@fugas20 prečo nie? ten dôvod ma zaujíma. je hnusná, hučí, žerie, kazí sa, alebo len nie je adidas? Ostatné nepotrebujú servis (čistenie) každý rok? Koľko má životnosť klíma, tak všeobecne?
@fugas20 už tomu rozumiem, prečo nie. Pri montáži je s ňou taká istá práca ako so "značkovou" klímou, montáž vnútornej, vonkajšej jednotky, prieraz cez steny, vákuovanie, tlakovanie, elektro zapojenie - všetko je rovnaké, len ryža je menšia 😎
@foox keď rozoberieme aux vidno ze sa na tom šetrili ako keď rozoberiem drahšie značku. Ide tu hlavne o kompresor ten posúdiť neviem na okolo. Daikin servírujeme aj 15 ročný a chladi jak divi
@fugas20 nepresvedčil si ma, zatiaľ som nepočul extra negatíva, ja to skúsim, za 15 rokov sa ozvem ako to dopadlo. Keď tak, potom si dám čo bude na trhu.
@foox tak nasi ju maju 4 rok, ako som spominala zatial bez problemov, u nas v okoli NZ ju celkom casto montuju do bytov, co som pozerala. Aj fajn recenzie mali. Potom je to na Vas, ci sa do toho oplati ist alebo nie. Ale Japonec je Japonec 🙂
@foox ked sa mozem opytať aku cenovu ponuku ti dali? Ja som chcel Samsung ale nakoniec sme sa dohodli a máme tyždeň, Vivax 3,5kw s montažou za 1100€... Na chladenie a príležitostne
prikurenie....
@foox kamoš má tie dva AUX používa len na chladenie v podkroví a funguje mu to už nejaké roky , okrem veľkého nedoplatku za elektrinu sa nesťažoval ... Treba rátať že to bude mať väčšiu spotrebu a je to proste low cost Čína , on to kúpil z netu lacné a namontovali mu to z mraziari po známosti 😀 ale tak na chladenie by som asi aj na išiel do lacnejších aj keď asi by som bral keď už činu niečo zo strednej triedy napr. Midea , gree , sinclair ,vivax ... Ale keď ches len pár dní do roka trocha chladiť , tak ber aj tu aux účel splní
@foox ale ved AUX nie je ziadna bantamova vaha, maju miliardove obraty, vlastny vyskum a vyvoj. To len na tom nasom Slovensku plati “cim drahsie, tym lepsie”.
Napr.: https://www.klimapreteba.sk/znacka/aux/