Krb vodník používanie

Zdravim , na foto je sústava kúrenia v dome , detalnejsia fotka je zapojenie do krbu . Keď zatopim v krbe a otvorím "poznačený" ventil nad čerpadlom mal by mi vodu ohrievať krb a kotol by nemal kúriť ? Alebo ako to je ? Na kotlí mám nastavenú teplotu 60 , aku teplotu mám nastaviť na termostat ktorý ovláda čerpadlo z krba tiež 60 ? Kúpil som starší dom a majitela sa opýtať už nemôžem a kúrenar ktorý bol skontrolovať kotol mi to nevedel /nechcel vysvetliť . Ďakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
vidím tam len jedno čerpadlo. Sú dva termostaty na ovládanie? ak áno treba na krbe nastaviť nižšiu teplotu ako na kotli, aby zapínal prednostne. ale je tam málo ovládacích prvkov, ak otvoríte len jeden ventil a stane sa z toho jeden okruh, bude čerpadlo spínať aj kotol, preože nedokážete znížiť jeho prevádzkovú teplotu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

vidím tam len jedno čerpadlo. Sú dva termostaty n…
@jan45 sú tam 2 čerpadlá druhé je vidieť na tej rozsiahlejšej fotke vedľa expanz nádoby ... To čerpadlo vedľa expanz nádoby ja napojené priamo do kotla takže je ovládané kotlom , a to druhé za krbom je ovládané tým termostatov z krbu
Odpovedať
Profilova fotka
ak dáte prednosť krbu, dajte mu nižšiu teplotu na čerpadle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

ak dáte prednosť krbu, dajte mu nižšiu teplotu na…
@jan45 takže ak správne chápem tak kotol mám nastavený na 60 stupňov ale chcem kúriť krbom tak nastavim termostat od krbu na 50 stupňov ... Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od majlo116:

@jan45 takže ak správne chápem tak kotol mám nast…
@majlo116 áno
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?