Odpoveď na príspevok od blacksr:
Prietokomer a obehové čerpadlo čo na to? @blacksr prietokomer to nema od kotla , cerpadlo funguje ( skusal som ho dat do "1tky" a znova na 3ku a je pocut a citit ,ze funguje Snimac teploty za "zmiesavacom vody do podlahovej" ma 20 stupnov cely cas a ta tepla voda sa tam ani nedostane, akokeby koncila na prvom kolene.Odpoveď na príspevok od lele2113:
Zdravim Vas, zavolal by som rad kurenara ale nasl… @lele2113 pomohla by fotkaOdpoveď na príspevok od fugas20:
@lele2113 pomohla by fotka @fugas20 hned prva rura najblizsie je tepla a druha je spiatockaOdpoveď na príspevok od lele2113:
@fugas20 hned prva rura najblizsie je tepla a dru… @lele2113 tlak v kúrení je ôk? Nieje zavzdusneni kotol?Odpoveď na príspevok od fugas20:
@lele2113 tlak v kúrení je ôk? Nieje zavzdusneni … @fugas20 tlak je ok, dopustaval som na 1,6 baru..cca pred tyzdnom sa pokazil snimac tlaku kurenar peisiel vymenil ,avsak odvtedy som nekuril,len teplu vodu ale tlak kotol nestracalOdpoveď na príspevok od lele2113:
@fugas20 tlak je ok, dopustaval som na 1,6 baru..… @lele2113 co presne myslis zavzdusn3nym kotlom? Ak sa jedna o ovzdusnenie cerpadla ,tak to som povoloval ale bolo to aj povolene( v navode je taktiez nechat povolene pocas prevadzky)Odpoveď na príspevok od lele2113:
@lele2113 co presne myslis zavzdusn3nym kotlom? A… @lele2113 môže byť vzduch vo vymeniku kotla ale to hy vyhadzovalo chybu.skusil by som odvzdusnit na rozdeľovaci dopustat pomaličky vodu do kúrenia a odvzdusnoval aby tlak nebol vez 2barOdpoveď na príspevok od lele2113:
Zdravim Vas, zavolal by som rad kurenara ale nasl… @lele2113 To, že počuješ, že čerpadlo bzučí, ešte neznamená, že sa aj točí a správne funguje. Filter pod kotlom je čistý? (Viď foto) Lebo pri 20 ročnom kúrení a PPR rozvodoch som už nie raz čistieval tak zanesený filter, že prietok takmer žiaden. Zatvoríš ventil pred aj za filtrom, odskrutkuješ viečko na filtri a vyberieš sitko. Keďže je filter hore nohami, treba dať pozor, aby sa špina zo sitka filtra dostala všetká von. Pri otvorenom filtri opatrne otvoríš ventil pred filtrom (ten spodný) a do handry zachytíš prípadný obsah filtra. Pozor na tesnenie na viečku filtra, ak by sa zlomilo (po 20 rokoch kľudne), treba mať poruke tesniacu niť na utesnenie. Ďalší postup potom...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@lele2113 To, že počuješ, že čerpadlo bzučí, ešte… @dedo758 ahoj, dakujem ze si si nasiel cas Posielam aj fotky vybrateho filtra a nesledne ako davam spät ,lebo ako si predpokladaö puklo to a kvapkalo..bohuzial nepomojloOdpoveď na príspevok od lele2113:
@dedo758 ahoj, dakujem ze si si nasiel cas Pos… @lele2113 vodu som este vypustil do handry ak by sa tam nahodou nachadzala spinaOdpoveď na príspevok od lele2113:
@lele2113 vodu som este vypustil do handry ak by … @lele2113 Skús v rozdeľovači zatvoriť na prívode dolný ventil a otvoriť odvzdušňovací ventil na konci toho istého rozdeľovača. Musí z neho striekať voda. Ideálne by to bolo vyskúšať pre každý okruh zvlášť, ale aj takto zistíš, či je cez podlahovku prietok. Nezabudni pri tom dopúšťať vodu do systému. A ešte mi tak napadlo, že môže byť zaseknutý trojcestný ventil. Zostal po lete zaseknutý v polohe TUV a neprepne do kúrenia. Treba skúsiť po ňom s citom poťukať, či náhodou. Potom ten rozdeľovač...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@lele2113 Skús v rozdeľovači zatvoriť na prívode … @dedo758 ahoj,nedal som ti vediet ako to dopadlo. Vsimol som si ze motor na trojcestnom ventily je vypaleny zaroven ked som ho odpojil a zapojil vybilo mi kotol i poistky. Poistky nahradne som nemal a nevedel som ci je v riti poistka na zakladovej doske tak som cakal na kurenara. Ten prisiel zhodnotil,ze je vyhoreta cela elektronika a treba novy kotol s novym zasobnikom za 400ü eur a vie zo urobit az za tyzden Mne to nedalo lebo som si pomeral elektrinu a vsetko vyzeralo ok,poistky male sklenene som nemal ale vravim si ,ze to musim oskusat ci to nie je len poistka ,pretoze ako vydrzim tyzden bez teplej vody,tak som si rozobral sklenenu poistku ,uplietol si kablik a nahodiö do poistky, samozrejme kotol mi zaplo bez peoblemov,zacalo hriat vodu. Zavolal som mu,ze nech s tym kotlom pocka,lebo som stratil k nemu doveru,ze ma chcel nechat kvoli jednej poistke tyzden bez vody a hned vycenit 4000€ kde som sa teraz stahoval a tie peniaze nemam na rozdavanie. Bol urazeny co ja vobec sa staram a otvaram kotol po tom ako povedal ,ze vymenit. Tak som sa nasral idiel kupit pouzity mozor na trojcestny ventil a samozrejme to bola chyba a ide mi uz aj podlahovka bez problemov. Rozumiem ,ze vy kurenari nemate radi ak niekto pcha paprce do niecoho ale takto som si momentalne usetril 4000 a to uz som bol ,ze okay ked sa inak neda ,tak sa neda ale takto... A to si cenim pracu a zaplatim za nu ako je potrebne ale niekedy je to dost blbe ked clovek pride ,ze za 10 eur mu to funguje ( a nevravim,ze ten kotol netreba raz vymenit avsak takto...) Nic verim,ze sa mu bude darit ale u mna bol prvykrat i poslednykrat Tebe dakujem velmi pekne za raduOdpoveď na príspevok od lele2113:
@dedo758 ahoj,nedal som ti vediet ako to dopadlo.… @lele2113 a teraz nebude mat kurenar do vianoc čo žrat :D .... držím palce nech to kuri