Zdravím. Vie mi niekto prosím poradiť či táto kombinácia kotla a termostatu ( kotol Viessmann vitodens 050-w a termostat pt52) bude fungovať na opentherm komunikáciu? Dali sme nový kotol a firma sa nás snaží dotlačiť do nejakého iného podstatne drahšieho termostatu. Ďakujem za každý postreh.
Vitodens 050 má OpenTherm komunikáciu a termostat pt52 s ním bude fungovať. Osobne by som ale dal buď čisto ekvitermiku alebo len ON/OF termostat napríklad computherm Q3 ( 20€ záležitosť) .
@mm2001 Ďakujem za odpoveď. Vieš mi to prosím vysvetliť laickejšie. napr. čo sa týka tej ekvitermiky. Čo k tomu treba a ako to vlastne funguje. ďakujem
@stelinka Pt 52 ti bude bez problémov fungovať. Ja mám už 4 roky Viessmann vitodens 100 ... s pt52 a nie je nič lepšie.Pôvodne som chcel používať ekvitermiku /nutné vonkajšie čidlo teploty/,ale nakoniec využívam čisto iba vnútorné čidlo v Pt 52 .. Sralo ma,že pri ekvitermike išlo stále nonstop čerpadlo v kotle aj keď kotol nekúril. Takto mám nastavenú teplotu výstupnej vody z kotla do radiátorov na 47°C ,teplotu v dome 23°C a v prípade ,že nevie udržať požadovanú teplotu 23°C tak iba zvýšim trosku teplotu výstupnej vody.
Ak budeš používať ekvitermiku tak tá ti to spraví automaticky ,ovšem za cenu stáleho chodu obehového čerpadla /opotrebenie čerpadla a cena elektriky zbytočne navyše/.