Odpoveď na príspevok od luky1512:
Dobrý deň, mám kotol Protherm Panther 25 KKO a pr… @luky1512 Pokial je pripojeny thermolink, tak na kotli uz nenastavis nic. Ono je to robene na pouzitie s externym cidlom a ekvitermickym riadenim. Mozes pozriet, ako mas nastavene parametre vykurovania priami v tom thermolinku (podrz stlacene MENU a vyskoci ti pristupovy kod do instalacneho menu... ak ho nik nemenil, tak je to 96) a tam si pozri parametre vykurovania. Ale teplotu vykurovacej vody tam nenastavis. Ja som ekviterm zrusil a teplotu vykurovacej vody som vyriesil tak, ze som kotol natvrdo v menu KOTLA nastavil na 4kW pre kurenie. Mam odsledovane, ze mi to staci a ked su extra silne mrazy, tak rucne pridam na 6kW. Ale posledne zimy som to ani nerobil. Takze treba s tym polaborovat. Takto mam teplotu vody do podlahovky cca 27-30°C. Vacsinou ked dosiahne tych 30, tak sa zaroven dosiahe nastavena teplota na termostate a kotol zasa na pol dna vypne. Vykon kotla pre kurenie - na KOLTI podrz MENU, vypyta kod - 96, stlac OK. Parameter d.00 je vykon kurenia. Nastav ako potrebujes, stlac OK a potom este raz dlho OK alebo MENU, neviem teraz, aby si vyskocil zo servisneho menu von.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@luky1512 Pokial je pripojeny thermolink, tak na … @kejsix takže jedine znížiť výkon asi na 4kw aby ohrievalo vodu na cca 30°C?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@luky1512 Pokial je pripojeny thermolink, tak na … @kejsix určite nemáš vodu do podlahovky 27-30 stupňov.Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@kejsix určite nemáš vodu do podlahovky 27-30 stu… @wilson1281 To teda mám, zastav sa s teplomerom.Odpoveď na príspevok od luky1512:
A ak zmením hodnotu D071 - maximálna požadovaná v… @luky1512 Môžeš vyskúšať, podľa mňa to je zbytočne veľa. Pokial nestiahneš výkon kotla, na 99% ti bude cyklovať do ochrnutia 38-43°C. Ten kotol ak nemoduluje výkon, neudrží tú teplotu stabilne.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
... @rudy1973 toto ale pri Thermolink P nie je možnéOdpoveď na príspevok od wilson1281:
@kejsix určite nemáš vodu do podlahovky 27-30 stu… @wilson1281 ja mam tiez presne 27, to je coooOdpoveď na príspevok od kejsix:
@wilson1281 To teda mám, zastav sa s teplomerom. @kejsix to, že infra teplomer za 10 eur z Číny ukazuje, že má rúra na rozdeľovači 27 stupňov neznamená, že do nej ide 27 stupnova voda. Takže neviem,ako asi by som ju meral.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@wilson1281 ja mam tiez presne 27, to je cooo @cukrik25 jasné. To by ma zaujímalo, ako si to meral 😀Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@cukrik25 jasné. To by ma zaujímalo, ako si to me… @wilson1281 ja nijak, to meria sam pan kotol...Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@kejsix to, že infra teplomer za 10 eur z Číny uk… @wilson1281 Toľko ukazuje kotol aj potrubný teplomer za ním. Ale rozumiem, že pre niekoho to môže byť ťažko pochopiteľné.