Kotol Protherm a termostat Thermolink P

Dobrý deň, mám kotol Protherm Panther 25 KKO a pripojil som k nemu termostat Thermolink P. Po pripojení nie je možné nastaviť maximálnu výstupnú teplotu kúrenia. Píše tam už len "on" alebo "off" podľa toho či momentálne vykuruje. Máme podlahové kúrenie tak potrebujem teplotu nastaviť na 35°C lebo momentálne kúri aj na 65C. Viete niekto poradiť čo treba spraviť? Treba nejaký termostat na Burner off?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luky1512:

Dobrý deň, mám kotol Protherm Panther 25 KKO a pr…
@luky1512 Pokial je pripojeny thermolink, tak na kotli uz nenastavis nic. Ono je to robene na pouzitie s externym cidlom a ekvitermickym riadenim. Mozes pozriet, ako mas nastavene parametre vykurovania priami v tom thermolinku (podrz stlacene MENU a vyskoci ti pristupovy kod do instalacneho menu... ak ho nik nemenil, tak je to 96) a tam si pozri parametre vykurovania. Ale teplotu vykurovacej vody tam nenastavis. Ja som ekviterm zrusil a teplotu vykurovacej vody som vyriesil tak, ze som kotol natvrdo v menu KOTLA nastavil na 4kW pre kurenie. Mam odsledovane, ze mi to staci a ked su extra silne mrazy, tak rucne pridam na 6kW. Ale posledne zimy som to ani nerobil. Takze treba s tym polaborovat. Takto mam teplotu vody do podlahovky cca 27-30°C. Vacsinou ked dosiahne tych 30, tak sa zaroven dosiahe nastavena teplota na termostate a kotol zasa na pol dna vypne. Vykon kotla pre kurenie - na KOLTI podrz MENU, vypyta kod - 96, stlac OK. Parameter d.00 je vykon kurenia. Nastav ako potrebujes, stlac OK a potom este raz dlho OK alebo MENU, neviem teraz, aby si vyskocil zo servisneho menu von.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@luky1512 Pokial je pripojeny thermolink, tak na …
@kejsix takže jedine znížiť výkon asi na 4kw aby ohrievalo vodu na cca 30°C?
Odpovedať

@luky1512 Pokial je pripojeny thermolink, tak na …
@kejsix určite nemáš vodu do podlahovky 27-30 stupňov.
Odpovedať
A ak zmením hodnotu D071 - maximálna požadovaná výstupná hodnota - na 40°C čo je najmenšia možná, nebude to lepšie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wilson1281:

@kejsix určite nemáš vodu do podlahovky 27-30 stu…
@wilson1281 To teda mám, zastav sa s teplomerom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luky1512:

A ak zmením hodnotu D071 - maximálna požadovaná v…
@luky1512 Môžeš vyskúšať, podľa mňa to je zbytočne veľa. Pokial nestiahneš výkon kotla, na 99% ti bude cyklovať do ochrnutia 38-43°C. Ten kotol ak nemoduluje výkon, neudrží tú teplotu stabilne.
Odpovedať
...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

...
@rudy1973 toto ale pri Thermolink P nie je možné
Odpovedať

@kejsix určite nemáš vodu do podlahovky 27-30 stu…
@wilson1281 ja mam tiez presne 27, to je cooo
Odpovedať

@wilson1281 To teda mám, zastav sa s teplomerom.
@kejsix to, že infra teplomer za 10 eur z Číny ukazuje, že má rúra na rozdeľovači 27 stupňov neznamená, že do nej ide 27 stupnova voda. Takže neviem,ako asi by som ju meral.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@wilson1281 ja mam tiez presne 27, to je cooo
@cukrik25 jasné. To by ma zaujímalo, ako si to meral 😀
Odpovedať

@cukrik25 jasné. To by ma zaujímalo, ako si to me…
@wilson1281 ja nijak, to meria sam pan kotol...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@kejsix to, že infra teplomer za 10 eur z Číny uk…
@wilson1281 Toľko ukazuje kotol aj potrubný teplomer za ním. Ale rozumiem, že pre niekoho to môže byť ťažko pochopiteľné.
Odpovedať
Takže aké riešenie by bolo podľa vás najlepšie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?