Kotol Attack rzk presakuje vstavany boiler na ohreve.

Ahojte, mam plynovy kotol Attack RZK so vstavanym zasobnikom na vodu. Mam problem ze na vstupe ohrevu je zrejme poskodenie tesnenie a kvapka. Jeden servisak uz podla fotky usudil ze treba vymenit cely kotol. A druhy co bol umna tam dal teflonovu pasku co tiez vobec nepomohlo a povedal tiez ze novy kotol. Kotol ma sice 12 rokov ale inak funguje ako hodiny az na toto tesnenie. Ja uz mam take skusenosti ze neverim nikomu. Je ten kotol fakt taky ze na odpis? Dakujem za kazdu pomoc.
Odpovedať
Na opravu, alebo len presného definovania poruchy, treba rozobrať pol kotla. Aj to s neistým výsledkom. S tým sa chce málokomu hrať, preto radšej odporučia nový kotol. S touto značkou som ešte "nemal tú česť", ale ak na ňu existujú dostupné náhradné diely, tak stačí vymeniť zásobník na teplú vodu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Na opravu, alebo len presného definovania poruchy…
@dedo758 ano to mi bolo tiez ponuknute z jednej strany ale uz by to bolo nerelevantne kedze novy zasobnik je polovica ceny noveho moderneho kotlu. Ja som myslel ze len pod tou velkou matkou ke prasknute tesnenie. Pretoze ked som ju dotiahol to tesnenie vytlacilo von.
Odpovedať
Tak v tom prípade by fakt malo stačiť vymeniť to tesnenie. Neviem, aké je tam teraz, ale odporúčam klingeritové...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Tak v tom prípade by fakt malo stačiť vymeniť to …
@dedo758 inak by som dodal ze presakuje to iba ked vodu dohrieva. Pokial neham trosku pustenu vodu kym dohrieva tak boiler nepretecie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jazztime treba skontrolovat expanznu nadrz a poistny ventil. Pravdepodobne obe bud nenamontovane, alebo nefunkcne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@jazztime treba skontrolovat expanznu nadrz a poi…
@mgx poistny ventil som menil nedavno lebo sa uplne rozsypal a tiekol. Podla servisneho manualu tam ma byt 9bar. Nieje to vela? Expanznu som skusal tie pripojil som barometer a ukazalo mi to 1.3 baru. Alebo som to zle pozrel treba to niejak inak?
Odpovedať
Profilova fotka
@jazztime silné pochybujem ze poistný ventil je 9bar. Manual k maximum rzk píše 3.0bar. To ze starý tiekol znamená ze fungoval a tvoja expanzia je pravdepodobne k.o. na to aby si ju skontroloval nestačí odmerať tlak manometrom, musíš ju odvodnit (v prípade integrovanej v kotli to znamená kotol komplet odvodnit). Ak je expanzia v poriadku a spravne natlakovana, tlak vody je konštantný. Druhá možnosť je doplniť dalsiu expanzku - externú. Ak nemáte potrebné znalosti zavolajte si servis. Kotol je vtz a bez školenia sa v ňom hrabať nemáte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?