Odpoveď na príspevok od rasto464:
Nie je tam žiadna štandartná možnosť šponovania. … @rasto464 Informuj nás, ako to dopadne. Nemyslím si, žeby po 2.5 roku odišiel motor.Odpoveď na príspevok od rasto464:
Nemám rekuperáciu od Asexa. Zajtra to skúsim rozo… @rasto464 aj tak by som ho skúsil. Ja mam od nich iba rozvody a veľmi mi pomohol keď mi odišla riadiaca jednotka.Odpoveď na príspevok od rasto464:
A tu je motor ventilátorov. Je rovnaký pre vstupn… @rasto464 Nazdar Pomohla ta výmena?neopkuje sa to ? Odkiaľ si prosím ta objednával motor ?dakujemOdpoveď na príspevok od purplesticks:
Vy čo máte komfovent, hýbe sa vám ukazovať účinno… @purplesticks umna to beha priebezne z 91 na 92%Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Vy čo máte komfovent, hýbe sa vám ukazovať účinno… @purplesticks účinnosť sa prepočítava podľa teplôt vonkajšia/vnútovná/prichádzajúca... hodnota 87% je v poriadku... @purplesticks všetko nad 90% je nereálne a treba hľadať príčinu... napríklad upchatá vonkajšia mriežka alebo filtre. Určite to ale nie je statická hodnota aj keď jednotka sa ju stále snaží udržať, treba porieť ak sa napríklad vonku výrazne ochladí...Odpoveď na príspevok od asex:
@purplesticks účinnosť sa prepočítava podľa teplô… @asex v mojom prípade to mám od začiatku. Stále hodnota účinnosti 87%. Čo by som mohol urobiť, aby som to opravil ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@asex v mojom prípade to mám od začiatku. Stále h… @purplesticks vyskusaj prudko zmenit vstupne podmienky - fukat fenom do nasavecej mriezky - teply privodny vzduch by mal sposobit zmenu cisla... - je to iba overenie, ze cislo sa dokaze hybat. Napadlo ma, aku mas teplotu privadzaneho vzduchu? Je snimac zastrceny v spravnej rure?Odpoveď na príspevok od epto:
@purplesticks vyskusaj prudko zmenit vstupne podm… @epto @asex dostal som oficiálnu odpoveď (podľa mňa zvláštne riešenie, ale akceptujem) Hello, this efficiency is highest possible by the software. In case if efficiency is higher, then it is not displayed. In case if efficiency is lower than 87%, you will notice changes in the panel. Regards, Komfovent Service TeamOdpoveď na príspevok od purplesticks:
Vy čo máte komfovent, hýbe sa vám ukazovať účinno… @purplesticks keď nám ide skoro rovnaká teplota tak ukazuje 99%. Tiež je to na 20% nastavené a požadovaná teplota je na 23°C tuším. Ukazuje 18W spotrebu a aj podľa kontrolnej zásuvky je tam aktuálne 16-17W.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@asex v mojom prípade to mám od začiatku. Stále h… @purplesticks ja by som v prvom rade skúsil aktualizovať softvér v jednotke, nič iné ako softvérový problém to nebude.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@epto @asex dostal som oficiálnu odpoveď (podľa m… @purplesticks to je zvláštna odpoveď že je to max hodnota... neviem či to neopovedá "umelá ne-inteligencia"Odpoveď na príspevok od marsdm:
@purplesticks keď nám ide skoro rovnaká teplota t… @marsdm ak to ukazuje teraz, tak je zanesená vonkajšia nasávacia mriežka alebo sú úplne kaput filtre... alebo nejde jeden motor...Odpoveď na príspevok od asex:
@marsdm ak to ukazuje teraz, tak je zanesená vonk… @asex zanesené filtre aktuálne, lebo sme čakali kým sa dokončí susedný dom, ktorý je pri nasávaní akurát. Ale išlo o to, že to vie ukazovať aj iné hodnoty než 87%.Odpoveď na príspevok od asex:
@purplesticks ja by som v prvom rade skúsil aktua… @asex RJ je OK. Mám najnovší firmware a ten už podľa výrobcu ináč prepočítava účinnosť. @marsdm ak si aktualizuješ RJ, tak predpokladám, že to už budeš mať obdobne ako ja...