty 6,5kW :-| pri takých ako ona sa cítim ako chudobný príbuzný alebo lepšie povedané rozhadzovač peňazí ... 8-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?