Klíma - rozvody pod SDK - BYT

Ahojte. Klíma v byte * Je prosím techn.možné viesť rozvody klímy pod SDK? Chceme dať klímu do stredu bytu na chodbu aby cez otvorené dvere aspoň trochu ochladzovala všetky ostatné izby. Aj tak nechceme priame chladenie kvôli zdraviu atď.... Vzdialenosť od chodby na balkón kde už je jedna vonkajšia jednotka je, je cca 7-8 m. Keď tu boli majstri ktorí nám robili tú súčasnú klímu, tak povedali, že to pod SDK nepôjde nakoľko odtok kondenzu potr. byť vyspádovaný. Existujú vraj kompresory ktoré to umožňujú, ale vraj sú dosť poruchové atď.... Chcem využiť priestor na veľkom balkóne kde by som pod už 1 jednotku nainštaloval ďalšiu. Žiaľ keď sme prerábali, tak sme nad SPLIT - riešením neuvažovali. Inštalácia na plášť bytovky zrejme nepôjde, ale nevylučujem ju.Len asi všetci vieme, čo si to vyžaduje. Ďakujem pekne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viliammmmm:

Ahojte. Klíma v byte * Je prosím techn.možné v…
@viliammmmm umoznuje to cerpadlo kondenzu a nie kompresor. Ked si za tym stojis a nechcu to spravit, tak volaj dalsich co to uz niekedy robili. Akurat vcera som si kupoval hadicku na odvod kondenzu cerpadlom do pivnice.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viliammmmm:

Ahojte. Klíma v byte * Je prosím techn.možné v…
@viliammmmm Oni ich neradi montujú pretože sa dosť kazia či upchávajú. Neviem či sa vytvára nejaký vodný kameň alebo prečo to je. Pruser je potom že sa hromadí voda vo vnútornej jednotke klimy až z nej začne vytekať. Nikto nechce mať mokrú stenu pod klimou. https://www.dobraklima.sk/cerpadla-ko...
Odpovedať
Odtok kondenzu nemusí byt nutne vedený k vonkajšej jednotke. Ak je vnútorná jednotka dotiahnuta až do stredu bytu, je veľká šanca e je moznost odviesť kondez do kúpeľne/ kuchyne/ wc.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od viliammmmm:

Ahojte. Klíma v byte * Je prosím techn.možné v…
@viliammmmm chladenie kvôli zdraviu atď.... v aute si klimu nezapinas...? radsej otvorene okna a privan..? kvôli zdraviu atď.... len slovaka moze napadnut si dat klimu na chodbu a cez dvere potom vychladzovat cely byt...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@viliammmmm chladenie kvôli zdraviu atď.... v a…
@mimms ale no, ukludni sa trosku. Je to praveze uplne bezne. Najma ak nie je mozne dat vonkajsiu jednotku na fasadu a je mozne ju dat len na lodziu,napr. v kuchyni vo velkometraznom byte.. @viliammmmm Mame to na 1 byte, rovnako vedene pod SDK a je to v pohode riesenie. Odvod kondenzu sa da ako pisu ini a v zavislosti od dispozicie potencialne spadovat do odtoku wc/kupelne, najma aj prerabas byt na kompletku. Byt samozrejme nevychladis rychlo, ako ked mas multisplit v kazdej izbe, ale ak ju nechas zapnutu dostatocne dlho, tak vies chlad roztiect do izieb a mat doma prijemne aj v horku, hoci aj pod strechou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?