Ahojte, este sa chcem spytat bo mam moznost toto kupit vyhodne tuto zostavu, ci ten junkers bude v pohode spolupracovat s tymi drazicami. Lebo ta zostava od junkersu s tym zásobníkom junkers je za rovnake prachy, ale tie drazice maju mensie straty kwh nez ten junkers a su aj v tirede B, narozdiel od junkersu, ktory je v triede C..
Dakujem
este poprosim niekoho zdatneho o prepocet uspory tych drazic vs junkers, kde je rozdiel strat 0,2 kw/h, kolko to bude realne robit rozdiel v sume za rok. Lebo neviem ci to spravne ratam, ale mi to vyslo za rok 100e uspora..
Dakujem
Ten rozdiel je zanedbateľný. Dokonca vidím, že som dal cenu za kWh elektriny nie plynu :-D
Junkers zásobník sa jednoduchšie montuje - vývody má tak ako kotol, Ale to je iba detail.
tiez mam vyhliadnuty Drazice OKH 100 NTR/HV,je to hranaty bojler.Objem bojlera po napusteni je 87l.
ma dobru izolaciu v rohoch az 80mm,inde asi 42mm.
uvadzana staticka strata je 44W,co je 1,056kWh/24hod.
takze strata je priblizne 1kWh za 24hod.
ak beriem ,ze 1m3 plynu je 10kWh a 1m3 stoji 0,5eura,tak 1kwh je 5centov.
za rok je to 365*0,05=18,25eura.
@marko337 ja som tam cital ze strata je 0,87 kwh.. a junkers 1,1kwh pre model so 125litrami aj to aj to druhe.. pre 100vky je pomer 0,7kwh drazice k 0,9kwh junkers..
@luxy007 Uplne normalne, na ohrev teplej vody pre 4-clennu rodinu sa priemerne minie +-2000kWh rocne, (co je cca. 200m3 plynu). Ked to vynasobis cenou plynu v sadzbe D2 - 0,0348€ za kWh * 2000kWh = 69,6€/rocne.
Máme Junkers ZSBR 16-3 v zostave so zásobníkom Junkers 120 l. Inštalovaný v marci 2011. Aktuálne riešime výmenu expanznej nádoby pre pokles tlaku. Od inštalácie sme totiž absolútne ignorovali jej kontrolu a výsledok sa dostavil. Podľa dodávateľa sme prví čo to riešime. Cena za opravu 120 Euro. Inak o kotli ani nevieme. Regulácia je FW200 s ekvitermickým snímačom. Vykurovanie je permanentne jedi nastavenou teplotou na 21.5 C.
Priznám sa že sme pri výbere ani netušili, že existujú aj údaje a parametre ako v tejto diskusii.
Myslím že je to premýšľanie príliš do hĺbky :-)
Pre 4 člennú rodinu dospelákov a cca 140m2 BGW zálohy 70 E bez doplatkov, aktuálne iba 2 dospelí a 61 Euro mesačne.
Snáď pre vás užitočné pri rozhodovaní.