Kde by mala byť umiestnená parozábrana pre montáž rekuperácie?

Profilova fotka
Zdravím, nikde som sa nevedel dočítať ako správne by mala byť inštalovaná parozábrana pred montážou rozvodov rekuperácie. Mám čiastočne podpivničený bungalov, ale rozvody budú len v obytnej časti čiže na 1.NP. Strop je trámový a bude zníženy pre rozvody rekuperácie atď. A otázka znie, ako by mala byť správne nainštalovaná parozábrana? Mala by byť nainštalovaná nad rozvodmi rekuperácie (čiže trámový strop, vata, parozábrana, konštrukcia SDK (v ňom rozvody) a tak sadrokartón), alebo by mala byť inštalovaná pod rozvodmi rekuperácie (čiže trámový strop, vata, konštrukcia SDK (v ňom rozvody), parozábrana a tak sadrokartón)? Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
idealne pod parozabranou ... ale to chce potom velku instalacnu medzeru ... co som videl a cital, davaju aj tak ze nad priamo "do vaty" a nieje problem, ale len ak je potom nad nimi este dostatocna izolacia ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_zvanda:

Zdravím, nikde som sa nevedel dočítať ako správne…
@peter_zvanda Nepíšeš výšku stropu a aké máš rozmery, ale všeobecne ľudia nechcú nižšie stropy a teda reku sa dáva nad , s tým, že je potom viac práce nad olepením prieduchov a potrubia pri tej rekuperácii (tam na to myslieť už dopredu)...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@peter_zvanda Nepíšeš výšku stropu a aké máš roz…
@frantisekca @shadowmilan Výška by mala byt cca. 2,6m, ale všeobecne je to jedno aká výška stropu skôr mi išlo o to ako je správne inštalovať tú parozábranu. Pochopil som to spravne, že pre jednoduchosť je ju lepšie montovať nad (nie je potrebné sa zaoberať rezaním parozábrany a potom lepením) ako pod? Stavbár, ktorý mi realizuje vystavbu domu mi hovoril, aby som tu parozábranu dal pod rozvody, čiže hned nad sadrokartón kvôli tomu aby vlhkosť neišla cez sadrokartón ďalej hore až po tú parozábranu. Ale keď by bola parozábrana hore nad rozvodmi reku. mohlo by sa niečo stať (v prípade vlhkosti?).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_zvanda:

@frantisekca @shadowmilan Výška by mala byt cca. …
@peter_zvanda Keď budeš mať parozábranu nad rozvodmi rekuperácie, tak tam nad SDK budeš mať asi 100mm (inštalačnú) medzeru, teda miesto, kde by bolo ideálne riešiť aj ostatné rozvody, aby neboli prestupy tou parozábranou. Je to viacmenej iba o tej výške stropu, či si môžeš také riešenie dovoliť. Ak sa rozvody riešia nad parozábranou, je viacej prelepovania kôli všetkým prestupom, ale zas výška definitívneho stropu môže byť vyššie o tých niekoľko cm, ale samotná montáž parozábrany je podstatne jednoduchšia, lebo sa prilepí o SDK konštrukciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?